Bezienswaardigheden


Bezienswaardigheden in de Piemonte. Piëmonte is eigenlijk van zichzelf al een bezienswaardigheid. Het glooiende landschap met wijnranken en middeleeuwse dorpjes is daarom uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. In deze regio van Italië moet je soms goed kijken om het te zien. Fresco’s vind je op allerhande gevels. Kapelletjes zijn verstopt tussen de groende heuvels. De kleine middeleeuwse stadjes en dorpjes zijn één en al historie. Mijn Italiaanse tante is al vaak verrast door de schoonheid.

Bezienswaardigheden

Piemonte heeft klassieke bezienswaardigheden zoals kerken, paleizen en historische gebouwen. Er is nog veel bewaard gebleven uit de Barokke periode. Veel paleizen met tuinen zijn te bezoeken. Al dan niet in originele staat of inmiddels in gebruik als musea of evenementenlocatie. Ook kun je logeren in schitterende hotels of authentieke agriturismo’s. Daarnaast zijn oude wijnkelders vaak een lust voor het oog.

Musea

Wat zijn belangrijke bezienswaardigheden van Piëmonte? De paleizen van Savoye, het Egyptisch museum, het film- en Fiatmuseum in Turijn. Acqui Terme met haar bronnen. De Borromeïsche eilanden in Stresa. Maar ook de paleizen in Asti bijvoorbeeld. Verder zie je in heel de regio Le Panchine Gigante van kunstenaar Chris Bangle. Reusachtige banken waarop je weer even kind kunt zijn.

Natuur

Verder zou ik de natuur tot de bezienswaardigheden willen voegen. Lago Maggiore in het Noorden. De rijstvelden van Vercelli. En zodra je de Po over bent, komt je in het glooiende landschap van Monferrato terecht. Ook heb je vanuit het Noorden schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen van de Alpen. Ongerepte natuur, groene bossen en rivieren en beekjes. Wandelen, fietsen, je kunt het allemaal in Piedmont.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?