Adopteer een wijnrank

Adopt a row in the Lanze

“Een leven als miniwijnboer in Piemonte. Het kan!”

Adopteer een wijnrank

Adopteer een wijnrank. Sponsor van een een ieniemienie wijngaard in Piemonte. Wie kan dat zeggen?

Zit je ook wel eens te mijmeren? Over een leven in Italië als wijnboer? Adopteer een wijnrank in Castagnole delle Lanze! Jij hebt dan je “eigen” mini-wijngaard én kunt genieten van de lekkerste wijn. Hiermee ondersteun je bovendien de plaatselijke wijnboeren. Ook leuk om cadeau te geven, trouwens. Het wijngebied tussen Langhe en Monferrato wordt veelal gezien als inferieur. Anders gezegd het heeft minder aanzien. Terwijl ook in dit UNESCO-gebied fantastische goede wijnen worden geproduceerd.  In 2010 is daarom het initiatief ‘Adopt a row in the Lanze’ ontstaan in het dorp Castagnole delle Lanze. Dit is een wijndorp in de provincie Asti. Op deze manier wil de gemeente de wereld het tegendeel bewijzen op een ludieke manier.

Adopteer een wijnrank

Hoe werkt adopteer een wijnrank?  In de gemeente Castagnole delle Lanze kun je 20 meter strekkende rij met wijnranken adopteren. Anders gezegd: sponsoren. De wijngaard bestaat uit stokken van het Barbera druivenras. Deze wijnranken worden verzorgd door plaatselijke wijnboeren. Maar in de maand maart mag je mee een deelnemende wijngaard in om de wijnstokken te snoeien. Dit is een culinair verzorgde ochtend met uitgebreide lunch (kosten circa € 50,00). Vervolgens heb je in de maand mei opnieuw een reden om naar Piemonte te reizen. Tijdens het Festa della Barbera di Cortile kun je je flessen wijn ophalen. Bovendien kun je deelnemen aan een wijn- en gastronomieroute van binnenplaats naar binnenplaats. Tot slot mag je in september tijdens Festa della Vendemmia helpen om druiven te oogsten. Ook is deze activiteit gekoppeld aan een lekkere lunch (deelnamekosten circa € 50,00). Vervolgens produceert oenoloog Ezio Rivella, van wijnhuis Bel Fit de Barberawijn van alle deelnemende wijnboeren in zijn kelder.

Barbera Lanze

Je krijgt een certificaat met de ligging van jouw geadopteerde wijnranken. De wijngaard is dus zelf te bezoeken! Daarnaast ontvang je 12 flessen Barbera Lanze wijn van een verrassingsjaar met je eigen naam op een subtiel rugetiketje. Hoe leuk is dat? De tekst kun je dus personaliseren. Dat maakt dat dit een ontzettend gaaf cadeau is. De flessen kun je vervolgens ophalen bij het gemeentehuis van Castagnole delle Lanze, Chiesa di Buttuti of tijdens evenementen. Je kunt deelnemen de Je kunt ze eveneens op laten sturen tegen verzendkosten. Van de overgebleven resten maken ze trouwens grappa. Deze grappa presenteren ze tijdens het Festa della Barbara. Ook is er dan een tentoonstelling Chiesa di Buttuti. Als adoptant van Adopteer een wijnrank word je gewaardeerd. Je krijgt korting bij verschillende agriturismo’s, wijnwinkels en restaurants in het dorp. Per jaar nemen er ongeveer 1.300 adoptanten deel aan dit gave wijnproject.  

Wijn webshop

Importeer je Italiaanse wijn uit Piemonte? Jouw button naar jouw webshop kan hier staan. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Mijn button hier

Kosten en bestellen

12 flessen Barbera (rode wijn). Het jaartal is een verrassing.
Wijn € 100,00
Verzendkosten circa € 66,00 voor Nederland

Je kunt de wijn ook zelf ophalen tijdens Festa della Barbera. Je hebt dan geen verzendkosten. Hou hiervoor zelf de website van Lanze.it of Facebook in de gaten.

Bestellen
Het gemeentebestuur van Castagnole delle Lanze treedt op als regisseur van het project. Via de Italiaanse website vul je het formulier in en je maakt eerst het bedrag over. Spreek je geen Italiaans? Open de website in de browser Google Chrome. Rechtsboven in de zoekbalk vind je een vertaalknop.

Wil ik hierbij helpen? Nee. Zonder onaardig te zijn. De verwachtingen managen van de adoptie blijkt helaas niet te doen voor Mijn Italiaanse tante. Je moet het dus echt zelf regelen.

 

Bestel direct bij gemeente Castagnole delle Lanze

Op z'n Italiaans

Realiseer je het volgende bij de adoptie van de wijnranken. Het is Italië! Dus het is ook op z’n Italiaans geregeld. Bovendien word je geen eigenaar van de grond of de wijnranken. Het is een project om boeren te ondersteunen. Ga er daarom zo mee om. Sponsoring! Er kan van alles mis gaan.

Waar kun je tegenaan lopen: de verzending van de flessen wijn duurt wat langer,  het duurt heel lang, het duurt eeuwig lang. Ook kunnen de etiketten apart komen of geheel niet. In het uitzonderlijkste geval passen ze tussendoor het concept aan. Deelnemen aan de evenementen? Daarvoor moet je echt hun communicatiekanalen in de gaten houden.

Wil ik je helpen? Nee. Niet onaardig bedoeld, maar uit ervaring is gebleken dat het managen van verwachtingen voor mij niet te doen is in dit proces.

Wijnen wijnen wijnen

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?