Vakantie

Gekkenwerk. In één week bieden op een huis.

“Het heet vakantie. Maar werk was een betere titel geweest. Althans zo voelde het......”

Vakantie

Tijdens de vakantie bezoekt de één de Efteling voor een ritje in de achtbaan. De ander traint voor de marathon in Berlijn. En de volgende gaat geocachen in het bos. Het groene huis kopen in Italië voelt als een combinatie van alle drie.

Drie bezichtigingen

In een week tijd hebben we drie keer het Piemontese huis bezichtigd in wisselend gezelschap. Wat is er met het huis aan de hand? Waarom koopt iemand 8 maanden geleden eerst het hoofdhuis, 3 maanden later het aanpalende vakantiehuis met een flink stuk land om het vervolgens binnen afzienbare tijd te verkopen? Wetende dat je winstbelasting moet betalen over de overwaarde. Ziekte? Hitte? Geldbejag? Teveel werk? De lijntjes die we uitgegooid hebben, hebben enigszins duidelijkheid opgeleverd. Het verhaal rammelt in ieder geval aan alle kanten.  Maar de eigenlijke reden zullen we nooit weten. Het doet er niet toe.

Bed & Wine

Ondanks de vakantie, hebben we de laptop open geklapt om te stoeien met de plattegronden en indeling. We willen een Bed & Wine starten waarbij de gasten tijdens hun vakantie in principe zelfvoorzienend zijn. We komen uit op een ‘vrijstaand’ vakantiehuis, een suite en een loft. En uiteraard woonruimte voor ons zelf. Het past. Vervolgens hebben een middag overleg gehad met de geometra over wat mag en kan. Hij had goede ideeën om het nog aantrekkelijker te maken. Want het huis is prachtig, maar er moet wel ‘wat’ gebeuren.

Vakantie

Dat allemaal in diezelfde week. Met het gedachtengoed dat er andere geïnteresseerden zijn, de eigenaars zo snel mogelijk weg willen en de makelaars het weekend op vakantie gaan. Bouwkundig is het huis in orde. Onze plannen zijn realiseerbaar. De ligging is geweldig. Dus wat doen we? Bieden! Snel!

Bod

Onze aankoopmakelaar heeft als een speer een proposta (bod) uitgebracht. Zijn vakantie en het weekend negerend. Of er ook nog even een Engelse vertaling gemaakt kan worden? Tuurlijk. Maandagmiddag lag alles bij de Italiaanse makelaars. Want o, ja. Er zijn twee makelaars van verschillende kantoren aan die zijde. Ook op vakantie. Desondanks verloopt het proces sneller dan snel. Of we de wedstrijd gaan winnen? Geen idee. Hopelijk wordt het een droomvlucht.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?