Comfort zone

Kwestie van doen!

“Het jaar van de nieuwe inzichten”

Comfort zone

“Gij lekt oew moeder wel, die kon ok aolles’, zei mijn tante Ans aan de telefoon. Elk jaar geef ik een naam. 2023 gaat de boeken in als het jaar van ‘De nieuwe inzichten’. Emigratie brengt je behoorlijk uit je comfort zone. Een nieuw land, met andere gewoontes, waar tijd een andere rol speelt en in een huis met faciliteiten uit de jaren ’50. Dat geeft je een hoop nieuwe inzichten. Zeker over jezelf.

Stuken

Mijn tante had het over het stuken van een muur. Tja, ‘Als je iets wil bereiken, moet je het zelf doen,” was één van de levenslessen van mijn moeder. Samen met een alleskunner in de bouw, zijn we begonnen met de verbouwing van onze voormalige wijnboerderij in Piemonte. Alles wat vergunningvrij kan. Hij heeft onze slaapkamer bouwtechnisch in orde gemaakt en nu is hij de badkamer van Suite Erbaluce aan het vernieuwen. Dan kun je twee dingen doen. Wachten op de stukadoor tot de grote renovatie start of onder toeziend oog van de leermeester zelf met gips en spatel aan de slag.

Comfort zone

Dan blijk je meer te kunnen dan je denkt. Het kost wat extra schuurwerk om de muur glad te krijgen. Maar ik kijk met enige trots naar het werk van kenniswerker Rolf Bruins en mij. Opnieuw een nieuw inzicht. Een kwestie van doen. De comfort zone is een ontzettend fijne plek. Heerlijk vol routines en zekerheden. Daarentegen gebeurt de magie vaak daarbuiten. Probeer het maar eens!

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?