ONWINE Wijnplatform

Bestel direct bij de wijnboer

“Van boer tot glas”

ONWINE Wijnplatform

Mijn Italiaanse tante en ONWINE helpen de wijnboeren vooruit.

Van boer tot glas. Wijn geproefd bij de wijnboer in Piemonte? Bestel na jouw vakantie rechtstreeks een doosje bij de wijnboer via ONWINE.

Kun jij ook zo genieten van een mooi glas wijn? Dagelijks zie ik wat voor inspanningen wijnboeren moeten leveren om dat fijne glas wijn voor jou te produceren. Dag en nacht zijn ze bezig. Vaak met de hele familie. Dat kan alleen als je intens veel liefde hebt voor dit vak. De wijnwereld is omgeven met regelgeving. Zo is exporteren alleen maar mogelijk via een importeur. Wijn opsturen vanuit Italië
naar particulieren is wettelijk niet toegestaan. Maar gelukkig is er ONWINE. Via dit wijnboerenplatform bestel je direct bij de wijnboer jouw favoriete doosje wijn. Zij
zorgen voor de fiscale afwikkeling en regelen het transport. De wijnboer stuurt vervolgens persoonlijk de dozen wijn naar je toe. Daarom bestel jealtijd per deoos van eenzelfde wijboer. Verschillende wijnen mixen bij een wijnboer kan gewoon. Daarnaast zijn er proefpakketten.

ONWINE 

De wijnboer bepaalt zelf zijn of haar prijs en het aanbod op het platform. Zo houdt de wijboer een eerlijke prijs over voor de wijn die jij rechtstreeks koopt. ONWINE maakt het mogelijk om dat lekkere doosje wijn na te bestellen. Want de wijn die je proeft tijdens het wijn proeven in Piemonte is haast onvindbaar in Nederland. 

Adopteer een wijnrank

Ja, ik wil een wijnrank adopteren. Superleuk.

Maak adoptie in orde

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Ambacht

Voor wijnboeren houdt een werkdag niet op om 17.00 uur. Ook het weekend is de wijnboer gewoon te vinden in de wijngaard. De natuur doet namelijk wat ze wil en daar moet deze ambachtsman of -vrouw op inspelen. Bij wijn maken komt meer kijken dan alleen het oogsten. Daar hebben we zo’n romantisch beeld bij: met elkaar de wijngaard om druiven te plukken. Tussendoor uitgebreid lunchen met wat flessen wijn. De werkelijkheid is grilliger. Elke dag is er werk te verrichten: snoeien, onkruid verwijderen, dieven (verwijderen van niet-vruchtbare knoppen), opbinden van de ranken langs ijzerdraad oftewel de steundraden, verwijderen van overtollig blad en het aftoppen bijvoorbeeld. Na de oogst worden de druiven geperst, het sap in inox-vaten gegoten en kan de fermentatie beginnen. Afhankelijk van de wijn wordt deze daarna overgegoten op houten vaten om te rijpen. Dan zijn we er nog niet: bottelen, etiketteren, in dozen pakken, vaten schoonmaken, etc. etc. Bij mousserende wijnen komt overigens nog meer werk kijken.

Familiebedrijf

Een wijnmakerij in Piemonte is veelal een familiebedrijf. Ooit gestart door over-overgrootouders en voortgezet door de volgende generaties. Vaak woont de familie op of rond de wijngaard en zijn meerdere familieleden betrokken. Meestal zijn de taken verdeeld. De een is verantwoordelijk voor het werk in de wijngaard, de oenoloog van de familie bemoeit zich met het fermentatieproces in de cantina en tot slot houdt ook nog iemand zich bezig met de marketing, proeverijen en verkoop. Als je al het werk optelt en ziet wat een gemiddelde fles wijn kost, vraag je af hoe het kan. Dat kan alleen als je samen met je familie heel veel liefde hebt voor het vak.

Neem ff een doosje mee

De wijnwereld is omgeven met regelgeving. Zo is exporteren alleen maar mogelijk via een importeur. Wijn opsturen vanuit Italië naar particulieren is wettelijk niet toegestaan. Je herkent het vast wel. Je proeft een geweldige wijn tijdens een wijnproeverij gedurende je vakantie in Piemonte. Je neemt wat doosjes mee naar huis. Maar de laatste fles is altijd eerder ontkurkt dan je bedacht had. Je gaat op zoek naar deze wijn, maar deze is niet te vinden in Nederland. Vrienden van tante hebben geluk: “Xan, als je naar Nederland komt, kun je wat dozen meenemen?” De Zwitserse grens passeren blijft altijd een ding en onze auto is geen vrachtwagen. Dus een solide oplossing is het niet.

Koop direct bij de wijnboer

ONWINE

Maaaaar gelukkig. Op het Italië Evenement sprak ik de jongens van het ONWINE. ONWINE is een platform wat de transactie tussen wijnboer en wijnliefhebber mogelijk maakt. Je kunt zelf direct bij de wijnboer bestellen. De wijnboer stuurt persoonlijk de doos of dozen wijn naar je op.

Beiden hebben we een missie om de wijnboeren vooruit te helpen. Immers, Mijn Italiaanse tante is mede ontstaan vanuit de vraag van wijnboer Enrico. De komende tijd ga ik op pad om wijnboeren uit tante’s omgeving te interesseren voor het platform, zodat jij wijnen kunt bestellen van experiences die je bij tante hebt beleefd. Zoals adopteer een wijnrank, wijndruiven stampen en de wijn-spijsproeverij. Wordt vervolgd……

Bekijk de wijnboeren van ONWINE

Adopteer een wijnrank

Ja, ik wil een wijnrank adopteren. Superleuk.

Maak adoptie in orde

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?