Mulino Ottino

Loading Als favoriet toevoegen

Het oude ambacht van Mulino Ottino

“Hier ontmoet het verleden het heden”

Mulino Ottino

In de buurt van Biella in het noorden van Piemonte tref je een Nederlands tafereel aan. Mulino Ottino is een molen uit 1938 die nog steeds in werking is. De molenaars Ludovico en Pietro showen hun molenaarskunsten.

In Mulino Ottino ontmoeten verleden en heden elkaar. Molenaars Pietro en Ludovico nemen je mee in de wereld van dit oude ambacht. Het geluid van een draaiende molen en de geur van de granen brengen je naar vroeger tijden. Het is de kunst van de molenaar om de wieken zo te laten draaien en het maalproces zo te sturen dat de juiste consistentie van het meel bereikt wordt.

Mulino Ottino

Il Mulino Vecchio, de oude molen, heeft twee molenstenen die nog volledig in het bedrijf zijn voor het malen van granen tot meel. De molenaars van Mulino Ottino malen granen onder andere voor hun eigen winkel. Elk jaar maken zij op traditionele wijze de molenstenen schoon. Hierbij polijsten en borstelen de ambachtsmannen de molenstenen. Het zorgt ervoor dat de productieopbrengst van de molen optimaal is. De gereedschappen die ze hiervoor vroeger gebruikten, zijn nog te aanschouwen.

Meel

In de molenwinkel van Mulino Ottino kun je meelproducten kopen die door de molenaars zijn geproduceerd. Dankzij de langzame maalmethode waarbij de kiem intact blijft, zijn de smaak, geur en visuele aantrekkelijkheid van de bloem en het meel perfect. Wat kun je zoal krijgen? Taranga-bloem, een blend van verschillende maïssoorten uit de Piemonte, boekweitmeel, roggebloem en kastanjemeel. Ook de laatste zijn gemaakt met lokale producten. En verder rijstmeel, speltmeel en oud tarwemeel. Keuze genoeg dus om zelf aan de slag te gaan in de keuken om lekker brood te bakken, verse pasta te maken of taart te bereiden.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Bezoek

De heren vertellen kleurrijk over het ambacht van een molenaar. Check voor de zekerheid of de molenwinkel geopend is voor een bezoek in Magnano in Biella. Hoe traditioneel Il Mulino Ottino ook is, zo modern zijn de molenaars. Ze hebben een webshop. Dus bestellen van het beste meel van Piemonte kan ook gewoon online.

Mulino Ottino 1938
Via Campi 3, 13887 Magnano (BI)
0039 349 61 11 160

Mulino Ottino

Indruk van Mulino Ottino

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?