Piemonte Italië

Piemonte in Italië

“Voor een droomvakantie ga je naar Piemonte”

Piemonte Italië

Piemonte Italië? Waar ligt dat? Je bent niet de enige die dat vraagt. Het mooiste gebied van Italië is misschien wel het minst bekend. Misschien moet we het juist een beetje geheim houden, zodat het niet overlopen wordt door toeristen.

Piemonte in Italië is de mooiste vakantiestreek die er is. Toscane en de Italiaanse meren zijn populair bij toeristen. Aan Lago Maggiore of het Gardameer is het natuurlijk heerlijk toeven met kinderen. Een camping of een vakantiehuisje direct aan het meer staat bijna garant voor een zorgeloze vakantie. Lago Maggiore ligt deels in de regio Piemonte in Italië. Daarentegen is de rest van dit gebied minder bekend. En dat is jammer.

Piemonte Italië

Piemonte is de noordelijke regio grenzend aan Zwitserland en Frankrijk. Op zo’n 1.100 kilometer vanaf Nederland. Binnen een dag rijden ben je er dus al, een groot voordeel. Het klimaat is prettig. In het noorden liggen de Alpen daardoor niet te heet in de zomer en skiën in de winter. Op de Povlakte in het midden heerst een subtropisch klimaat en het zuiden heeft een maritiem klimaat. Voor elk wat wils dus. Ook de natuur is gevarieerd: bergen, bossen, glooiende heuvels en rijstvelden. Rijstvelden? Door het subtropisch klimaat is de productie van rijst mogelijk.

Fijne restaurantjes

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Echte aanraders

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Cultuur

Unesco heeft Piemonte Italië uitgeroepen tot werelderfgoed. De lappendekens met glooiende heuvels met wijnranken en middeleeuwse dorpjes zijn schilderachtig mooi. Je treft nog veel historie aan in de vele steden en dorpen. Barokke kerken, bejaarde torens, oude kastelen en ook veel roemrijke paleizen. Turijn, Acqui Terme, Asti, Cherasco, Neive en La Morra zijn voor tante fabelachtig, zonder andere plaatsen te kort te doen. De museumliefhebber komt in Piemonte Italië ook ruimschoots aan haar of zijn trekken.

Gastronomie

De echte reden om naar Piemonte Italië te gaan, is de gastronomie. Hier worden koningen en koninginnen geproduceerd. Of het nu gaat om wijn, truffels of hazelnoten. Het is van superieure kwaliteit. Eten is hier een levensstijl. Niets voor niets is slow food hier uitgevonden. Uren tafelen met een goed gezelschap. Wie wordt daar niet blij van? In de vele wijnbars, restaurants en enoteca’s laat de trotste en warmhartige bevolking je graag proeven van al dat lekkers. Tot slot heb je meer dan 40 Michelin-restaurants.

En verder?

Voortreffelijke agriturismo’s, vakantiehuizen en hotels om te logeren. Grote, luxe campings aan Lago Maggiore, kleinere in het binnenland. Mooie routes om te wandelen of te fietsen. Gave winkeltjes met de grootste designer outlet Seravalle van Europa. Eindeloze vergezichten met glooiende heuvels. Kortom, een droomvakantie gegarandeerd.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?