Mijn Italiaanse tante

Welke Italiëliefhebber zou die niet willen hebben?

“Piemonte is voor ware levensgenieters!”

Over tante

Een Italiaanse tante

Mijn Italiaanse tante in Piemonte. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Welke Italiëliefhebber wil er geen Italiaanse tante hebben?  Daar kun je logeren. Die kookt de meest fantastische gerechten. Bovendien weet zij alle leuke plekken. Om te lunchen, te winkelen en te bezoeken. Natuurlijk, weet zij als geen ander wat het grote genieten betekent. Dus we zitten ontspannen in de weelderige tuin onder een olijfboom met een glas Barolo en verrukkelijke borrelhappen. Zie jij het beeld al voor je? Ik wel. Wat als ik nou jouw tante in Italië word?

Geweldige restaurants

Mijn Italiaanse tante vertelt

Echte aanraders

“Heerlijk weer, warmhartige mensen, verrukkelijk eten!”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Il dolce far niente

Il dolce far niente. Het zalige nietsdoen. Een levensstijl die Italianen omarmen. Ik was altijd een wervelwind. Druk met mijn bedrijven (onder meer een communicatieadviesbureau), sport en ondertussen moest er ook veelvuldig genoten worden. Zoals feestjes bezoeken, uiteten gaan, terras hangen en museum pikken. Altijd bezig en onderweg. Reikhalzend zag ik uit naar elke vakantie. Meestal naar Italië. Corona bracht daar verandering in. Ik werd min of meer verplicht een zomerbries. Het gaf mij tijd om na te denken. Na te denken over mijn Italiaanse droom.

Mijn Italiaanse tante

Wat is het mooi. Het il dolce far niente. Door te genieten van verveling ontstaan er nieuwe ideeën. Het brein krijgt dan weer ruimte voor inspiratie. Waar word je nu eigenlijk gelukkig van? Italië zit in mijn hart. Voor mijn verjaardag kreeg ik van vriendin Leonie het boek ‘Koken con amore’. Een klassieker in de kookboeken. Samengesteld door Sophia Loren. Voor Leonie was dit de vereenzelviging van mijn persoon. Het boek had namelijk alles in zich: stijl en klasse, de liefde voor Italië en lekker eten. Afijn, Italië dus. En eigenlijk voor mij specifiek Piemonte. Al mijmerend op mijn balkon dacht ik aan de pracht van deze regio. Een regio die bij velen nog onbekend is. Hoe kan ik dit gevoel naar Nederland halen? Zo is Mijn Italiaanse tante ontstaan.

Doe je mee?

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen. Het leukste om te doen, zien en beleven. Mooie agriturismo ’s, fijne restaurantjes en lekkere wijnen. Ook vind je informatie over de regio, reismogelijkheden en wat dit gebied typeert. Je kunt jouw ideale vakantie samenstellen. Met restaurants, musea en meer. Dat scheelt een hoop zoekwerk als je er bent. Jouw online reisplanner staat op je mobiel. Superhandig. Verder kun je direct boeken en reserveren bij jouw favorieten. En reviews achter laten om jouw ervaringen zo met anderen te delen.

Wil je iets inbrengen, zie je samenwerkingsmogelijkheden of wil je op de website? Neem gerust contact op. Hoe dan ook, neem ik je in mee door het mooie Piëmonte. Vanaf nu heb jij een Italiaanse tante. Die stiekem een Nederlandse is.

Molto divertente,

Xandra Derks

 

Waarmee kan ik jou blij maken?

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Geweldige restaurants

Mijn Italiaanse tante vertelt

Echte aanraders

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?