Paola Massa

Loading Als favoriet toevoegen

Perfecte wijn-spijs

Adresgegevens
Via Provinciale 3, 12040 Piobesi d'Alba
“De elegantie van de vrouwhand proef je in het glas”
Wijnboer

Paola Massa

Een feest. Dat is een wijnproeverij bij Paola Massa.

Paola Massa produceert traditioneel Piemontese wijnen, met stuk voor stuk met een sublieme elegantie. De vrouwenhand van de wijnmaker proef je terug in je glas. Een proeverij bij Paola is een middag waar je smaakpapillen op avontuur gaan vanwege de sublieme wijn-spijscombinaties.

Familietraditie

De familietraditie om wijn te maken heeft Paola Massa voortgezet. Zij is geboren tussen de wijnranken met daarbij het grote geluk dat de wijngaarden op ideale posities liggen. Deze bevinden zich in het wijngebied Langhe Roero in Piemonte. Zij wil alleen maar wijnen van topkwaliteit produceren. Zo was rosé zo’n 15 jaar geleden niet de meest populaire wijn in dit gebied. Toch wil zij iedereen overtuigen dat een goede rosé niet onder doet voor een goed glas wit. Poala gaat aan de slag om een verfijnde rosé te produceren. Ze gebruikt daarom de Nebbiolo druif, maar om de wijn niet te hoog in de alcohol te laten komen, maakt ze een blend met Arneis. Ze gelooft in haar rosé en geeft het daarom de naam van haar dochter: Francesca. Proef en ondervindt het zelf.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Witte wijn
- Roero Arneis
Rosé wijn
- Nebbiolo

Rode wijn
- Dolcetto

- Barbera
- Nebbiolo
- 
Barolo
Dessertwijn
- Moscato
- Grappa

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Collectie wijnen

In de collectie wijnen bevindt zich uiteraard de Langhe Arneis. Narneis betekent in Piemontees dialect mafkees, gek, vreemd. De eigenzinnige Arneis zou hier zijn naam aan danken. Haar Arneis heeft een karakteristiek bouquet, fris droog en is het beste jong te drinken. Verder ga je genieten van de toegankelijke Dolcetto (niet mijn favoriete wijn en ook van Paolo trouwens niet). Al jong op dronk en in de zomer gekoeld te drinken. Vroeger was de Barbera vooral een tafelwijn, tegenwoordig niet langer. Afhankelijk van de vinificatie natuurlijk. Barbera’s zijn er in alle vormen en smaken: maar met een beetje hout krijgt hij meer body.

Nebbiolo

Haar meest elegante wijn is de Nebbiolo. Mooi clean van kleur, lange afdronk en ready to drink. Maar laat je hem 10 jaar liggen wordt hij rijker van smaak.  Dankzij de opofferingen van haar opa en oma kan zij doen wat ze leuk vindt. Daarom maakt zij tegenwoordig op kleinschalige basis zelfs Barolo. Slechts 3000 flessen op jaarbasis, dus zo’n parel in de kelder is een unicum. En verder? Spumante SetteGiugno (haar verjaardag), geproduceerd volgens methodo classico, Moscato d’Asti (vanzelfsprekend) en drie verfijnde grappa’s.

Wijn-spijs

Op de wijnboerderij is ze zelf niet meer werkzaam, het werk in de wijngaard nemen familieleden voor hun rekening. Paolo legt zich volledig tegenwoordig toe op het verzorgen van de wijnproeverijen. Deze vinden plaats in de eeuwenoude cantina in Piobesi d’Alba. In het Engels of Italiaans krijg je volledige uitleg over het ontstaan van de wijn, de benaming, het druivenras, de geur en de smaaktonen. Mamma van 76 maakt de bijpassende happen. Nou dan weet je het wel!

Kortom, een proeverij is de kers op je taart tijdens je vakantie. Tante reserveert met plezier een plek aan de proeftafel voor € 49,50 per persoon.

Reservering wijn-spijsproeverij

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?