Oddero

Loading Als favoriet toevoegen

Oddero is een grote naam in de wijnwereld.

Adresgegevens
Frazione Santa Maria 28, 12064 La Morra CN
“De Oddero-familie werkt al jaren met dezelfde medewerkers. Het is een grote familie die samen voor de beste wijn gaan”
Wijnboer

Wijnhuis Oddero

Oddero Poderi e Cantine is een wijnhuis dat stamt uit het einde van de 18e eeuw. De familie woont tot heden vandaag nog altijd in de boerderij aan de voet van La Morra in Santa Maria.

In Santa Maria bevinden zich ook de wijngaarden en de historische wijnkelder. Oddero is een grote naam in de wijnwereld. Dat komt doordat de wijnfamilie van oudsher wijn al exporteerden. Aanvankelijk was dit wijn in mandflessen en flessen. Later vond de export plaats van Barolo naar Amerika in kleine houten wijnvaten. De Oddero-wijnen zijn winnaars. Ze hebben vele nationale en internationale onderscheidingen op hun naam staan. De zevende generatie is nu verantwoordelijk voor de wijnbouw. Elke generatie heeft iets toegevoegd of vernieuwd. Duurzaamheid wordt hierbij steeds belangrijker.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Rosé wijn
- Nebbiolo

Rode wijn
- Dolcetto

- Barbera
- Nebbiolo
- Barbaresco
- Barolo
Dessertwijn
- Moscato

Adopteer een wijnrank

Ja, ik wil een wijnrank adopteren. Superleuk.

Maak adoptie in orde

Invloedrijk

Giacomo Oddero (geboren 1926) had zich ten doel gesteld om niet alleen zijn wijnen maar die van de gehele provincie Cuneo te verbeteren. Op het gebied van kwaliteit maar ook op prestige. Als landbouwer heeft hij aan de tekentafel gezeten voor het vormgeven van de officiële kwaliteitscertificering in VDT, IGT, DOC en DOCG voor wijn. Ook is hij medeverantwoordelijk voor het opstellen van de voorschriften voor de belangrijkste landbouwgewassen van Piemonte. Tot slot heeft hij het Centro Nazionale Studi sul Tartufo d’Alba opgericht.

Biologisch

Naast 35 hectare wijnvelden betstaat het familiebezit eveneens uit 6 hectare met hazelnootbomen. Met de liefde voor wijnstokken is de liefde ontstaan voor de productie van honing. Hiermee bewijzen ze dat een wijngaard een vruchtbare omgeving is waar bloemen, kruiden en micro-organismen kunnen leven. Voor 90% is de wijnproductie inmiddels biologisch.

Wijnkelder

De historische wijnkelder van Oddero is geschakeld aan de woonboerderij. Het proces van vinificatie vindt hier plaats. Daarnaast het rijpen en bewaren van de wijn. Vlak bij deze wijnkelder is een nieuwe wijnkelder gebouwd. Allereerst rusten hier de wijnen op fles om op dronk te komen. Dat duurt soms jaren. Verder is er een wijnmuseum en tot slot een proeflokaal. 

 

Oddero

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?