Ca’ Richeta Enrico Orlando

Loading Als favoriet toevoegen

Wanneer passie voor wijn en gastronomie samenkomen, ontstaan mooie vriendschappen.

Adresgegevens
Via San Lazzaro 3, 1253 Castiglione Tinella CN
“Enrico maakt goddelijke wijn. Voor ons, maar ook de sacramentswijn voor het Vaticaan.”
Wijnboer

Ca' Richeta Enrico Orlando

Hartstocht voor wijn

Ca’ Richeta Enrico Orlando. Enrico is een bevlogen wijnmaker. Daar waar een passie voor lekker eten en drinken samenkomt, ontstaan de mooiste vriendschappen. Piemonte is bij uitstek de regio voor smulpapen. Eten en drinken zijn hier meer dan een levensbehoefte, het draagt voor een belangrijk deel bij aan je levensgeluk.

Uren tafelen en praten over wijn, wijn maken, kazen, drop, elkaars gebruiken en gewoonten daarin hebben we elkaar gevonden. Een vriendschap voor het leven is ontstaan met vignaiolo Enrico Orlando en zijn vrouw Sonia van Ca’ Richeta – Enrico Orlando. Zij produceren wijn met een enorme toewijding. Het proces van wijn maken is er één van geduld, ongeëvenaarde inzet en hartstocht. Voor ons is het daarom telkens opnieuw een feest aan te mogen schuiven aan hun proeftafel. En eindeloos over al dat moois te praten.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Witte wijn
- Chardonnay
Rosé wijn
- Nebbiolo

- Pinot Noir
Rode wijn
- Pinot Noir
- Barbera
- Nebbiolo
- Barolo
Dessertwijn
- Zoete wijn
- Moscato
- Grappa

Wijn webshop

Importeer je Italiaanse wijn uit Piemonte? Jouw button naar jouw webshop kan hier staan. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Mijn button hier

Kwaliteitswijn

Sinds de 19e eeuw produceert de familie Morando-Orlando kwaliteitswijn Als kind vergezelde Enrico zijn grootvader destijds naar de wijngaarden en in de kelder. Toen is zijn passie ontstaan voor het wijnmakersvak. Aan de Universiteit van Turijn studeert hij af in Oenologische Techniek. Hij professionaliseert zich daarna verder bij verschillende Italiaanse en Internationale wijnmakers in oude en nieuwe wijnlanden (Frankrijk, Spanje en Californië). Enrico neemt het ‘wijnstokje’ vervolgens over van zijn oom Guiseppe Morando. Eveneens vernoemt hij de wijnmakerij naar zijn betovergrootmoeder Enrichetta: Ca’Richeta.

Wijngaard

Ca’ Richeta heeft terroirs met een oppervlakte van ongeveer 4 hectare. Ze zijn beplant met de wijnsoorten Moscato, Nebbiolo, Chardonnay, Malvasia en Pinot Nero. Ca’ Richeta produceert een scala aan verrukkelijke wijnen van frisse rosébubbel, dikke Barolo tot zoetsappige dessertwijnen. Maar er is meer. Door een vriend kwam Enrico op het idee om miswijn te maken. En wat is dan het hoogste haalbare doel? Wijn produceren voor het Vaticaan!

Contact Sonia en Enrico

Het Vaticaan

Een Italiaan heeft overal vrienden. Zo ook Enrico. Aanvankelijk levert hij wijn aan een aantal monniken in Rome. Via deze monniken krijgt hij een ingang bij het Vaticaan. Het klopt daar letterlijk aan de deur. De gerant opent de deur: “Zegt u het maar.” De ambitieuze Enrico zegt dat hij verrukkelijke wijn maakt voor inmiddels een aantal kerken in dit domein. Dus tja…”. Hij mag een selectie proefwijnen bezorgen. En zo geschiedde dat Enrico met een taxi vol wijn het ontoegankelijke Vaticaan betreedt. Zelfs voor de taxichauffeur een unieke ervaring. Hij klopt wederom aan en levert meer dan 100 flessen van de godendrank. Daarna begint het wachten. Een week, nog een week, een maand, vervolgens nog een maand. Het blijft akelig stil. Afijn, maanden later toog hij opnieuw naar het Vaticaan. Klop, klop…….en de rest is history. Inmiddels is Ca’ Richeta trotse leverancier van het Vaticaan.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?