Xandra Derks

De leukste tante die er is!

“Wat is dat voor een tante?”

Xandra Derks

Wie is Xandra Derks? Wie is Mijn Italiaanse tante eigenlijk?

Xandra Derks is geboren en getogen in het Brabantse dorp Rijen. Je weet wel, van gemeente Gilze-Rijen. Het ondernemerschap zat er al vroeg in. Ook was ze toen al bezig met schoonheid en het creëren daarvan. Rond haar tiende maakt zij namelijk samen met vriendinnetje Sherida oorbellen. Op een gegeven moment zijn het er teveel om zelf te dragen. Vervolgens komt ze op het briljante idee om ze langs de deuren te verkopen. Ouderwetse colportage, zeg maar. Internet bestond immers toen nog niet. Hun handelswaar sloeg aan en ze verdienen de eerste dubbeltjes. De buit begraven ze in eerste instantie in een medicijnenpotje bij boom zeven in het nabij gelegen park. Nadat voldoende geld is gespaard, kopen ze elk van de winst een Mars. Geen andere Mars smaakte ooit nog zo lekker.

Ondernemer Xandra Derks

Ondernemer worden is niet zo moeilijk. Ondernemer zijn, is een ander verhaal. Xandra Derks ís ondernemer. Dat betekent kansen zien en grijpen. Bij tegenslagen niet roerloos afwachten maar koers wijzigen en daarbij soms een duik in het diepe nemen. Schoonheid is de gemene deler in haar ogenschijnlijk verrassende carrièreverloop. Xandra heeft gevoel voor esthetiek. Of het nu gaat om de schoonheid van het fysieke uiterlijke, de bekoring van het woord en beeld of het oog hebben voor de mens. Daaruit voortkomend is dienstbaarheid een natuurlijke eigenschap.

Piemonte

Italië is het land van de schoonheid. La bella Italia is één van de mooiste landen van Europa. De Italianen zijn gezellig, elegant en hebben een onberispelijk gevoel voor stijl. Legendarisch is de uitspraak van Sophie Loren: “Schoonheid weerspiegelt in je ogen, het is hoe je je van binnen voelt. Probeer dat dus niet alleen te bereiken met cosmetica, maar leef gewoon een mooi leven.” Oftewel: La dolce vita. Het zal je niet bevreemden dat tante Xandra zich daar thuis voelt. Met name in de lieflijke en betoverende regio Piemonte.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

“Heerlijk weer, warmhartige mensen, verrukkelijk eten!”

Tante Xandra
Vakantie uitstippelen?

Drukke tante

In haar studententijd heeft ze jarenlang in de bediening bij Van der Valk gewerkt. Aanvankelijk wil ze kapper worden, maar ze ziet haar toekomstbeeld anders. Dat toekomstbeeld ligt in Amsterdam in de reclamewereld. Daar gebeurt het! Nadat ze haar doel binnen 6 jaar heeft bereikt, maakt ze een overstap naar zelfstandigheid in de schoonheidsbranche. Ze runt Xan Beauty, een bureau voor freelance visagistes/hairstylistes. Daarmee is ze één van de grootste spelers in de bruidsmarkt. Het woord ZZP bestond toen overigens nog niet. Toch trekt ook communicatie. Letterlijk. Haar goede vriend Michel vraag haar te helpen bij de campagne ‘AlmereValtAf’ met boegbeeld toenmalig burgemeester Annemarie Jorritsma. En het blijft niet bij deze ene campagne….

Regeltante

In 2012 ontmoet ze een nieuwe liefde (haar huidige partner) en verhuist van de randstad naar de Gelderse hoofdstad Het communicatiebureau komt daardoor op een lager pitje te staan. In Arnhem stuitten ze op een rijksmonument uit 1865. Tijdens de bezichtiging van het vervallen herenhuis ontstaat het idee voor een vergaderlocatie. Zonder enige kennis van de markt, zonder netwerk en met een enorme restauratie in het vooruitzicht gaat Xandra Derks de uitdaging aan. In het netwerk valt haar aanpak op en krijgt daardoor ook opdrachten voor Qordaat Communicatie. Het herenhuis levert ondertussen de nodige kopzorgen op. Het pand blijkt er slechter aan toe dan aanvankelijk gedacht. Desondanks zetten ze door. Zeven verbouwingen later, is het resultaat adembenemend.

Dromen waarmaken

Dan slaat het noodlot toe in 2020. Corona. Vergaderlocatie De Vergaderie wordt hard getroffen. Ook lopen de opdrachten terug bij het communicatiebureau. Dat geeft tijd om na te denken. Een periode van bezinning volgt. Een echte ondernemer gaat niet in een hoekje huilen, maar gaat zich beraden op nieuwe stappen. Jarengeleden hebben Xandra en Rolf Piemonte ontdekt. Ze zijn geraakt door de schoonheid van deze regio in het noorden van Italië. Emigratie naar Piemonte is een geliefd terugkerend gespreksonderwerp. Een rustiek huis tussen de wijngaarden met een aantal gastenverblijven. Over tien jaar…..Waarom tien jaar wachten? Corona heeft de plannen versneld. Het herenhuis staat inmiddels te koop. Het wordt geen ‘Ik vertrek verhaal’. Dus geen ondoordacht avontuur.

Mijn tante in Piemonte

De liefde voor Piemonte wil Xandra graag delen. Uit dit gedachtengoed is Mijn Italiaanse tante ontstaan. Het platform voor deze regio waarop je alles vindt voor een verblijf om nooit meer te vergeten.

Ze organiseert reizen naar Piemonte. Van een zakelijke groepsreis tot privévakantie. Denk aan een wijnreis, truffelreis of paleizenroute. Of gewoon een relaxte gastronomische vakantie. Ook kun je haar altijd bellen voor advies. Haar uiteindelijk doel? Een logeerplek bij je eigen Italiaanse tante in Piemonte. De emigratie leidt overigens tot Italiaanse taferelen. Haar verhalen daarvoor zijn dan ook vermakelijk en een genot om te lezen.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?