Truffels zoeken

Volg je neus

“Op zoek naar het witte goud”

Truffels zoeken

Ontrafel het mysterieuze ambacht van Piemonte tijdens de experience truffels zoeken met een truffeljager en zijn hond.

Truffels zoeken met een truffeljager en zijn hond in de bossen van Piemonte. Daarvoor bepakt en bezakt voor dag en dauw of tegen de schemering van het avondrood de onbegaanbare wildernis in. Daarvan krijg je het magische gevoel om onderdeel te zijn van een geheime missie waarbij je op zoek gaat naar het zwarte of witte goud. Want dat is zijn truffels, kostbare knolletjes. Een delicatesse in de Italiaanse keuken en ver daarbuiten. Echter is de concurrentie onder de truffelhunters is groot. Bovendien wordt de truffel steeds zeldzamer. De romantiek van het vak gaat daardoor, helaas, steeds meer verloren. Misschien heb je de documentaire film The Truffel Hunters wel gezien, dat schijnt het lichte op de duistere kant.

Trufffels zoeken

Daarentegen is er ook een mooie kant: van een blije hond die met zijn baas op jacht mag. Van een blije chef-kok die de mooiste gerechten kan bereiden met het geurige knolletje. En van de een blije gast. Of die nu aan tafel schuift om te proeven of meegaat met een jager om meer te weten te komen over dit specifieke ambacht van truffels zoeken. Mijn Italiaanse tante werkt samen met het Consortium van Truffeljagers in Costigliole d’Asti. Je kunt een echte truffeljacht beleven. Misschien in eerste instantie minder romantisch dan bovenstaande geschetste beeld. Daarentegen heb je daarna een diep respect voor de truffeljager en zijn hond. Een bordje pasta met truffel is daardoor nog specialer.

Truffeljacht

Wij willen op truffeljacht, reserveer voor ons een plek.

Reserveren

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Truffels zoeken

Het feit dat de vindplaats van de truffel geheim moet blijven, staat natuurlijk haaks op truffels zoeken met een groep. Want hoe kun je je ongezien verplaatsen? Desondanks laten truffeljagers graag de in en outs van het ambacht zien. Daarom kun je met Mijn Italiaanse tante op pad met truffeljager en zijn hond. Het is een echte truffeljacht in een klein bosgebied. De truffels die gevonden worden, zijn eigendom van de truffeljager. Maar na de tocht gaan we natuurlijk wel proeven.

Truffels

Wat kun je verwachten?

Tijdens de truffeltocht krijg je uitleg over truffels, het grondgebied en alles wat komt kijken bij de jacht. Vervolgens ga je samen het veld in. Je krijgt vervolgens uitleg hoe truffelhonden getraind worden om truffels zoeken. Dat is nog niet gemakkelijk, want de verleiding om achter een konijn of haas aan te gaan bestaat. In de zomermaanden ga je daarna naar wijnmakerij Giachino om te proeven van Piemontese kaas met zwarte truffel en een goed glas wijn. In het najaar is de truffelproeverij optioneel. Witte truffel is namelijk kostbaar. Je bent ongeveer 1,5 tot 2 uur onderweg tijdens de gehele Experience. Aansluitend kun je een wijnproeverij boeken bij de wijnboerenfamilie. Dat maakt een Piemontese belevenis compleet.

Aanvraag truffeljacht

Kosten jun - jul - aug

Truffeltocht, zwarte truffelproeverij en één glas wijn. Tante gaat mee voor de vertaling. De truffelproeverij vindt plaats bij Wijnmaker Giachino in Costigliole d’Asti

Prijs per persoon jun, jul, aug
Inclusief zwarte truffelproeverij en glas wijn
Privétour twee personen € 175,00
Drie personen € 125,00
Vier personen € 105,00
Vijf t/m acht personen € 85,00

Aansluitend wijnproeverij: € 20,00 per persoon

De definitieve tijd van de truffeljacht volgt na overleg met Piero. Bij de bevestiging ontvang je een factuur voor de betaling. Gevonden truffels tijdens de truffeljacht zijn eigendom van de truffeljager.

Reserveren truffeljacht

kosten okt - nov - dec

Truffeltocht met truffeljager en hond. Tante gaat mee voor de vertaling.

Prijs per persoon okt, nov, dec
Privétour twee personen € 155,00
Drie personen € 105,00
Vier personen € 85,00
Vijf t/m acht personen € 75,00

Optioneel
Witte truffelproeverij met glas wijn bij Wijnmaker Giachino in Costigliole d’Asti circa € 60,00 per persoon (inschatting de prijs wisselt per jaar)

De definitieve tijd volgt na overleg met Piero. Bij de bevestiging ontvang je een factuur voor de betaling. Gevonden truffels tijdens de truffeljacht zijn eigendom van de truffeljager.

 

Reserveren truffeljacht

Truffeljacht

Wij willen op truffeljacht, reserveer voor ons een plek.

Reserveren

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?