Culinaire sterrentrip
Een culinaire sterrentrip. Dat is genieten op het hoogste niveau. Piemonte heeft meer dan 40 sterrenrestaurants. Daarnaast zijn er talrijke restaurants met een vermelding in de Michelingids.
Wat dat betreft is Piëmonte het paradijs voor Bourgondiërs. De Piëmontese keuken is er één zonder opsmuk. Soms zelfs sober te noemen. Daarentegen zorgt de combinatie van ingrediënten voor smaaksensaties. Eerlijk gezegd, hoef je daarvoor niet naar altijd naar een sterrenrestaurant. De gerechten zijn stuk voor stuk sterren. Dus een culinaire sterrentrip hoeft niet persé sterrenrestaurants te bevatten. Deze regio staat te boek als die van de slow food. Urenlang tafelen en genieten van tongstrelende gerechten.
Puur natuur
De natuur van Piemonte maakt prachtproducten: witte Alba-truffel, hazelnoten, uien uit Ivra, olijfolie, mals vlees (zoals Brasato), Castemagno, Toma (kaas) en natuurlijk chocolade. Al is dit lijstje nog mijlenver uit te breiden. Wat ook uit de natuur komt, zijn de druiven. Piemonte is de wijnstreek van Italië. De beste kwaliteitswijnen worden hier geproduceerd. Tot slot is in Turijn de universiteit van gastronomische wetenschappen gehuisvest. Dus je komt terecht in een heus foodwalhalla.
In de toekomst gaat mijn Mijn Italiaanse tante een georganiseerde culinaire sterrentrip in groepsverband en op individuele basis aanbieden. Zover is het nog niet. Maar natuurlijk doe ik alvast wel een suggestie voor jouw culinaire sterrentrip.
Wil je meer weten?
Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?
Vraag het aan Tante