Vliegen naar Piemonte

Via deze luchthavens ga je naar Piemonte

“In een tel in Piemonte”

Vliegen naar Piemonte

Luchthaven van aankomst en vertrek.

Vliegen naar Piemonte. Hoewel het mogelijk is om met de auto naar de Italiaanse regio Piemonte te reizen, is het een stuk efficiënter om met het vliegtuig te gaan. Met de auto vanuit Utrecht ben je namelijk ruim 12 uur onderweg, terwijl een vlucht naar Milaan Malpensa slechts een uur en 40 minuten duurt. We zetten de verschillende luchthavens in Nederland en Italië voor je op een rijtje.

Veel keuze luchthavens

Italië kent een groot aantal luchthavens, waarvan er ook in de omgeving van Piemonte veel te vinden zijn. Wellicht de belangrijkste is Milaan, die opgedeeld is in wel 3 vliegvelden: Milaan Malpensa, Milaan Bergamo en Milaan Linate. Die laatste wordt vooral gebruikt voor binnenlandse en korte internationale vluchten, dus deze hebben we in het overzicht voor het gemak weggelaten.

Milaan Bergamo Airport

De derde luchthaven van Italië op basis van het aantal passagiers is Milaan Bergamo. Budget luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft hier een belangrijke basis, wat als voordeel heeft dat vluchten vaak een stuk goedkoper zijn. De luchthaven heeft een langgerekte terminal, waarbij je aan de oostkant kunt inchecken en er passagiers in het westen van de terminal arriveren in de aankomsthal. Daar vind je ook de autoverhuurbedrijven. Om te vliegen naar Piemonte is Milaan Bergamo Airport een betaalbare optie. Vanaf daar is het afhankelijk van je bestemming in de regio gemiddeld zo’n 1,5 uur rijden.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Milaan Malpensa Airport

Nabij Lago Maggiore en Lago di Como ligt het vliegveld van Milaan Malpensa. Terminal 1 bestaat uit vier verdiepingen, waarbij er ondergronds een treinstation te vinden is. De vertrekhal ligt op de eerste verdieping en de aankomsthal op de begange grond. Bij Terminal 2 zijn er ‘slechts’ 2 verdiepingen, waarbij de aankomst- en vertrekhal beide op de begane grond gevestigd zijn. Op de eerste verdieping zijn een gedeelte van de gates van Terminal 2 te vinden, maar vooral winkels en eetgelegenheden.

Turijn Airport

Ook de barokke stad Turijn, tevens hoofdstad van de regio, heeft een eigen luchthaven. De luchthaven bestaat uit drie verdiepingen, waarbij de aankomsthal op de begane grond zit en de vertrekhal op de eerste verdieping. Op de bovenste verdieping zijn restaurants en winkels te vinden, evenals de Piemonte Lounge.

Genua Airport

Bijzonder aan de luchthaven van Genua is dat het op een kunstmatig schiereiland is gebouwd. Genua is de belangrijkste havenstad van Italië en ligt daardoor dus direct aan het water. Het vliegveld bestaat uit één terminal, welke verdeeld is over 2 verdiepingen. De aankomsthal is op de begane grond en de vertrekhal op de eerste verdieping.

Luchthavens in NL

Schiphol Airport

De grootste luchthaven van Nederland en tevens één van de drukste in Europa is Schiphol Airport. Vanzelfsprekend bieden zij veel verschillende bestemmingen aan en zo ook in Piemonte. Genua bijvoorbeeld is te bereiken middels een KLM vlucht, evenals Turijn. Milaan Bergamo en Malpensa zijn beide middels een EasyJet vlucht te bereiken.

Rotterdam / The Hague en Zaventem

Vanaf Rotterdam wordt er enkel naar Milaan gevlogen door Transavia. Er zijn nog wel andere Italiaanse bestemmingen, maar dit zijn vooral de bekendste zoals Rome en Sicilië. Als je naar Milaan wilt is Rotterdam wel een fijne luchthaven om vanaf te vertrekken. Zo is het een stuk kleinschaliger dan Schiphol, waardoor het minder zoeken is naar de juiste gate. Ga je vliegen vanaf Rotterdam The Hague Airport? Vergeet dan niet om vooraf het parkeren luchthaven Rotterdam te reserveren.

Brussels Zaventem Airport

Vanaf Brussel Airport in België wordt er ook enkel naar Milaan Malpensa gevlogen met luchtvaartmaatschappij Ryanair. Ook Brussels Airlines en ITA Airways vliegen naar Milaan toe vanaf deze luchthaven. Vliegen vanaf deze Belgische luchthaven is vaak ook een stuk goedkoper dan vanaf Schiphol.

De belangrijkste info

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?