Restaurants Piemonte


Restaurants in Piemonte. Waar ga je eten? In Piëmonte is slow food uitgevonden. Dit is dé gastronomische regio van Italië. Eten is hier meer dan een manier om je maag te vullen. Een Piëmontees slaat liever een maaltijd over dan pulp naar binnen te werken. Eten staat synoniem aan genieten. Van producten die het land zelf voorbrengt, zoals truffels, Castelmagno, grissini en hazelnoten. Dat betekent dus pure gerechten van verse ingrediënten zonder fratsen. Daarbij mag een goede wijn niet ontbreken. Dat genieten doe je overigens samen. Met als doel tot mooie gesprekken komen. Tijd even geen rol laten spelen, maar elkaar.

Verrassend goed

Piemonte heeft veel restaurants. In Asti, Alba, Turijn, Nizza Monferrato, Neive, La Morra, Cuneo vind je topplekken. Restaurants Piemonte waar ze de sterren van de hemel koken. Of dat nu gaat om een ogenschijnlijk eenvoudig eetcafé tot een toprestaurant. Je zult vaak verrast worden over de kwaliteit van de gerechten. Een simpele Tajarin Ragù kan hemels smaken. Piemonte telt meer dan 40 sterrenrestaurants en Michelin heeft daarbij tal van aanbevelingen van kwaliteitskeukens. Uiteten gaan is niet alleen een feest vanwege de verrukkelijke gerechten. De gastheren en -vrouwen doen er alles aan om jou een moment te geven om te herinneren. Ze weten hoe het hoort. Ze tonen interesse en zullen hartstochtelijk praten over hun regio.

Waar dan?

Hoe maak je de keuze uit de vele restaurants? Mijn Italiaanse tante houdt van lekker lang tafelen. Met daarbij een goed glas wijn. Daar waar ik lekker gegeten heb, zie je mijn glimlach verschijnen. Laat het me vooral weten als jij een superleuk restaurant in de Piemonte ontdekt hebt. Deze Bourgondiër schuift graag aan tafel om het zelf te ervaren.

Wat is jouw favoriete restaurant in Piëmonte?

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?