Excursie Turijn

Een dagje uit naar Turijn

“Ontdek de pracht en praal van de hoofdstad Torino van Piemonte”

Excursie Turijn

Een stad bomvol barokke historie. Kijk je ogen uit op pleinen, in paleizen of musea.

Een excursie naar Turijn. Er valt enorm veel te zien in deze barokke stad in Piemonte. Mijn Italiaanse tante gaat in de toekomst package deals excursies organiseren. Voor nu kun je je eigen dagje uit naar de hoofdstad eenvoudig zelf plannen met onderstaande suggesties. Het is onmogelijk om alle musea, paleizen en andere bezienswaardigheden op één dag te bezichtigen. Mijn advies is, loop de stad door en laat de pracht en praal tot je komen. Plan in de middag een museumbezoek. Lekker cool (want daar is airco) kunst bekijken.

Piemonte card

Turijn kun je op eigen houtje bezichtigen. Daarentegen kun je ook een stadswandeling met een gids doen. Het is sowieso handig om de Piemonte card aan te schaffen. Hiermee kun je voor een vast gereduceerd bedrag een aantal musea bezoeken. De Piemonte card is één tot meerdere dagen geldig. Aangezien dit een excursie betreft, een dagtrip, hebben we geen verblijfplaats opgenomen. Je vindt slaapplaatsen bij accommodaties. Want zeg nou zelf, je wilt toch meer zien van Piëmonte dan alleen Turijn?

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Caffè con una torta nicciola

Een dagje Turijn begin je met een kop koffie en een taartje in één van de oudste koffiehuizen van Turijn: Caffè Baratti e Milano anno 1858 onder de bogen van Piazza Castello. Vanuit daar loop je naar Via Accadamemia delle Scienze. Je vindt daar Palazzo Carignano, het regionale museum van Piemonte, Parlamento Subalpino en het Museo Nazionale del Risorgimento Italiano.

Piazza's

Op Piazza San Carlo word je omringd door barokke gebouwen. Zoals de zeventiende-eeuwse tweelingkerk Chiesa di San Carlo en Santa Cristina. Midden op het plein staat een statig standbeeld van hertog Emanuele Filiberto. Ga lekker lunchen bij Caffè San Carlo. Wederom een restaurant met historie. De residentie van de Savoye familie bevindt zich op Piazza Reale: Palazzo Reale. Daar vind e ook het Museo Civico d’Arte Antica in het bijzondere Palazzo Madame. Loop ook Chiesa Joanna Baptista binnen.

Lijkwade van Turijn

Op Piazza San Giovanni vind je het enig overgebleven gebouw uit de Renaissance: de Duomo di Torino. In de kathedraal wordt de lijkwade van Turijn bewaard. De lijkwade zou het doek zijn waarin het lichaam van Jezus is gewikkeld na zijn kruisiging. Andere aansprekende bezienswaardigheden zijn de Basicilica di Superga, Mole Antonelliana, Museo Egizio, galleria Sbauda en Museo dell’Automobile. Keuzes maken dus!

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?