Barolo & Co

Nederlandse wijnhandelaren in Piemonte.

“Landgenoten in Piemonte: wijnen, proeven en reizen”

Barolo & Co

Nederlanders in de Piemonte. Ideaal! Ze importeren de lekkerste wijnen. Je kunt ze proeven in Nederland of bij hun landhuis in Serralunga d’Alba. Of maak een fantastische wijnreis met Nicolaas als gids.

Barolo & Co importeert wijnen uit Piemonte en ze organiseert wijnreizen. Al zo’n tientallen jaren wonen Nicolaas en zijn vrouw een groot deel van het jaar tussen bevriende wijnboeren in Serralunga d’Alba. Dit is één van de elf Barolo-dorpen in Piemonte. Barolo is de koning van de wijnen. Zoals de Champagne de koningin is van Frankrijk.

Tijdens een roadtrip door Italië in 2007 raakten Nicolaas en zijn partner op slag verliefd op dit prachtige wijngebied in Noord-Italië. Net zoals Mijn Italiaanse tante ;-). Een aantal jaren runden ze daar een hotel. Gelijktijdig importeerden ze de meest verrukkelijke Piëmontese wijnen. De streek hebben ze nooit verlaten, maar het hotel is inmiddels gesloten. De focus ligt inmiddels op wijnimport. Vanuit hun authentieke Piëmontese landhuis genieten ze niet alleen van het uitzicht over de wijngaarden maar het biedt hun eveneens de mogelijkheid om zorgvuldig hun collectie wijnen samen te stellen. Daarnaast kennen ze de regio goed. Ze verzorgen daarom wijnreizen naar de prachtstreek bezaaid met wijngaarden, magische heuvels en kastelen.

Wat vind je in de wijnshop van Barolo & Co? Voornamelijk wijnen waar zij zelf al jaren ondersteboven van zijn. Je kunt terecht als particulier maar ook als horecaondernemer. Doordat ze gedeeltelijk in Piemonte wonen, proeven ze elke jaargang van hun vaste wijnboeren. De kennis van het product dat ze verkopen is daarom groot. De wijn komt van kleine tot middelgrote kwaliteitswijnhuizen. Nagenoeg exclusief bij Barolo & Co verkrijgbaar. Zowel in Nederland als in Italië organiseren ze wijnproeverijen.

Barolo & Co– Nicolaas Schot
Nederland: Camminghastraat 81, 8921 PG Leeuwarden 06 – 237 61 607
Italië: Via Foglio, Serralunga d’Alba (CN) 0039 – 334 759 66 93
E-mail: barolowijnimport@gmail.com

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Wijnhandelaar tussen de wijnranken

Nicolaas en zijn vrouw hebben de afgelopen decennia vele wijnen gekeurd. Hierdoor is een prachtige selectie ontstaan. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar dat ene pareltje, met het risico af en toe de plank volledig mis te slaan. Daarentegen kun je gewoon thuis in je luie stoel genieten van hun meest lekkere wijnvondsten. Alle wijnen komen rechtstreeks vanaf de wijnboer en distribueren ze zelf. Hierdoor zijn de prijzen eerlijk en de lijntjes kort. Ben je op zoek naar een specifiek wijnhuis in Piemonte of een bepaald wijnjaar? Ook dan kan Barolo & Co je in de meeste gevallen helpen. Verder springt Nicolaas zo in zijn Jeep om hier en daar net even dat laatste doosje te scoren. Kortom het grote voordeel van een wijnhandelaar die zelf tussen de wijngaarden woont!

Barolo Wijnreizen

De Langhe staat bekend als gastronomische hemel op aarde. In samenwerking met een reisbureau organiseren ze wijnreizen naar de Barolo-streek. Op die manier brengen zij hun enthousiasme en kennis van de streek en wijn over op liefhebbers en nieuwelingen. Een wijnreis staat in het teken van wijnhuizen en authentieke restaurantjes . Natuurlijk het proeven van magische wijnen zoals de Barolo. Dit alles in een decor van burchten, kastelen, middeleeuwse dorpjes en andere bezienswaardigheden. Naast groepsreizen kun je Nicolaas eveneens afzonderlijk inschakelen als gids ter plaatse om je de mooiste plekjes te laten zien.

Greep uit de wijncollectie

  • Barolo
  • Barbaresco
  • Nebbiolo
  • Freisa
  • Barbera
  • Dolcetto
  • Arneis
  • Nascetta
  • Favorita
Barolo Wijnimport

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?