Chiesetta di Coazzolo

Loading Als favoriet toevoegen

Kunstig kerkje midden in de natuur

“En in eens spot je een kleurrijk kerkje langs de route naar Mango. Che una sorpresa!”

Kleurrijke kapel

In de Moscato heuvel van Coazzola ligt een pittoresk kerkje. Een esthetische schoonheid midden in de natuur. Het laat ons zien hoe waardevol het behoud van de natuur is.

Kunstenaar David Tremlett heeft zijn bekendheid in de Piemonte vergaard door het verlevendigen van Cappella del Barolo. Een kapelletje op het landgoed van de familie Ceretto in Brunate vlakbij La Morra. Samen met zijn artistieke vriend Sol LeWitt heeft hij in 1999 van het verwaarloosde kapelletje tot een kleurrijke kunstschat tussen de wijnranken gemaakt. Een ware publiekstrekker voor de regio. Daarom is hij in 2015 benoemd tot ereburger van La Morra.

Chiesetta di Coazzola

Twintig jaar later mag David Tremlett opnieuw zijn creatieve geest laten gaan om Chiesette di Coazzola een nieuw uiterlijk te geven. Het kerkje is eind 17e eeuw gebouwd in het open landschap. Je kijkt uit op de wijngaarden op de Moscato heuvels to aan de Monsivo. Het pittoreske heilige huis is gewijd aan de Heilige maagd Maria van Carmine.

Gedachtengoed

Silvano wil de dialoog stimuleren tussen bewoners en degenen die de omgeving veranderen. Dat laatste overigens, niet altijd ter verbetering van de schoonheid van een landschap. Kunstenaars inspireren. Zij laten ons namelijk het belang van esthetiek zien. Soms lijkt het of onze voorouders dat gevoel voor esthetiek veel meer van nature bezaten.

Met ondersteuning van de Londense galerie Genillard is de wandschildering door David gerealiseerd. De buitenmuren zijn verdeeld in drie vlakken met de dominante kleuren geel, beige en olijfgroen. De ouders van David waren eenvoudige boeren. Eenvoud, authenticiteit, en eerlijkheid waren belangrijke waarden in hun leven. Dezelfde waarden gelden voor de leden van het kerkgenootschap van Chiesetta di Caozollo. Een gemeenschap die verhalen, eten en wijn met de kunstenaar gedeeld hebben tijdens zijn werkzaamheden. Die waarden en het samenhorigheidsgevoel zie je terug in de muurtekening. Vanwege de waardering voor het promoten van de Piemonte is David in 2016 eveneens benoemd tot ere burger van Caozollo.

Route

Chiesetta di Coazzola ligt net buiten het wijndorp Mango. Localià Gallo, 14054 Coazzola AT Italia. Leuk om een tussenstop te maken als je onderweg bent. Het kerkje is alleen aan de buitenzijde te bekijken.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?