Stresa is een mondaine badplaats

Loading Als favoriet toevoegen

Mooi gelegen aan het Lago Maggiore.

Beleef Stresa in de Piemonte

Stresa is een mondaine badplaats het aan Lago Maggiore. Hotels met grandeur voor het oud-chique. Al weet de massa het inmiddels ook te vinden ;-). Het is de toeristische trekpleister van het populaire meer in Piemonte.

Borromeïsche eilanden

Aan het begin van de 17e eeuw kocht de welgestelde familie Borromeo de Borromeïsche eilanden als buitenverblijf. Met een bootje kun je de eilanden Isola Bella, Isola Madre en Isola Pescatori vanuit Stresa bezoeken. Over de laatste kan ik kort zijn: overslaan. Daar vind je vooral restaurants met toeristenprijzen. Op elk van de andere twee kun je hun residentie bezoeken. Beide paleizen worden deels van het jaar nog bewoond door de familie. Vooral het paleis op Isola Bella is één al protserigheid. Je weet werkelijk niet wat je ziet. Ook de tuinen zijn een plaatje.

Zien

Waan je even in een andere, deftige, wereld en neem een kijkje in de sierlijke Art Nouveau hotels aan de boulevard.

Doen

Stap in de kabelbaan naar de berg Mottarone. Kijk op bijna 1500 meter hoogte op Lago Maggiore, Lago d’Ora en de Monte Rosa.

Beleven

Eilandhoppen op Lago Maggiore. Vaar de watertaxi naar de Borromeïsche eilanden en bezoek de buitenverblijven van familie Borromeo.

Dagje aan het strand

Maar er is meer te doen in Stresa. Een dagje luieren aan het Lago Maggiore bijvoorbeeld. Er zijn diverse strandtentjes waar je een lekker strandbedje kunt huren. Daarnaast zijn er diverse plekken waar je kunt neervlijen op je handdoekje. Een wandeling over de boulevard is meer dan vermakelijk. Loop gerust de luxueuze hotels binnen om de pracht en praal te aanschouwen. Maak ondertussen een tussenstop bij één van de vele strandtentjes. Voor een verkwikkende Spirtz Aperol. En laat daarbij je gedachten varen.

Dorpje

Stresa is een echt nautisch dorpje. Kleine winkeltjes waar je blij van wordt. Ik noem: een familiebedrijf waar je handgemaakte tassen en riemen uit Italiaanse ateliers vindt. Een pittoresk winkeltje met prachtige sjaals waarvan een deel ontworpen is door de eigenaresse. Maar ten slotte ook een antiekwinkeltje met de meest mooie vazen en schilderijen. Wel een dikke portemonnee meenemen bij de laatste overigens. Er zijn daarnaast restaurants in overvloed. Een aanrader is Bistrot 67. Kleine gerechten met grote smaken. Een cappuccino drink je op het pleintje.

Artistiek

In een omgeving als Stresa gaat je creativiteit stromen. Dat zie je terug in de versierde huizen met allerhande attributen, planten en kunstige hekwerken. Naast het Astoria-hotel exposeert een aantal keer per week een kunstenaarsduo. Ook vind je veel handgemaakte producten. Op vrijdag vindt de markt op Piazza Capucci van 8.00 – 13.00 uur plaats. Een bootreis naar de Borromeïsche eilanden mag niet ontbreken. Daarentegen is een bezoek aan de omliggende plaatsen Cannobio, Verbania, Feriolo en Pallanza ook een aanrader.

Meer dorpen en steden in Piemonte

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?