Wijnwinkel Vino dalla Fonte

Gewoon thuis bestellen vanaf de bank. De lekkerste Piëmontese wijn.

“Wat eet jij vanavond bij je wijn?”

Wijnwinkel Vino dalla Fonte

Online wijnwinkel Vino dalla Fonte is gespecialiseerd in Piëmontese wijn. Eigenaar Ewald Jansen deed een opleiding tot gastheer toen hij voor het eerst in aanraking kwam met wijn. Het wijnbrevet haalde hij destijds niet, maar zijn interesse voor dit mooie product was wel gewekt. Later heeft hij alsnog dat papiertje gehaald.

Ewald ging aan de slag in de horeca. Hij vertelt: “Een aantal jaar geleden is het idee ontstaan om wijn te importeren, maar elke keer kwam het er niet van vanwege tijdstekort. Aan het begin van de coronapandemie verloor ik mijn baan. Tijd was niet langer een excuus. Hierdoor kreeg het idee voor een online wijnwinkel steeds meer vorm. Wijn. Een simpel woordje, maar uitblinkend in complexiteit. Een natuurproduct dat op zoveel vlakken, zo verschillend is. Mijn favoriete vakantieland is Italië. Italië en wijn is een prachtcombinatie. Piëmonte wordt samen met Toscane beschouwd als de beste wijnstreek van Italië. Dat blijkt uit het aantal DOC(G)’s. Daarbij is Piemonte één van de mooiste regio’s: eindeloos lang gestrekte heuvels vol met wijngaarden. Karakteristieke dorpjes met een overvloed aan wijnhuizen. Daarom ben ik me gaan specialiseren in dit wijngebied. Wijnwebshop Vino dalla Fonte is nu een feit.”

Ewald Jansen Vino dalla Fonte 06 – 226 777 04
Facebook Vino dalla Fonte Instagram Vino dalla Fonte

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

“Heerlijk weer, warmhartige mensen, verrukkelijk eten!”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Wat eet jij vanavond bij je wijn?

“Piëmonte is beroemd vanwege zijn rode wijn van de Nebbiolo-druif. De bekendste daarvan zijn Barolo en Barbaresco. De laatste jaren zijn Dolcetto, Barbera en de witte Roero kwalitatief in opkomst. De wijnen bij online wijnwinkel Vino dalla fonte komen rechtstreeks van wijnboeren. Met ruim vijfentwintig verschillende soorten wijn, afkomstig van zeven verschillende wijnboeren, is er altijd wel een wijn die je bij je past. Wat ga jij vanavond eten bij jouw wijn? Deze quote heb ik ooit eens gelezen in een wijnmagazine en ik kon me hierin direct vinden. De meeste mensen kijken namelijk  eerst op de menukaart en daarna pas naar de wijnkaart. ‘Welke wijn nemen we bij ons hoofdgerecht?’ Omdenken. Ik houd ervan. Doe het eens andersom. Daag jezelf uit. Bedenk daarom eerst welke wijn je wilt drinken. Waar heb je zin in? Zoek daar vervolgens de gerechten bij uit. Wat wordt het vanavond?”

Vino dalla Fonte

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?