Villa Crissante

Loading Als favoriet toevoegen

Een favoriet van tante. Toplocatie, fantastisch uitzicht, fijn appartement.

Adresgegevens
Frazione Santa Maria, 2, 12064 Sante Maria CN (La Morra)
Codice Fiscale LSSLRT85P17A124Y
La Morra, CN

Waar word je blij van bij dit logeeradres?

  • Kleinschalig familiehuis
  • Adembenemend uitzicht
  • Fris schoon zwembad
  • Comfortabel gericht

Overnachten in luxe doe je bij Villa Crissante

Villa Crissante ligt schitterend tussen de wijngaarden aan de voet van La Morra in Piemonte. Een kleinschalig familiehuis met slechts vier appartementen. Comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Een heerlijke tuin om te luieren met zwembad met een fabuleus uitzicht.

Villa Crissante. Het zal in 2013 zijn geweest toen ik voor het eerst logeerde in het familiehuis van Alberto in Frazione Santa Maria. Een ieniemienie plaatsje maar desondanks met kerkje. Villa Crissante ligt aan een doorlopende weg tussen de wijnranken. Met een adembenemend uitzicht. Alberto woont op enkele kilometers afstand. Zodra je hem belt, is hij of zijn moeder er binnen tien minuten om je te ontvangen. Een warm welkom kan ik je vertellen.

Warm welkom

Ik vergeet nooit meer toen wij destijds ons appartement binnenstapte. Warm en gezellig ingericht. Met een fijne bank en een knusse eethoek. En een tafel voor zoete lekkernijen. Als rasechte Nederlander denk je gelijk: “Hmm, wat zou dat taartje kosten?” Met in je hoofd de tarieven van een gemiddelde minibar. We krijgen een rondleiding met uitleg over de faciliteiten. Vervolgens trekt hij de koelkast open. Kaas, melk, yoghurt, jammetjes en al dat soort meer. Hij kijkt me aan: “Weet je, wat ik vervelend vind? Na een lange reis in een vreemd land een supermarkt zoeken. Dus in de koelkast ligt alvast wat proviand. Alles wat hier staat en ligt (en dus ook de taart op de tafel) is voor jullie. Geniet er lekker van.”

Faciliteiten bij Villa Crissante
Airco
Tuin
Zwembad

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante
Zien

Cappella del Barolo. Het meest kleurrijke gebouw van de wereld.

Doen

Niet te missen. Klim op de reusachtige rode bank voor de deur.

Beleven

Wijn kopen (en proeven) bij buurman Aldo. Stap terug terug in de tijd.

Comfortabel

Een klein gebaar, maar wat voel je je welkom. Wat kan ik verder vertellen over  Farmhouse Villa Crissante? Het appartement is comfortabel ingericht. Vaatwasser, espressomachine met Lavazza cupjes en broodrooster. Er zijn vier appartementen van verschillend formaat. De tuin is echt een plaatje. Pa en ma komen dagelijks de planten en het zwembad verzorgen. Allebei hartelijk, maar spreken alleen Italiaans. Aan het zwembad lees je ontspannen een boek. In de gezamenlijke woonkamer staat een kast gevuld met Crissante Alessandria wijnen en grappa uit de eigen wijnkelders. Kortom, alles is er voor een onbezorgde vakantie.“Het mooiste geluid van de Piemonte: trekkers in de wijngaard”

Tante XandraNooit meer weg

Mijn Italiaanse tante keert steeds terug bij Villa Crissante. Het is gewoonweg een superplek. Je voelt je direct thuis in het appartement. In de tuin is het ronduit genieten. Als je ’s ochtends het geluid hoort van de trekkers in de wijngaarden dan weet je dat je in de Piemonte bent. En wat een uitzicht!! Nooit meer weg.

Villa Crissante heeft maar vier appartementen. Je hebt dus alle privacy, maar wil je even een praatje maken met je vakantiebuurman dan kan dat. Je loopt verder zo naar restaurant L’Osteria Vignaiolo. Met een druk op het gaspedaal van je auto, sta je in een tel boven op de berg in La Morra zelf. Mijn geliefde dorp.

Inmiddels hebben meer mensen dit familiehuis ontdekt, dus reserveer op tijd deze droomplek voor een ontspannen vakantie.

Bekijk beschikbaarheid Villa Crissante
Beschikbaarheid bekijken
16 december 2020

Leuke accommodatie op een mooie locatie. Wij hebben hier een TOP! week gehad.

Aanrader, zeker ook met kinderen.

Martin & Ante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?