Adopteer een wijnrank

Je eigen rij wijnstokken in Piemonte

“Een leven als miniwijnboer in Piemonte. Het kan!”

Adopteer een wijnrank

Adopteer een wijnrank. Symbolisch eigenaar van een rij druivenranken in een prachtig gelegen wijngaard in Piemonte. Wie kan dat zeggen?

Zit je ook wel eens te mijmeren? Over een leven in Italië als wijnboer? Adopteer een wijnrank in Piemonte. Jij hebt dan je “eigen” mini-wijngaard én kunt genieten van de lekkerste wijn. Hiermee ondersteun je bovendien het ambacht van wijnboer Giachino. Een wijnboerenfamilie van 2 broers en een zus met hun ouders. Ook opa van ver in de negentig en oma wonen op het erf. Nonno rijdt dagelijks in de wijngaard om de rijen met wijndruiven te inspecteren. Adopteer een wijnrank is tof om cadeau te geven bij een bijzondere gelegenheid. Denk aan een speciale verjaardag, een huwelijk of een jubileum. Het heeft iets magisch, symbolisch eigenaar zijn van een rij wijnranken in het wijngebied op de grens van Langhe en Monferrato in de provincie Asti. Daarnaast krijg je meer respect en gevoel voor het ambacht van de wijnboeren in deze regio. Voordat de kurk op de fles gaat, is er namelijk een berg aan werk verzet.

Adopteer een wijnrank

Hoe werkt adopteer een wijnrank?  In de wijngaard van wijnmakerij Gianchino in Costigliole d’Asti kun je een rij met wijnranken adopteren voor één jaar. Anders gezegd: sponsoren. De wijngaard bestaat uit stokken van verschillende druivenrassen. Je kunt voor de adoptie kiezen uit een Chardonnay-ras waarvan een Spumante Metodo Classico (bruisende wijn) en Chardonnay wordt geproduceerd. Natuurlijk de zoete bruisende Moscato d’Asti, de beroemdheid van de regio. Of anders voor een rij met Barbera-druiven of de Nebbiolo-druivensoort. Van de laatste twee wordt rode wijn gemaakt. Deze wijnranken worden het gehele jaar verzorgd door de familie. Zij zorgen voor het snoeien van de takken en oogsten van de druiven. Je krijgt een certificaat met het nummer van jouw geadopteerde wijnranken. Aan het begin van de rij komt een bord te hangen met jouw gegevens. De wijngaard is dus zelf te bezoeken! Daarnaast ontvang je 6 flessen wijn van het gekozen druivenras van een bepaald oogstjaar. Afhankelijk van de soort wijn is het oogstjaar afwijkend van het jaar dat je de adoptie in laat gaan.

Adopteer een wijnrank

Ja, ik wil een wijnrank adopteren. Superleuk.

Maak adoptie in orde

Wijnproeverij

De doos met flessen kun je gedurende het adoptiejaar ophalen bij wijnmakerij Giachino. Daar maken we een feestelijk moment van met een wijnproeverij voor twee personen en een rondleiding door de wijnmakerij en wijngaard. Een afspraak hiervoor kun je inplannen via Mijn Italiaanse tante. Het is mogelijk om met een grotere groep te komen. In dat geval kost het € 16,50 per extra persoon voor de proeverij. Het is ook mogelijk om tegen verzend- en handlingskosten de doos wijn op te laten sturen. De wijngaard mag je zo vaak bezoeken als je wil. Tante kijkt vanaf haar Bed & Wine trouwens uit op deze wijngaarden. Wil je van elk seizoen een foto van jouw druivenranken? Ook dat kan.

Oogstjaar

Waarom zit er verschil tussen het adoptiejaar en het oogstjaar van de wijn? Tussen de oogst en drinkbaarheid van wijn zit een bepaalde tijd. Wijn heeft tijd nodig om te rijpen. Is het jaartal van de wijn belangrijk, moet het van dit jaar of volgend jaar zijn? Kies dan voor een Chardonnay of Barbera d’Asti. De Superiore’s liggen maanden op houten vat en op staal. Verder rust de Spumante Brut Metodo Classico Chardonnay (bruisende wijn) 36 maanden op fles voordat de muselet (kurk) erop gaat. De oogst vindt plaats van eind augustus tot eind september. Je kunt de wijn gedurende het adoptiejaar ophalen. Of we sturen de doos na betaling toe.

Adoptieprocedure

  1. Vul het adoptieformulier volledig in
  2. Daarna ontvang je de factuur voor de betaling. Stuur het betalingsbewijs per e-mail naar tante om de procedure te bespoedigen.
  3. Zodra we de betaling hebben ontvangen, produceren we het bord voor in de wijngaard en maken het certificaat. Deze ontvang je per e-mail.
  4. De foto van jouw rij met wijnranken sturen we je het liefst gelijktijdig toe. Maar de wijngaard is niet altijd begaanbaar. Ook is de wijngaard in de wintermaanden kaal. Dus het kan zijn, dat we de foto nasturen.
  5. Lopende het adoptiejaar kun je een afspraak maken via tante voor het bezoek aan de wijngaard, een proeverij en om je flessen op te halen
  6. Laat je de flessen verzenden, dan gaan de flessen in een stevige, herbruikbare thermobox op de post binnen enkele dagen na betaling. Verzending duurt ongeveer 7 dagen.
Wijnrank adopteren

Haast

Het betalen, maken van het certificaat en ophangen van het bord in de wijngaard kost tijd. Dit kan snel, maar houd er rekening mee dat jouw krappe deadline onze haast wordt. Enne we zijn niet voor niets in Italië. ;-).

Geef je de wijnrank cadeau en wil je met spoed (binnen 2 dagen) het certificaat ontvangen, maak dan direct na ontvangst van de factuur het bedrag over. In de regel krijg je binnen 24 uur de factuur (op werkdagen). Stuur tante het betalingsbewijs. Daarna hebben we nog een dag nodig om het certificaat te maken. De foto van de wijngaard komt later.

Tante’s I-phone is een mobiel kantoor . Ik zie je bericht binnenkomen of je nu appt, mailt of belt. Echter ben ik niet altijd in de gelegenheid om meteen te antwoorden. Jouw bericht krijgt de aandacht zodra ik in de gelegenheid ben. Ook op weekenddagen, geen probleem. Een snelle adoptieprocedure heeft een doorlooptijd van minimaal 2 dagen.

 

Kosten en bestellen

Inbegrepen
Adoptie voor 1 jaar
Certificaat (digitaal) van de adoptie
Gepersonaliseerd bordje aan begin van de rij met wijnranken
Foto (digitaal) van jouw rij wijnranken
Wijnproeverij voor 2 personen tijdens adoptiejaar

Kosten
€ 137,50 – 6 flessen Chardonnay
€ 137,50 – 6 flessen Barbara d’Asti
€ 150,00 – 6 flessen Moscato d’Asti
€ 175,00 – 6 flessen Barbera d’Asti Superiore ‘800 DOCG
€ 175,00 – 6 flessen Chardonnay Brut Metodo Classico
€ 200,00 – 6 flessen Nebbiolo Superiore ‘800 DOC

Optioneel verzending
Verzendkosten € 48,00 per doos met zes flessen naar Nederland. De wijn wordt verpakt in een herbruikbare thermobox. Andere landen op aanvraag.

Optioneel Vierseizoenen fotografie
Ben je niet in de gelegenheid om de wijngaard te bezoeken of wil je de groei van de wijnranken op afstand volgen? Wij fotograferen elk seizoen jouw wijnranken voor € 55,00.

Extra leuke belevenis
€ 55,00 per persoon Experience Druiven stampen
Alleen mogelijk van 20 augustus – 15 september

Wijnrank adopteren

Meest gestelde vragen

Kunnen we ter plekke een keuze maken?
Nee. Het adoptiecertificaat moet immers gemaakt worden, dat gebeurt niet in de wijngaard.

Mogen we het bordje zelf ophangen?
Tuurlijk. In dat geval maken we gelijk een foto met jouw mobiel bij de wijnrank.

Kunnen we ook minder flessen bestellen?
Nee. Het aanbod is vast, anders is het niet te organiseren voor ons. Een extra doos kan wel.

Kunnen we met meer mensen naar de proeverij komen?
Ja, gezellig. Per persoon betaal je € 16,50 voor een proeverij.

 

 

Extra leuk

De ultieme belevenis is de wijnexperience wijndruiven stampen. Tijdens de oogstperiode tussen 20 augustus en 15 september kun je ervaren wat er komt kijken bij het maken van wijn op ambachtelijke wijze. Dus handmatig plukken van de druiven en stampen van de druiven in grote vaten tot sap. Om het vinificatieproces thuis te volgen krijg je een fles eigen gestampt druivensap mee naar huis. In deze periode is de wijnmakerij in volle productie. Je kunt dus het moderne wijn maken eveneens aanschouwen. Uiteraard onder het genot van een glas wijn en typische hapjes uit Annunziata, ons kleine buurtschap in Costigliole d’Asti.  Deze wijnexperience geeft het adopteren van een wijnrank extra glans.

Wijnexperience Druiven stampen

Wijnen wijnen wijnen

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?