Cannoli

Smaakvol cadeau

“Lekker voor elk moment”

Cannoli

De zoete verleiding uit Sicilië

Italië. Het land van wijn, pasta en zoetigheden. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Piemonte is bekend vanwege haar grissini (broodstokken), Vitello Tonnato en Bonet (nagerecht) bijvoorbeeld. Op Sicilië is cannoli de zoete verleiding die je op elk moment van de dag kunt eten. Het heeft twee basis ingrediënten, namelijk een knapperig wafeltje met ricottavulling. Het is een traktatie voor bij het ontbijt, je kopje koffie of als dessert. Maar nogmaals, het maakt eigenlijk niet uit. Het is altijd een goed moment om de wafel tussen je tanden te laten kraken. Want dat is de manier om ze te eten: in je mond en bijten maar. Het geeft dezelfde euforie als een Belgische slagroomtruffel: een samensmelting van smaak en geluid.

Cannoli

Cannoli is een Siciliaanse lekkernij, maar je vindt ze ook in Piemonte bij veel patisserieën. Ze zien er vrolijk uit, zijn lekker en happen zo weg. Een klein genietmoment. Een Italiaan zal nooit met lege handen komen als hij of zij uitgenodigd is bij een verjaardag, dinertje of aperitivo. Een fles wijn of een schaal met zoetigheden zijn heel gebruikelijk. Italianen hebben het genieten uitgevonden. Ach, als je hier op vakantie bent geweest, dan weet je wat ik bedoel. Dat dolce vita gevoel wil je bij thuiskomst zo lang mogelijk vasthouden. Menig kofferbak is gevuld met dozen wijn, koffie, olijfolie, salami en kaas. Verse kleurige gebakjes zoals cannoli wordt wat lastig, vanwege de houdbaarheid. Maar het liefst begin je de eerste dag na je vakantie toch met een dolci bij je cappuccino?

Cannoli Box

Leuk. Leuk. Leuk. Ik wil kijken welke cannoli's en cadeauverpakkingen er zijn.

Ik ga kijken bij Cannoli box

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Cannoli Box

Ik heb iets leuks ontdekt: Cannoli Box. Cannoli Box brengt de Italiaanse smaakbeleving thuis. De ambachtelijk gemaakte cannoli’s met verrassende smaken en kleurrijke toppings bestel je online. In een mooi doosje met gepersonaliseerde kaart vallen ze op de deurmat. Heel gaaf: de Fiat 500 gevuld met cannoli’s. Een echt hebbeding voor de Italiëliefhebber. Met zo’n cadeau maak je indruk. Voor elke gelegenheid. Al kan ik me voorstellen dat je de Fiat 500 stiekem voor jezelf wil houden. En de cannoli’s eigenlijk ook.

Ambachtelijk

De goudkleurige wafels zijn met de hand gemaakt in Sicilië. In plaats van ricotta is de vulling bereid van witte chocoladecrème. Dat maakt de smaak romig. Met groot bijkomend voordeel: ze zijn langer houdbaar. Daardoor zijn ze eveneens ideaal om cadeau te geven of per post te laten verzenden. Naast een uitgebreid assortiment cannoli’s zoals limoncello, pistache en stracciatella heeft Cannoli Box ook mooie cadeaudozen met noga en toffe koekblikken. Je kunt je eigen box samenstellen. Er zijn zelfs glutenvrije varianten. Ook als relatiegeschenk doet deze Italiaanse verrassing het goed. Natuurlijk heeft tante de cannoli’s niet alleen verorberd, mijn vrienden hebben meegenoten. Zoals een echte Italiaan betaamt. Buon appetito!

Cannoli Box

Leuk. Leuk. Leuk. Ik wil kijken welke cannoli's en cadeauverpakkingen er zijn.

Ik ga kijken bij Cannoli box

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?