Sotto la Vigna

Loading Als favoriet toevoegen

Mooie 4-persoonsappartementen en B&B-kamers. Adults only. Supergastvrij.

Adresgegevens
Via Boglaccino, 14048 Montegrosso d'Asti
CIR-code: 005076-RCH-00001
Montegrosso d'Asti, AT

Waar word je blij van bij dit logeeradres?

  • Gastvrijheid met een griffel
  • Heerlijk zwembad en spa
  • Mooie, brandschone kamers

Sotto la Vigna Suites

Voor een ontspannen vakantie.

Sotto la Vigna Suites ligt aan de voet van de wijngaarden in een mooi dal van Montegrosso d’Asti. “Welkom in het Piemontese landleven”, begroeten de Nederlandse eigenaren Maurice en Jolanda ons, zodra we het erf oplopen. Jolanda heeft onze zoektocht naar een huis in Piemonte gezien op social media en nodigt ons als toekomstige buren direct uit voor een glas wijn als. Het zegt iets over hun gevoel van gastvrijheid. Want buren betekent iets anders dan in Nederland. Buren ben je ook op een half uur afstand rijden. De fles wijn wordt ontkurkt en er komt een plank vol lokale lekkernijen op tafel. Deze eerste kennismaking nodigt direct uit om een volgende keer te blijven logeren als we onze huizenjacht vervolgen.

Oude boerderij

De oude boerderij is na jaren noeste arbeid omgetoverd tot een modern country house met verschillende B&B kamers en appartementen. Allen hebben ze een Scandinavisch inrichting: een combinatie van fris wit, marmer en zwarte accenten. De antieke decoratieve elementen zorgen voor een gemoedelijke sfeer. Op de kamers staat een klein koelkastje, water en een espressomachine. Het appartement heeft een volledig uitgeruste keuken inclusief vaatwasser. De bedden slapen goed en de stortdouche is weldadig. Kortom, genoeglijke kamers om te vertoeven. Tot slot: de ruimtes zijn brandschoon.

Faciliteiten bij Sotto la Vigna
Ontbijt
Tuin
Zwembad
Zien

Het schattige dorp Costigliole d'Asti

Doen

Lekker borrelen in de tuin

Beleven

Bij de boerderij van Giampiero kijken

Heerlijke plek

De kamers liggen aan de binnentuin met wilde lavendel en olijfbomen. Het laat de zon in je hart schijnen zodra je de deur opendoet. Tegenover het warmgrijze hoofdgebouw met witte luiken is een rustieke portico met zitjes. Een koude Aperol Spritz drink je in de naastgelegen gave buitenbar met antiek meubilair. Voor ons was het eind maart nog iets te koud voor een frisse duik, maar het zwembad zag er aanlokkelijk uit. Wil je echt relaxen, dan is de spa subliem. Maar heel eerlijk, gewoon lekker in de tuin in het zonnetje zitten is bij Sotto la Vigna heerlijk ontspannend. De vriendelijke ezels van de buurman knikken je daarbij vriendelijk toe.

Zalig ontbijt

Heb ik het al over het ontbijt gehad? Man man man, zo wil je je dag starten. Wij zijn geen grote eters, dus dat hebben we van tevoren aangeven. Verse gemberthee met kardemon en citroen, een bakje yoghurt met zaden, chocolade en fruit, vleeswaren, kaas en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het verse brood is niet te versmaden. Je eet dan toch weer meer dan bedoeld. Het ontbijt is buiten of in de gezamenlijke woonkamer met openhaard. Maurice en Jolanda lopen zich uit de sloffen om het naar je zin te maken. Ze laten je genieten van het Piemontese leven waarbij geen verzoek teveel is. Ook vertellen ze graag over de regio. Wil je op truffeltocht, een kookworkshop of gewoon lekker eten? Ze regelen het allemaal voor je.

Uitje naar de buren

Wij zijn daarom meegenomen naar buurman Giampiero. Alsof je terug in de tijd stapt in het boerenleven uit 1950. Een authentieke boerderij met een handvol stieren, een paar koeien, geiten, een pauw, kippen, drie ezels, parelhoens, een truffelhond, honden en vuilnisbakkie Pipo. Daarnaast produceert Giampiero ook Barbera d’Asti. Een toost op het goede leven mocht natuurlijk niet ontbreken. Salute! Om de avond compleet te maken hebben we ’s avonds een cena di lavoro genuttigd bij Elena. Een driegangenwerkliedenmenu inclusief water en wijn voor € 14,00. Ongelooflijk. Je zit tussen de locals en dat levert mooie taferelen op. Vanzelfsprekend voetbal op de achtergrond en nieuwsgierige dorpsgenoten die even aan tafel schuiven. Kortom, meer Italiaans kun je het niet hebben.

Ontspannen vakantie

Voor een ontspannen vakantie ga je samenvattend naar Sotto la Vigna Suites. Niet alleen vanwege de gehele entourage maar ook omdat dit een only adults accommodatie is. Montegrosso d’Asti ligt in de buurt van Asti, Neive en Alba.

 

Bekijk beschikbaarheid Sotto la Vigna
Beschikbaarheid bekijken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?