Osteria dei Meravigliati

Loading Als favoriet toevoegen

Hemels!

Adresgegevens
Via Giovanni Battista Giuliani 29, 14053 Canelli AT
“In de wolken”
Canelli

Osteria Meravigliati

Op een wolkendek van geneugtes

Ken je dat? Dat je een restaurant op je verlanglijstje hebt staan om te gaan eten? Osteria dei Meravigliati was dat. Het liefst in combinatie met een bezoek aan de Cattedrali Sotterannee, de beroemde ondergrondse kelders van Canelli. Een foto van de inrichting op internet sprak namelijk gelijk tot mijn verbeelding. Daar wil ik naar toe. De kunstzinnige turquoise schilderingen op het bogen plafond en wanden trekken je een droomachtige wereld binnen. Intrigerend en energiek. En dan blijkt niet alleen het eten fantastisch maar ook bediening ultra-gastvrij. Je wordt letterlijk in de watten gelegd.

Osteria dei Meravigliati

Als tante in Piemonte probeer ik zoveel mogelijk leuke experiences voor jou als toerist vorm te geven. Mijn wens om naar Osteria dei Meravigliati en de ondergrondse kelders te bezoeken kwam daardoor mooi samen. De beste ervaring is tenslotte het zelf beleven.

Naar website

Verrrassend lekker

Op een zaterdagochtend heb ik met een kleine groep onder leiding van een story teller eerst drie spectaculaire wijnkelders bezocht. Daarna zijn we aangeschoven aan de dis voor een authentieke Piemontese viergangenlunch met wijnarrangement. We werden verwelkomd met een aperitief van drie verschillende smaakcombinaties van ansjovis op toast. Mijn disgenoot houdt niet van ansjovis. Ik hield daarom wijselijk mijn mond. Even zien wat er gebeurt. “Oh…lekker”. “Weet je wat dit is?” “Zeker: ansjovis, maar de combinatie van smaken maakt het verrukkelijk.”

Smullen

Het viergangen menu van Osteria dei Meravigliati startte met een anti-pasti misto: een Piemontees smaakrondje van Vitello Tonnato, Insalata Russa, Carne Cruda en Toma met ‘stroop’. Daarna schotelden ze ons een heerlijk bordje angelotti voor. Het hoofdgerecht was Giancia di Vitello Brasata al Moscato (gestoofd rundvlees). Met als afsluiter Bunet: een chocoladetoet. We dronken een Spumante, een Spumante Alta Langa, een Barbera d’Asti en als afsluiter een amaro (een bittertje). Wij hadden voor deze gelegenheid een samengesteld menu met bijpassende wijnen. Het menu kost exclusief wijn € 40,00 inclusief coperto. Maar je kunt ook gewoon à la carte aanschuiven voor lunch of diner.  Ben je van het gemak? Tante kan een reservering voor lunch of diner met het menu voor je maken.

Menu en à la carte

We dronken een Spumante, een Spumante Alta Langa, een Barbera d’Asti en als afsluiter een amaro (een bittertje). Wij hadden voor deze gelegenheid een samengesteld menu met bijpassende wijnen. Het menu kost exclusief wijn € 40,00 inclusief coperto. Maar je kunt ook gewoon à la carte aanschuiven voor lunch of diner.  Ben je van het gemak? Tante kan een reservering voor lunch of diner met het menu voor je maken.

Via Giovanni Battista Giuliani 29 14053

Indruk van Osteria dei Meravigliati

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?