Huis kopen in Piemonte

Het gele huis….is deze geschikt voor onze plannen?

“De huizenmarkt is hier nog niet oververhit...of toch wel?”

Huis kopen in Piemonte

Een huis kopen in Piemonte. Onze woningjacht leidt naar het gele huis in Costigliole d’Asti. Een Italiaanse makelaar die een Noorse vriend thuis op de bank heeft. Handig, want daardoor is de voertaal Engels. In Nederland poets je je huis op tot een showroom en moet je verdwijnen tijdens een bezichtiging. In Piemonte zijn de pandeigenaren gewoon aanwezig. Hiervan is het grote voordeel dat je allerhande vragen kunt stellen. Het is alsof je op visite komt: huizen zijn in de regel netjes maar zeker geen toonzalen. Het gele huis is een plaatje. De perfecte locatie ook. Goed onderhouden, maar een update is noodzakelijk. Daarnaast is er nog wel ‘wat’ werk te verrichten in de tuin. Maar we gaan ervoor. Huizen in Piemonte zijn kleurrijk. Waar we in Nederland praten over het huis aan de Dorpsstraat gebruiken we hier de kleur als aanduiding. Samengevat, mijn geliefde witte huis is van de baan. Het gele huis is dus de nieuwe kanshebber.

Schetsen

Tijdens een bezichtiging doe je veel indrukken op. Foto’s maken is hier heel gebruikelijk. Je hoeft je daarvoor niet te generen. Van de makelaar krijgen we de plattegronden. Na een enerverende week vertrekken we huiswaarts. In ons hoofd zijn we het gele huis al aan het inrichten. Wij bekijken nogmaals de foto’s. Ook pakken potlood en papier om op de plattegrond te tekenen. Onze plannen maken we op deze manier concreet. Een huis kopen in Piemonte doe je namelijk niet zomaar. Ons oordeel: het wordt allemaal wel wat krap, maar het zou moeten lukken. Onze verhuizing in Nederland naar een huurhuis komt vervolgens ‘even’ tussendoor. We willen flexibel zijn om te emigreren naar Italië wanneer het juiste huis gevonden is.

Huis kopen Piemonte

De makelaar voert de druk op. Ze appt en belt. Er zijn namelijk andere geïnteresseerden. Als extra stimulans stuurt ze ons filmpjes van binnen en buiten. We kijken nog eens goed…….die ene slaapkamer is wel erg klein. Past daar überhaupt wel een tweepersoonsbed in? Blijkbaar komt de plattegrond niet overeen met de werkelijkheid. Een waarschuwingszinnetje daarvoor hadden we wel gezien op de plattegrond, maar je verwacht niet dat het zoveel scheelt. Een wijze les. Hiermee is gelijk het gele huis exit. De zoektocht naar een huis gaat hiermee opnieuw beginnen.

Verrassing

De makelaar is proactief. Ze heeft net een ander huis onder haar hoede gekregen. Of ze die mag doorsturen? Natuurlijk. We willen tenslotte een huis kopen in Piemonte. Tot onze verbazing stuurt ze informatie over een wel heel bekend vastgoed: het witte huis! Een pand in Italië kan bij meerdere makelaars te koop staan. Ook kan een huiseigenaar eenvoudig een andere makelaar inschakelen. Het witte huis is dus nog niet verkocht. Echter zitten we in Nederland midden in de verhuisstress. Eerst hier op orde komen, daarna bekijken we met hernieuwde interesse naar mijn favoriete huis in Costigliole d’Asti. Want als ik eerlijk ben, het witte huis is als een kalverliefde. En is nog altijd niet uit mijn hart verdwenen.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?