Mulino Ottino

Loading Als favoriet toevoegen

Het oude ambacht van Mulino Ottino

“Hier ontmoet het verleden het heden”

Mulino Ottino

In de buurt van Biella in het noorden van Piemonte tref je een Nederlands tafereel aan. Mulino Ottino is een molen uit 1938 die nog steeds in werking is. De molenaars Ludovico en Pietro showen hun molenaarskunsten.

In Mulino Ottino ontmoeten verleden en heden elkaar. Molenaars Pietro en Ludovico nemen je mee in de wereld van dit oude ambacht. Het geluid van een draaiende molen en de geur van de granen brengen je naar vroeger tijden. Het is de kunst van de molenaar om de wieken zo te laten draaien en het maalproces zo te sturen dat de juiste consistentie van het meel bereikt wordt.

Mulino Ottino

Il Mulino Vecchio, de oude molen, heeft twee molenstenen die nog volledig in het bedrijf zijn voor het malen van granen tot meel. De molenaars van Mulino Ottino malen granen onder andere voor hun eigen winkel. Elk jaar maken zij op traditionele wijze de molenstenen schoon. Hierbij polijsten en borstelen de ambachtsmannen de molenstenen. Het zorgt ervoor dat de productieopbrengst van de molen optimaal is. De gereedschappen die ze hiervoor vroeger gebruikten, zijn nog te aanschouwen.

Meel

In de molenwinkel van Mulino Ottino kun je meelproducten kopen die door de molenaars zijn geproduceerd. Dankzij de langzame maalmethode waarbij de kiem intact blijft, zijn de smaak, geur en visuele aantrekkelijkheid van de bloem en het meel perfect. Wat kun je zoal krijgen? Taranga-bloem, een blend van verschillende maïssoorten uit de Piemonte, boekweitmeel, roggebloem en kastanjemeel. Ook de laatste zijn gemaakt met lokale producten. En verder rijstmeel, speltmeel en oud tarwemeel. Keuze genoeg dus om zelf aan de slag te gaan in de keuken om lekker brood te bakken, verse pasta te maken of taart te bereiden.

Loading Als favoriet toevoegen

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Bezoek

De heren vertellen kleurrijk over het ambacht van een molenaar. Check voor de zekerheid of de molenwinkel geopend is voor een bezoek in Magnano in Biella. Hoe traditioneel Il Mulino Ottino ook is, zo modern zijn de molenaars. Ze hebben een webshop. Dus bestellen van het beste meel van Piemonte kan ook gewoon online.

Mulino Ottino 1938
Via Campi 3, 13887 Magnano (BI)
0039 349 61 11 160

Mulino Ottino

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?