Cattedrali Sotterrane

Bruisend uitje

“Indrukwekkend, sprankelend, mystiek, verrassend”

Cattedrali Sotterrane

Sprankelend en bruisend

De Cattedrali sotterrane in Canelli zijn een bijzondere bezienswaardigheid, ook als je geen wijnliefhebber bent. Als je denkt dat het om ondergrondse kathedralen gaat, dan heb je het mis. Deze historische wijnkelders uit eind 1800 met meer dan 20 km lengte dragen de naam Cattedrali Sotterranne vanwege hun mystieke sfeer. Het zijn meesterwerken op het gebied van architectuur en wijnbouwkunde. Zo’n type kelder wordt infernòt genoemd. Infernòt is een met de hand uitgegraven kelder van zandsteenrots die gebruikt wordt als voorraadkelder. Kenmerkend aan dit soort kelder is, dat er geen licht of ventilatie is. Bovendien hebben deze kelders alleen tot doel om flessen wijn, kaas of andere versproducten te bewaren.

Infernòts

Je vindt infernòts in eeuwenoude particuliere huizen en bij wijnboeren. Echt nagedacht werd er niet over de constructie. Daarnaast gebruikte de werklieden geen machines. Oftewel ouderwets handwerk met pikhouweel en schep. Zo’n kelder uitgraven is enorm veel werk, daarom werd dit werk vooral in de rustige periode zoals de winter gedaan. Daarnaast duurde het soms jaren voordat de infernòt gereed was. Overigens waren deze ondergrondse ruimtes ideaal om te schuilen tijdens de oorlog. De historische wijnkelders Cattedrali Sotterrane zijn vanwege haar grootte extra bijzonder, magisch. Het laat zien waar het menselijk vernuft toe in staat is.

Informatie groepsreis

Ik wil samen met mijn gezelschap op reis naar Piemonte. We hebben al wat ideeën maar tante kan ons vast adviseren. Ik ben heel benieuwd wat er mogelijk is.

Kun je ons een voorstel doen?

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Spumante

Canelli staat bekend vanwege haar spumante. In de Cattedrali Soterrane is een constante temperatuur van 12 – 14 graden. Een ideale temperatuur om wijnen te laten gisten. Bijkomend voordeel, de kalkstenen muren zorgen voor minerale aroma’s en smaken in de mousserende wijn. Het is haast surrealistisch al je door de kelders loopt met duizenden flessen die liggen te rijpen. Voor miljoenen euro’s liggen er onder de grond van Canelli de meest fantastische bubbels op smaak te komen.

In de wolken

Je tour start je met een sprankelende spumante in Osteria dei Meravigliati. Je zult versteld staan van de kunstzinnige inrichting van dit restaurant. Daarna ga je met de groep op pad om de kelders van de wijnhuizen Coppa, Contratto en Bosca te bezoeken. De Engelstalige gids is een echte verhalenverteller. Zij of hij vertelt je over de geheimen van de gisting op fles en hoe deze Canelli beroemd heeft gemaakt. De drie cantina’s liggen allemaal bij elkaar in de buurt, dus het is niet ver lopen. Ter afsluiting schuif je aan de dis bij Osteria dei Meravigliati voor een viergangenlunch met wijnarrangement. Het perfecte huwelijk tussen gerecht en wijn, waarbij de wijn wordt geschonken van de bezochte wijnhuizen. De maître legt je daarbij letterlijk in de watten. Kortom, genieten met een hoofdletter G.

Boeking Cattedrali Sotterrane

Kosten en vertrekpunt

Rondleiding met Engelstalige gids in 3 kelders, viergangenlunch of -diner met wijnarrangement. Alleen boekbaar op woensdag tot en met zondag.

Ontvangst: Osteria degli Meravigliati, Via Giovanni Battista Giuliani, 29, 14053 Canelli AT

Vertrektijd: woensdag tot en met zondag, lunch 11.30 uur, diner 16.00 / 16.30 uur. Exacte tijd volgt bij boeking.

Betaling: vooraf via factuur

Prijs per persoon
Privétour 2 personen: € 120,00
Kleine groep 3 -4 personen: € 100,00
Groep 5 personen of meer: € 90,00

 

Boeking Cattedrali Sotterrane

Informatie groepsreis

Ik wil samen met mijn gezelschap op reis naar Piemonte. We hebben al wat ideeën maar tante kan ons vast adviseren. Ik ben heel benieuwd wat er mogelijk is.

Kun je ons een voorstel doen?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?