Cannoli
De zoete verleiding uit Sicilië
Italië. Het land van wijn, pasta en zoetigheden. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten. Piemonte is bekend vanwege haar grissini (broodstokken), Vitello Tonnato en Bonet (nagerecht) bijvoorbeeld. Op Sicilië is cannoli de zoete verleiding die je op elk moment van de dag kunt eten. Het heeft twee basis ingrediënten, namelijk een knapperig wafeltje met ricottavulling. Het is een traktatie voor bij het ontbijt, je kopje koffie of als dessert. Maar nogmaals, het maakt eigenlijk niet uit. Het is altijd een goed moment om de wafel tussen je tanden te laten kraken. Want dat is de manier om ze te eten: in je mond en bijten maar. Het geeft dezelfde euforie als een Belgische slagroomtruffel: een samensmelting van smaak en geluid.
Cannoli
Cannoli is een Siciliaanse lekkernij, maar je vindt ze ook in Piemonte bij veel patisserieën. Ze zien er vrolijk uit, zijn lekker en happen zo weg. Een klein genietmoment. Een Italiaan zal nooit met lege handen komen als hij of zij uitgenodigd is bij een verjaardag, dinertje of aperitivo. Een fles wijn of een schaal met zoetigheden zijn heel gebruikelijk. Italianen hebben het genieten uitgevonden. Ach, als je hier op vakantie bent geweest, dan weet je wat ik bedoel. Dat dolce vita gevoel wil je bij thuiskomst zo lang mogelijk vasthouden. Menig kofferbak is gevuld met dozen wijn, koffie, olijfolie, salami en kaas. Verse kleurige gebakjes zoals cannoli wordt wat lastig, vanwege de houdbaarheid. Maar het liefst begin je de eerste dag na je vakantie toch met een dolci bij je cappuccino?
Cannoli Box
Leuk. Leuk. Leuk. Ik wil kijken welke cannoli's en cadeauverpakkingen er zijn.
Ik ga kijken bij Cannoli box