Betonwagen?

Een wat? Betonwagen?

“Bordje: Geen verkopers aan de deur, dan maar?”

Betonwagen?

Dingdong dingdong dingdong. Iemand die wel erg enthousiast op de bel aan het drukken is. Een zweterig en onfris-riekend mannetje loopt de dam op. In onverstaanbaar Italiaans begint hij te ratelen. “Piano piano…usi parole facile….”. Hij kijkt naar ons huis, wijst naar de ruimte met houten deur en roept iets over een betonwagen en garage. Althans, dat is wat ik ervan begrijp. Betonwagen? “Eh….no ho capito. Parli inglese?” No!

Betonwagen?

Ehm….zo komen we niet verder. Ik haal mijn telefoon met Google Translate. Die app had hij nog nooit gezien, dus hij kijkt me vragend aan. Ik vraag hem om te schrijven wat hij wil. Typerdetyp. Helaas is aan de vertaling geen touw vast te knopen. Iets met beton en potten. Hij wijst naar de grond. Er ligt inderdaad beton, maar verder? Gelukkig heb ik mijn redders in nood Cascina GianTino. Martijn daarom gebeld: een zweterig mannetje wil iets met een betonwagen, ofzo. Wat blijkt. Een ‘macchina’ is niet alleen auto, maar ook machine. Meneer de Albanees of Hongaar weet dat wij gaan verbouwen (Hoe dan?) en of we een betonmolen willen kopen. Nadat Martijn drie keer nee had geroepen, vertrok hij onverrichter zake. Ik ben gewaarschuwd: er komen vast meer van dit soort mannetjes om iets te verkopen of te vragen (oud-ijzer).

Aan het werk

Toen ik Martijn toch aan de lijn had: “kan ik morgen nog even wat komen printen?” Schuif dan gelijk maar aan voor het avondeten. Gezellig. Vrijdag komt EOLO internet aansluiten en krijg ik mijn wifiprinter hopelijk ook aan de slinger. Vooralsnog werk ik via een hotspot. Dat werkt redelijk goed. Afhankelijk van het weer. Ik heb vandaag een webtekst voor Vannu. financieel helder eruit gerammeld. Daarnaast heb ik een voorstel gemaakt voor een wijnreis naar Piemonte van vier dagen voor een zakenrelatie. Heerlijk om ff aan het werk te zijn. Inspiratie genoeg.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?