Xandra Derks

De leukste tante die er is!

“Wat is dat voor een tante?”

Xandra Derks

Wie is Xandra Derks? Wie is Mijn Italiaanse tante eigenlijk?

Mijn Italiaanse tante is Xandra Derks. Ik ben geboren en getogen in het Brabantse dorp Rijen, beter bekend als Gilze-Rijen. Het ondernemerschap zat er op jonge leeftijd al in. In die tijd was ik ook al bezig met schoonheid en het creëren daarvan. Rond mijn tiende maak ik namelijk samen met vriendinnetje Sherida oorbellen. Op een gegeven moment zijn het er teveel om zelf te dragen. Vervolgens kom ik op het briljante idee om de sieraden langs de deuren te verkopen. Ouderwetse colportage, zeg maar. Internet bestond immers toen nog niet. Onze handelswaar sloeg aan en we verdienen onze eerste dubbeltjes. De buit begraven we in eerste instantie in een medicijnenpotje bij boom zeven in het nabij gelegen park. Nadat we voldoende geld hebben gespaard, kopen we van de winst voor allebei een dikke Mars. Geen andere Mars smaakte ooit nog zo lekker.

Ondernemer Xandra Derks

Ondernemer worden is niet zo moeilijk. Ondernemer zijn, is een ander verhaal. Xandra Derks ís ondernemer. Dat betekent kansen zien en grijpen. Bij tegenslagen niet roerloos afwachten maar koers wijzigen en daarbij soms een duik in het diepe nemen. Schoonheid is de gemene deler in mijn ogenschijnlijk verrassende carrièreverloop. Ik heb gevoel voor esthetiek. Of het nu gaat om de schoonheid van de mens, de bekoring van het woord en beeld of het uiterlijke. Dienstbaarheid is daarbij een natuurlijke eigenschap. Dat is overigens wat anders dan dienstverlenend.

Piemonte

Italië is het land van de schoonheid. La bella Italia is één van de mooiste landen van Europa. De Italianen zijn graag samen, zijn elegant en hebben een onberispelijk gevoel voor stijl. Legendarisch is de uitspraak van Sophie Loren: “Schoonheid weerspiegelt in je ogen, het is hoe je je van binnen voelt. Probeer dat dus niet alleen te bereiken met cosmetica, maar leef gewoon een mooi leven.” Oftewel: La dolce vita. Het zal je niet bevreemden dat tante Xan zich in Piemonte thuis voelt.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

“Glooiende heuvels, heerlijk weer, zalig eten en topwijnen. ”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Drukke tante

In mijn studententijd heb ik jarenlang in de bediening bij Van der Valk gewerkt. Aanvankelijk wil ik kapper worden, maar ik zie mijn toekomstbeeld anders. Namelijk in het bruisende Amsterdam in de reclamewereld. Daar gebeurt het! Nadat ik mijn doel binnen 6 jaar heb bereikt, maak ik een overstap naar zelfstandigheid in de schoonheidsbranche. Ik run Xan Beauty, een bureau voor freelance visagistes/hairstylistes. Daarmee was ik één van de grootste spelers in de bruidsmarkt. Het woord ZZP bestond toen overigens nog niet. Toch trekt ook communicatie. Letterlijk. Mijn goede vriend Michel vraag me te helpen bij de campagne ‘AlmereValtAf’ met boegbeeld toenmalig burgemeester Annemarie Jorritsma. En het blijft niet bij deze ene campagne….

Regeltante

In 2012 ontmoet ik mijn huidige partner Rolf en verhuis van de randstad naar de Gelderse hoofdstad. Het communicatiebureau komt daardoor op een lager pitje te staan. In Arnhem stuitten we op een rijksmonument uit 1865. Tijdens de bezichtiging van het vervallen herenhuis ontstaat het idee voor een vergaderlocatie. Zonder enige kennis van de markt, zonder netwerk en met een enorme restauratie in het vooruitzicht ga ik (Xandra Derks) de uitdaging aan. In het netwerk valt mijn aanpak op en krijg daardoor ook opdrachten voor Qordaat Communicatie. Het herenhuis levert ondertussen de nodige kopzorgen op. Het pand blijkt er slechter aan toe dan aanvankelijk gedacht. Desondanks zetten we door. Zeven verbouwingen later, is het resultaat adembenemend.

Dromen waarmaken

Dan slaat het noodlot toe in 2020. Corona. Vergaderlocatie De Vergaderie wordt hard getroffen. Ook lopen de opdrachten terug bij het communicatiebureau. Dat geeft tijd om na te denken. Een periode van bezinning volgt. Een echte ondernemer gaat niet in een hoekje huilen, maar gaat zich beraden op nieuwe stappen. Jaren geleden hebben we Piemonte ontdekt.We zijn geraakt door de pracht van deze regio in het noorden van Italië. Emigratie naar Piemonte is een geliefd terugkerend gespreksonderwerp. Een rustieke cascina tussen de wijngaarden met een aantal gastenverblijven. Over tien jaar…..Waarom tien jaar wachten? Corona heeft de plannen versneld. Het herenhuis is verkocht. De zoektocht naar het perfecte huis heeft 1,5 jaar geduurd. Inmiddels zijn wij de trotse eigenaren van Casa di Mia Zia Bed & Wine. 

Mijn tante in Piemonte

De liefde voor deze regio wil ik graag delen. Uit dit gedachtengoed is Mijn Italiaanse tante ontstaan. Het toeristisch platform expliciet voor deze regio waarop je alles vindt voor een onvergetelijk verblijf of om het Piemontegevoel thuis te creëren.

Groepsreizen 
Verder organiseer ik groepsreizen naar Piemonte. Gastronomische groepsreizen, zakelijke groepsreizen en luxe wijnreizen. Daarnaast werk ik samen met een Italiaans taalbureau. We bieden online Italiaans taalles aan, Italiaanse les voor emigranten en taalvakanties. Ook kun je leuke experiences boeken: van wijn-spijsproeverij tot Segway Tour in Turijn.

 

Wat nog meer?

Spreker
Een bruisend verhaal dat motiveert. Ik kom met veel plezier naar Nederland om jouw bijeenkomst of event op te leuken met een verhaal over het leven in Italië, ondernemerschap, wilskracht, de schoonheid van het gewoonweg doen en je niet te laten leiden door alle beren op de weg. Alvast een glimlach? Volg mijn verhalen.

Communicatie
Deze tante is druk, maar voor een gave communicatieopdracht (concept, creatie, tekst) op remote basis maak ik tijd.

Hulp bij kopen en wonen in Italië
Heb je emigratieplannen en wil je op weg geholpen worden? Bij een glas wijn praten we je bij.

 

 

 

 

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?