Emanuele Gambino

Loading Als favoriet toevoegen

Verandering van wijnmaken

Adresgegevens
Strada San Martino 3, Costigliole d'Asti (AT)
“Als een fladderende vlinder de lichtheid van het leven tegemoet”
Wijnboer

Emanuele Gambino

Wijnmaker met passie voor natuur, mens en dier.

Emanuele Gambino is geboren in een wijnboerenfamilie. Echter besloot hij het anders te gaan doen: met passie voor natuur, mens en dier produceert hij biologische wijnen. De wijngaarden worden bewerkt zonder gebruik te maken van chemicaliën, synthetische pesticiden en herbiciden. Behoudt van het natuurlijk evenwicht van de natuur en bevorderen van de biodiversiteit zijn daarbij uitgangspunten. De wijnstokken snoeit de wijnmaker met een bepaalde techniek waarbij een beperkt aantal knoppen behouden blijft. Daardoor produceert hij wijnen van hoge kwaliteit. De 12 hectare wijngaarden in Piemonte zijn beplant met traditionele druivenrassen zoals Barbera, Grignolino, Nebbiolo en Moscato. Maar ook met Sauvignon, Merlot en Pinot. Piemonte is bekend vanwege haar Arneis. Het is dan heerlijk om ter afwisseling de frisse Sauvignon van Emanuele Gambino te drinken. Het bouquet stuift werkelijk uit het glas. Verrukkelijk.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Witte wijn
- Chardonnay
- Sauvignon
Rode wijn
- Merlot
- Barbera
- Nebbiolo
Dessertwijn
- Moscato

Informatie groepsreis

Ik wil samen met mijn gezelschap op reis naar Piemonte. We hebben al wat ideeën maar tante kan ons vast adviseren. Ik ben heel benieuwd wat er mogelijk is.

Kun je ons een voorstel doen?

Monvì Wine Relais

De familie heeft twee landgoederen in Monferrato. In Santo Stefano Belbo huisvest de gerenoveerde boerderij van zijn ouders. Daar komen de Moscato en Nebbiolo druiven tot leven. In Costigliole d’Asti kijkt tante uit op de schitterend gerestaureerde wijnboerderij annex Wine Relais Monvì. Daar wordt niet alleen wijn geproduceerd, maar in dit wellness oord kun je volledig tot rust komen tijdens een vakantie tussen de wijnranken.

 

Juweeltjes in je wijnrek

De wijnflessen van Emanuele Gambino zijn juweeltjes in je wijnrek vanwege de vorm. Bovendien is het etiket op de wijnflessen een fraai eerbetoon aan zijn werk. Daarop prijkt dan ook een vlinder. Een vlinder staat symbool voor verandering. Het vertrouwen en besef hebben dat alles tot bloei komt wanneer de tijd daarvoor rijp is. Een rups verandert immers na verloop van tijd in een sierlijke vlinder. Bovendien maakt een fladderende vlinder vrolijk. Het laat ons de lichtheid van het leven ervaren en wekt een gevoel van vrijheid op. Voor Emanuele staat de vlinder eveneens voor het respect voor mens en de natuur.

Bezoek aan de kelder

Een bezoek aan de wijnkelder begint in de wijngaard. Daar krijg je uitleg over de regio, wijnteelt en de filosofie van Emanuele Gambino. Elke wijn heeft zijn eigen weg, hierover krijg je uitleg in de wijnkelder. Bijzonder is zijn MO’FREM een droge muscat gerijpt in terracotta amfora. Dat zijn grote potten van klei. Ook de reuzen tonnen eiken vaten waarin Merlot wordt gemaakt zijn een lust voor het oog. Het wijnhuis biedt twee verschillende proeverijen aan. Basisproeverij met vier wijnen € 20,00 en de complete proeverij met zes wijnen € 28,00 per persoon. Een schaal met bijpassende streekproducten kost € 8,00. Privé rondleiding op verzoek.

 

 

 

 

 

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?