Sterrenrestaurants

Eten op sterrenniveau

“Koninklijk dineren in gastronomische sferen ”

Sterrenrestaurants Piemonte

Piemonte heeft meer dan 40 sterrenrestaurants. Het gastronomisch niveau is daarom hoog. Ook in restaurants zonder ster en osteria’s eet je vaak op topniveau. Hoe komt dat? Piemonte is de bakermat van de slow-food. Slow-food staat voor puur, lokaal en duurzaam eten. Bovendien word er aandacht besteed aan de maaltijd. Niet alleen in de bereiding, maar ook aan het tafelen met elkaar. Gesprekken aan de dis gaan menigmaal over eten en drinken. Want ook de beste wijnen komen uit dit gebied. Italië staat bekend vanwege haar gastronomie, Piemonte voert daarbij de boventoon.

Ultieme verwennerij. Kunstig opgemaakte bordjes, bijzondere smaakcombinaties en excellente wijnen. Tuurlijk kan ik me dan voorstellen dat je een keuze maakt uit de sterrenrestaurants van Piemonte. Het meest bekend en met de meeste sterren is toprestaurant Piazza Duomo in Alba. Een werkelijke belevenis met alleen maar mondvermaak.

Tips

Guide Michelin geeft een overzicht van de beste restaurants. Welke restaurants in het hart van Piemonte kan ik tippen die ook op Guide Michelin staan? Niet alleen van mezelf, maar ook van horen zeggen van vakantiegangers zijn Osteria Veglio in La Morra, Le Due Lanterne in Nizza Monferrato, Borgo Sant’Anna in Treiso, Giardino Da Felicin in Monforte d’Alba, Campamac in Barbaresco, Osteria della Chiocciola in Cuneo en Del Belbo da Bardon in San Marzano Oliveto. Maar hé, laat je daardoor niet leiden. In het meest onooglijke restaurant kan mamma achter de potten staan en eet je verrukkelijk. Je weet het nooit in het land van de smulpapen.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?