Truffels zoeken

Volg je neus

“Op zoek naar het witte goud”

Truffels zoeken

Ontrafel het mysterieuze ambacht van Piemonte tijdens de experience truffels zoeken met een truffeljager en zijn hond.

Truffels zoeken met een truffeljager en zijn hond in de bossen van Piemonte. Daarvoor bepakt en bezakt voor dag en dauw of tegen de schemering van het avondrood de onbegaanbare wildernis in. Daarvan krijg je het magische gevoel om onderdeel te zijn van een geheime missie waarbij je op zoek gaat naar het zwarte of witte goud. Want dat is zijn truffels, kostbare knolletjes. Een delicatesse in de Italiaanse keuken en ver daarbuiten. Echter is de concurrentie onder de truffelhunters is groot. Bovendien wordt de truffel steeds zeldzamer. De romantiek van het vak gaat daardoor, helaas, steeds meer verloren. Misschien heb je de documentaire film The Truffel Hunters wel gezien, dat schijnt het lichte op de duistere kant.

Trufffels zoeken

Daarentegen is er ook een mooie kant: van een blije hond die met zijn baas het bos in mag. Van een blije restaurateur die de mooiste gerechten kan bereiden met het geurige knolletje. En van de een blije gast. Of die nu aan tafel schuift om te proeven of meegaat met een jager om meer te weten te komen over dit specifieke ambacht van truffels zoeken.

Truffeljacht

Wij willen op truffeljacht, reserveer voor ons een plek.

Reserveren

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Truffels zoeken

Het feit dat de vindplaats van de truffel geheim moet blijven, staat natuurlijk haaks op truffels zoeken met een groep. Want hoe kun je je ongezien verplaatsen? Desondanks laten truffeljagers graag de in en outs van het ambacht zien. Daarom kun je met Mijn Italiaanse tante op pad met truffeljager en zijn hond. Het is geen echte truffeljacht, maar de hond gaat wel truffel zoeken in een klein bosgebied.

Truffels

Wat kun je verwachten?

Tijdens de truffeltocht krijg je eerst uitleg over truffels, de geschiedenis van truffeljagen, het bosgebied en alles wat komt kijken bij de jacht. Vervolgens ga je samen het bos in. Je krijgt vervolgens uitleg hoe truffelhonden getraind worden om truffels zoeken. Dat is nog niet gemakkelijk, want de verleiding om achter een konijn of haas aan te gaan is groot. Daarna ga je terug naar het huis van de truffeljagers om te proeven van Piemontese kaas met truffel en een goed glas wijn. Afhankelijk van het truffelseizoen kun je kiezen voor zwarte of witte truffel. Je bent ongeveer 2 uur onderweg tijdens de gehele Experience.

Aanvraag truffeljacht

Kosten

Februari t/m september Zwarte truffel
1 t/m 2 personen € 250,00 per groep
3 t/m 5 personen € 290,00 per groep
6 t/m 15 personen € 65,00 per persoon

Oktober t/m januari Zwarte truffel
1 t/m 2 personen € 250,00 per groep
3 t/m 5 personen € 290,00 per groep
6 t/m 15 personen € 65,00 per persoon

Oktober t/m januari Witte truffel
1 t/m 2 personen  € 320,00 per groep
3 t/m 5 personen € 410,00 per groep
6 t/m 15 personen € 85,00 per persoon

Reserveren via ‘Aanvraag truffeljacht‘ of per e-mail. Betaling volgt na bevestiging van de datum en tijd.

Aanvraag truffeljacht

Truffeljacht

Wij willen op truffeljacht, reserveer voor ons een plek.

Reserveren

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?