Aldo Viberti

Loading Als favoriet toevoegen

“Vogliamo comprare vini!” Aan de voet van La Morra bij wijnboer Aldo

Adresgegevens
Frazione Santa Maria 4, 12064 La Morra
“Stap terug in de tijd en schuif aan grootmoederstafel aan bij wijnboer Aldo en zoon Walter”
Wijnboer

Aldo Viberti

Blij verrast door de wijnstreek in Piemonte

De bijzondere kennismaking met wijnboer Alberto Viberti. De eerste keer dat ik in de Piemonte kwam, was ik blij verrast. Wat een prachtige wijnstreek. Een bezoek aan een wijnboer kon dus niet uitblijven. We verbleven bij Villa Crissante Frazione Santa Maria in La Morra. Een uitstekende uitvalsbasis om de regio te bezoeken. In dezelfde straat tussen de wijngaarden ligt een oude boerderij. Alsof de tijd daar heeft stilgestaan. Voor het erf staat een uitstalling met flessen wijn en tomaten. Vendito!

Vendita Vini

Zomaar een erf oplopen is niet des Nederlands. Wij zijn het land van de planning en afspraken maken. Mijn Nederlandse aard weerhield me niet. We liepen het erf op en weldra ging het raam open: “lo chiami!” “Vogliamo comprare vini!”, althans dat hadden we moeten zeggen. Maar we stamelden iets van vini. De boodschap was in ieder geval duidelijk. Met een grote glimlach opende een oude man de deur. Wijnboer Aldo Viberti.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Rode wijn
- Nebbiolo
- 
Barolo

Wijnproeverij

Wil jij meer weten over deze verrukkelijke wijnen? Een inspirerende wijnproeverij plannen? Of lekkere flessen voor thuis inslaan? Of wil je het groter aanpakken en deze wijnen importeren? Mijn Italiaanse tante legt met genoegen contact voor je. Kleine moeite, groot plezier.

Ik wil meer weten

Oude laadje

We werden binnengelaten in de historische schuur vol dozen wijn. Wij waren op de juiste plek! Aan een tafel uit grootmoederstijd schoven we aan. Wijnboer Aldo is inmiddels 83 (2020). Engels spreekt hij niet. Dus dat wordt lastig converseren. Daarentegen de taal der wijn is internationaal. Het is niet anders dan met de liefde. Aldo trok en fles Barolo open en met gebarentaal en losse woordjes kwamen we een heel eind. De wijn smaakte voortreffelijk. Dient en gevolge plaatsen we een bestelling. We betaalden contant. Het laadje van de tafel ging open, en uit een buts met geld kwam het wisselgeld. Verwonderd liepen we naar ons vakantiehuis. Geld gewoon ouderwets in een laadje….dat kunnen wij ons niet meer voorstellen.

Italiaans

Bij thuiskomst wist ik één ding zeker. Ik ga op Italiaanse les. Want het lastig praten als je de taal niet spreekt. Een aantal jaar later zijn we opnieuw het erf opgelopen. Opnieuw een bijzonder bezoek aan deze bijzondere wijnboer in Santa Maria. Toen hebben kennisgemaakt met zijn zoon Walter.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?