Piemonte Italie

Piemonte Italie

“De mooiste regio van Italië”

Piemonte Italie

Piemonte Italie

Piemonte Italie is de mooiste regio van het land. Althans, dat vind tante. Waar ligt Piemonte? Het is één van de twintig regio’s die het land telt. Elke regio bestaat weer uit provincies en gemeentes. Het is dus net iets anders dan in Nederland. Maar goed. Piemonte behoort tot Noord-Italië en is gesitueerd onder Zwitserland en tegen de oostkant van Frankrijk. Dat maakt dat het aan die grenskanten bergachtig is met de Alpen. Perfect om te skiën, hiken of te wandelen. De naam dankt ze overigens aan de ligging aan de voet van de bergen.

Piemonte Italie

Piemonte Italie is vooral bekend vanwege haar gastronomie en wijnen. Het wijnlandschap van Monferrato, Roero en de Langhe behoort tot UNESCO-wereld erfgoed. De glooiende heuvels met wijnranken en middeleeuwse huizen, kerken en kasten zijn een schilderachtig plaatje om naar te kijken. Het wijngebied heeft maar liefst 18 DOCG en 41 DOC wijnen en behoort daarmee tot de top. De koning van de wijnen Barolo wordt hier geproduceerd. De slowfood beweging is in Piemonte Italie ontstaan. Slow food staat voor puur, duurzaam en lokaal. Bovendien is eten hier meer dan het vullen van de maag. Daarvoor neem je de tijd. De Piemontees kan uren tafelen en praten over mooie producten zoals truffels, kazen en wijnen.

Turijn

De hoofdstad van Piemonte Italie is Turijn. Een barokke stad met prachtige authentieke architectuur, toonaangevende musea en belangrijke congressen. Andere mooie steden zijn Asti, Alba en Acqui Terme bijvoorbeeld. De reeks wijndorpen zijn een lust om door heen te slenteren. En uiteraard om aan te schuiven voor een wijnproeverij bij één van de vele wijnproducenten. Wat vind je verder in Piemonte Italie? Het tweede grootste meer is Lago Maggiore. Een ware publiekstrekker in de zomer. De Borromeïsche eilanden met de indrukwekkende paleizen van de familie Borromee zijn een must zee. De regio is populair bij rustzoekers, Bourgondiërs en natuurliefhebbers. En gelukkig nog niet ontdekt door de massa.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?