Winkels Piemonte

Winkels Piemonte. In Piëmonte kun je geweldig winkelen. Of het nu gaat om mode voor de man of vrouw, brillen, schoenen of inrichting. De binnensteden zijn hier niet volgepropt met ketens. Je vindt ze er wel, maar daarnaast zijn er talrijke kleine unieke shops.


Leuke winkeltjes

Winkels in Piemonte. Wat een plezier om in de stadjes en dorpjes te shoppen. De Italianen hebben gevoel voor stijl, design en mode. Dat zie je terug in de winkelgebieden. Waar in Nederland de ketens in de winkelstraten domineren, zijn dat hier boutiques. Overigens zijn de kledingmaten in Italië anders. Een maat 44 in Italië is onze maat 38. Wellicht moet je even een psychologische grens over…..maar laat je daar niet door weerhouden.

Outlets

In Seravalle Scrivia is de grootste outlet van Europa gevestigd. Dit ligt op de route Asti – Allesandria. Gigantisch veel winkels voor elk budget. Van Parijse modemerken tot de populaire sport brands. Daarnaast zijn er kleinere outlets te vinden in deze regio zoals in Mondovì.

Gastromonie

Waar je blij van wordt, zijn winkels met ‘prodotti tipici’ en enoteca’s. Wijn, chocolade, pasta, pastasauzen, honing, jam, noem maar op. Een enoteca is een wijnwinkel. Letterlijk betekent het bewaarplaats voor wijn. Vaak kun je er een glas wijn proeven en een bijpassend hapje nuttigen.

Supermarkt

In de supermarkt of hypermarkt is het eveneens fijn boodschappen doen. Schappen vol met mooiste versproducten. Salami’s, vis, hammen, kazen en groentes bijvoorbeeld. Daarnaast rekken vol pasta’s, koffiemerken en zoetigheden. In de dorpen vind je kleine supermarkten. Aan de rand van het dorp of stad vind je in de regel de grotere winkels om boodschappen te doen.

Samengevat, alleen al voor de mooie winkels zou je naar Piemonte gaan.

Weet jij nog een gave winkel? Laat het me weten.

Tante Xandra
Italiaanse Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?