Mijn Italiaanse tante

Welke Italiëliefhebber zou die niet willen hebben?

“Piemonte is voor ware levensgenieters!”

Over tante

Een Italiaanse tante

Mijn Italiaanse tante in Piemonte. Dat klinkt mij als muziek in de oren. Welke Italiëliefhebber wil er geen Italiaanse tante hebben?  Daar kun je logeren. Die kookt de meest fantastische gerechten. Bovendien weet zij alle leuke plekken. Om te lunchen, te winkelen en te bezoeken. Natuurlijk, weet zij als geen ander wat het grote genieten betekent. Dus we zitten ontspannen in de weelderige tuin onder een olijfboom met een glas Barolo en verrukkelijke borrelhappen. Zie jij het beeld al voor je? Ik wel. Wat als ik nou jouw tante in Italië word?

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Il dolce far niente

Il dolce far niente. Het zalige nietsdoen. Een levensstijl die Italianen omarmen. Ik was altijd een wervelwind. Druk als ondernemer en ondertussen moest er ook veelvuldig genoten worden. Altijd bezig en onderweg. Reikhalzend zag ik uit naar elke vakantie. Meestal naar Italië. Corona maakte mij min of meer verplicht een zomerbries. Het gaf mij tijd om na te denken. Na te denken over mijn Italiaanse droom. Een droom die is ontstaan tijdens een vakantie in het gastronomische Piemonte. We waren namelijk gelijk verliefd. Wat als we hier toch kunnen wonen?

Mijn Italiaanse tante

Wat is het mooi. Het il dolce far niente. Door te genieten van verveling ontstaan er nieuwe ideeën. Het brein krijgt dan weer ruimte voor inspiratie. Tijdens de laatste vakantie heeft een bevriende wijnboer Enrico van Ca’Richeta iets ter overdenken meegeven in mijn koffer. “Wij wijnboeren in Piemonte zijn niet zo goed om ons zelfs te promoten. Kun je hierbij helpen?” Nu zag ik mezelf niet met dozen wijn onder de arm zeulen. Daarentegen is vanuit deze vraag Mijn Italiaanse tante ontstaan. Een tante is als een moeder,  maar dan een coole versie. Zij neemt je mee op sjouw naar de beste plekken om te zien, doen en beleven. Bovendien kun je er logeren. De logeerplek moest er dus ook komen. Het heeft onze emigratieplannen zo’n 10 jaar versneld.

Logeren bij tante

Na een enerverende zoektocht hebben we het ‘huis van mijn tante’ gevonden. Casa di Mia Zia  ligt op een heuvel midden in het wijnlandschap van kasteeldorp Costigliole d’Asti. Aan de rand van wijngebieden Langhe en Monferrato kun je vanaf 2024 logeren bij de Bed & Wine van Zia Xan.

Omdat ik liever een fles wijn ontkurk dan ontbijtjes maak is de tweede B van Bed & Breakfast vervangen door een W van Wine. In de wijnboerderij van 110 jaar oud bevindt zich een authentieke wijnkelder. Daar kun je straks de lekkerste wijnen proeven. Verder realiseren we drie te te gekke vakantieappartementen.

Tante heeft een groot hart, maar kan niet alle Piemonteliefhebbers ontvangen. Daarom ben ik blij met alle gave accommodaties in de omgeving. Samen zorgen we dat jij een fantastisch verblijf hebt in het mooie Piemonte en de regio in alle rust kunt ontdekken.

Reisorganisatie

Wil je met een groep collega’s, wijnliefhebbers, vrienden, zakenrelaties of anderszins naar het prachtige Piemonte in Italië? Ik stel met plezier een groepsreis voor jullie samen. Ik kan alles voor jullie verzorgen van (taxi)vervoer vanaf de luchthaven en tijdens het verblijf, overnachtingen, wijnproeverijen, reserveringen van restaurants, truffeljacht, museumbezoek en ga zo maar door. Een bezoek aan tante in Costigliole d’Asti behoort eveneens tot de mogelijkheden. ;-). Een maatwerkgroepsreis is altijd maatwerk en afgestemd op jullie wensen en budget. Mijn kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid regelwerk. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Ik vind het leuk om jullie een onvergetelijke ervaring te geven. Daarnaast heb ik een aantal pakketreizen samengesteld die je met 2 of meer personen kunt boeken. Kant-en-klare reizen van enkele dagen om het mooie Piemonte te ontdekken.

La famiglia è tutti

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen. Het leukste om te doen, zien en beleven. Mooie agriturismo ’s, fijne restaurantjes en lekkere wijnen. Ook vind je informatie over de regio, reismogelijkheden en wat dit gebied typeert. Met een account kun je jouw ideale vakantie samenstellen en bewaren. Met restaurants, musea en meer. Dat scheelt een hoop zoekwerk als je er bent. Jouw online reisplanner heb je dus altijd bij de hand. Superhandig. Verder kun je rechtstreeks boeken en reserveren bij jouw favorieten. En reviews achter laten om jouw ervaringen zo met anderen te delen

Heb je trouwens iets geweldigs beleefd? Vertel het me. Ik luister graag naar de verhalen van mijn ‘familie’.

Kortom, vanaf nu heb jij een Italiaanse tante die stiekem een Nederlandse is.

Molto divertente,

Xandra Derks

 

Ik wil op de website

Heb je een wijnwebshop, schrijf je boeken of heb je bijvoorbeeld een accommodatie in Piemonte dan is dit  gespecialiseerde toeristisch platform interessant om je te presenteren. Je bereikt namelijk direct een  niche van Piemonteliefhebbers. Bovendien  maakt het de website nog aantrekkelijker.

Ben je benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden bel me gerust. Ik ben bereikbaar op 00316 212 466 62.

 

 

Waarmee kan ik jou blij maken?

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?