Adopteer een wijnrank

Adopt a row in the Lanze

“Een leven als miniwijnboer in Piemonte. Het kan!”

Adopteer een wijnrank

Adopteer een wijnrank. Eigenaar van een een ieniemienie wijngaard in Piemonte. Wie kan dat zeggen?

Zit je ook wel eens te mijmeren? Over een leven in Italië als wijnboer? Adopteer een wijnrank in Castagnole delle Lanze! Jij hebt dan je eigen mini-wijngaard én kunt genieten van de lekkerste wijn. Hiermee ondersteun je bovendien de plaatselijke wijnboeren. Ook leuk om cadeau te geven, trouwens. Het wijngebied tussen Langhe en Monferrato wordt veelal gezien als inferieur. Anders gezegd het heeft minder aanzien. Terwijl ook in dit UNESCO-gebied fantastische goede wijnen worden geproduceerd.  In 2010 is daarom het initiatief ‘Adopt a row in the Lanze’ ontstaan in het dorp Castagnole delle Lanze. Dit is een wijndorp in de provincie Asti. Op deze manier wil de gemeente de wereld het tegendeel bewijzen op een ludieke manier.

Adopteer een wijnrank

Hoe werkt adopteer een wijnrank?  In de gemeente Castagnole delle Lanze kun je 20 meter strekkende rij met wijnranken adopteren. De wijngaard bestaat uit stokken van het barbera druivenras. Deze wijnranken worden verzorgd door plaatselijke wijnboeren. Maar in de maand maart kun je als adoptant ook je eigen rij komen snoeien. Vervolgens heb je in de maand mei opnieuw een reden om naar Piemonte te reizen. Tijdens het Festa del Barbera kun je als adoptant deelnemen aan een culinaire wijnroute op de binnenplaats van het historische centrum. Tot slot mag je in september tijdens Het Harvest Festival je eigen druiven oogsten. Vervolgens produceert oenoloog Ezio Rivella, van Villa Banfi de wijn in zijn kelder.

Barbera Lanze

Je krijg 12 flessen Barbera Lanze wijn met je eigen naam op het etiket. Hoe leuk is dat? De flessen kun je ophalen bij het gemeenthuis van Castagnole, Chiesa di Buttuti of tijdens evenementen. Je kunt ze eveneens op laten sturen. Van de overgebleven resten maken ze trouwens grappa. Deze grappa presenteren ze tijdens het Festa del Barbara. Ook is er dan een tentoonstelling Chiesa di Buttuti. Als adoptant van Adopteer een wijnrank word je gewaardeerd. Je krijgt korting bij verschillende agriturismo’s, wijnwinkels en restaurants in het dorp. Per jaar nemen er ongeveer 1.300 adoptanten deel aan dit gave wijnproject.  

Kan ik je ergens mee helpen?

Ben je nog nooit naar Piemonte geweest? Dan kan ik me voorstellen dat je vragen hebt. Over de regio zelf, overnachtingsmogelijkheden onderweg, mooie plekken of anderszins. Vind je het fijner om een kant-en-klare reis door mij uitgestippeld te hebben? Dan kan natuurlijk. Laat het me weten en ik help je met plezier.

Kan ik je ergens mee helpen?

Kosten en bestellen

Adopteer een wijnrank kost het volgende:

12 flessen Barbera (rode wijn)
Wijn € 100,00
Verzendkosten € 66,00*

6 flessen Barbera Superiore (rode wijn)
Wijn € 75,00
Verzendkosten € 44,00*

Je kunt de wijn ook zelf ophalen tijdens Festa del Barbera. Je hebt dan geen verzendkosten.

Bestellen
Het gemeentebestuur van Castagnole delle Lanze treedt op als regisseur van het project. Via de Italiaanse website Lanze.it vul je het formulier in en je maakt het bedrag over.

Bestellen via Mijn Italiaanse tante
Vind je het lastig om zelf rechtstreeks te bestellen in verband met de taal, dan kan Mijn Italiaanse tante dit voor je verzorgen. Wij rekenen hiervoor € 39,50. Onze service bestaat uit het plaatsen van de bestelling en het begeleiden van de betaling. Je ontvangt via ons vervolgens het certificaat. In de regel binnen een week. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de verdere afwikkeling.

Wijnrank adopteren. Tante bestelt voor jou.

Wat krijg je

Adopteer een wijnrank:

  • Certificaat op naam voor één jaar
  • 12 of 6 flessen wijn
  • Persoonlijke tekst op het etiket
  • Uitnodiging voor het snoeien in maart
  • Uitnodiging voor Festa del Barbara in mei
  • Uitnodiging voor het oogsten in oktober
  • Korting bij ondernemers in Castagnole delle Lanze
  • Flessen wijn ophalen tijdens Festa del Barbera of laten verzenden (tegen verzendkosten).

De uitnodigingen voor de evenementen ontvang je per e-mail. De adoptie geldt een jaar en is daarna per jaar te verlengen.

 

 

 

 

Wijnen wijnen wijnen

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?