Paola Massa

Loading Als favoriet toevoegen

Perfecte wijn-spijs

Adresgegevens
Via Provinciale 3, 12040 Piobesi d'Alba
“De elegantie van de vrouwhand proef je in het glas”
Wijnboer

Paola Massa

Een feest. Dat is een wijnproeverij bij Paola Massa.

Paola Massa produceert traditioneel Piemontese wijnen, met stuk voor stuk met een sublieme elegantie. De vrouwenhand van de wijnmaker proef je terug in je glas. Een proeverij bij Paola is een middag waar je smaakpapillen op avontuur gaan vanwege de sublieme wijn-spijscombinaties.

Familietraditie

De familietraditie om wijn te maken heeft Paola Massa voortgezet. Zij is geboren tussen de wijnranken met daarbij het grote geluk dat de wijngaarden op ideale posities liggen. Deze bevinden zich in het wijngebied Langhe Roero in Piemonte. Zij wil alleen maar wijnen van topkwaliteit produceren. Zo was rosé zo’n 15 jaar geleden niet de meest populaire wijn in dit gebied. Toch wil zij iedereen overtuigen dat een goede rosé niet onder doet voor een goed glas wit. Poala gaat aan de slag om een verfijnde rosé te produceren. Ze gebruikt daarom de Nebbiolo druif, maar om de wijn niet te hoog in de alcohol te laten komen, maakt ze een blend met Arneis. Ze gelooft in haar rosé en geeft het daarom de naam van haar dochter: Francesca. Proef en ondervindt het zelf.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Witte wijn
- Roero Arneis
Rosé wijn
- Nebbiolo

Rode wijn
- Dolcetto

- Barbera
- Nebbiolo
- Barolo
Dessertwijn
- Moscato
- Grappa

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Spumante

Een wijn komt het best tot zijn recht bij het juiste gerecht. Daarom is eigenlijk meer een wijn-spijsproeverij van traditioneel Piemontese gerechten. Een aantal daarvan is gemaakt door haar bejaarde moeder. Een proeverij begint altijd met een Spumante. Een mousserende wijn met een verfijnde bubbel geproduceerd via de Charmat-methode. De tweede gisting vindt plaats in een tank, maar in plaats dat de fermentatie een dag of tien duurt, verlengt zij de periode tot 6 maanden. Het levert een bijzonder fijn bubbeltje op.

Collectie wijnen

In de collectie wijnen bevindt zich uiteraard de Langhe Arneis. Narneis betekent in Piemontees dialect mafkees, gek, vreemd. De eigenzinnige Arneis zou hier zijn naam aan danken. Haar Arneis heeft een karakteristiek bouquet, fris droog en is het beste jong te drinken. Verder ga je genieten van de toegankelijke Dolcetto (niet mijn favoriete wijn en ook van Paolo trouwens niet). Al jong op dronk en in de zomer gekoeld te drinken. Vroeger was de Barbera vooral een tafelwijn, tegenwoordig niet langer. Afhankelijk van de vinificatie natuurlijk. Barbera’s zijn er in alle vormen en smaken: maar met een beetje hout krijgt hij meer body.

Nebbiolo

Haar meest elegante wijn is de Nebbiolo. Mooi clean van kleur, lange afdronk en ready to drink. Maar laat je hem 10 jaar liggen wordt hij rijker van smaak.  Dankzij de opofferingen van haar opa en oma kan zij doen wat ze leuk vindt. Daarom maakt zij tegenwoordig op kleinschalige basis zelfs Barolo. Slechts 3000 flessen op jaarbasis, dus zo’n parel in de kelder is een unicum. En verder? Spumante SetteGiugno (haar verjaardag), geproduceerd volgens methodo classico, Moscato d’Asti (vanzelfsprekend) en drie verfijnde grappa’s.

Wijn-spijs

Op de wijnboerderij is ze zelf niet meer werkzaam, het werk in de wijngaard nemen familieleden voor hun rekening. Paolo legt zich volledig tegenwoordig toe op het verzorgen van de wijnproeverijen. Deze vinden plaats in de eeuwenoude cantina in Piobesi d’Alba. In het Engels of Italiaans krijg je volledige uitleg over het ontstaan van de wijn, de benaming, het druivenras, de geur en de smaaktonen. Mamma van 76 maakt de bijpassende happen. Nou dan weet je het wel!

Kortom, een proeverij is de kers op je taart tijdens je vakantie. Tante reserveert met plezier een plek aan de proeftafel voor € 50,00 per persoon.

Reservering wijn-spijsproeverij

Indruk van Paola Massa

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?