Italië

Mooie herinneringen aan Italië uit mijn studententijd.

“Toscane is een schoonheid, maar ben je al in Piëmonte geweest?”

Italië

De eerste keer dat ik in Italië ben geweest, was tijdens mijn studententijd. April 1995. Een reis naar Florence en Siena. Een buitenschoolse activiteit, zoals dat zo mooi heette, georganiseerd door een docent. Ik koester mooie herinneringen aan deze trip. Niet alleen vanwege de avonturen die we beleefd hebben door een dronken docent (oeps), maar ook vanwege de schoonheid van Italië. De graftombes van de Medici, de tuinen van Boboli en natuurlijk David di Michelangelo Buonarroti hebben indruk gemaakt. Vergeet ik bijna het eten. Nog altijd weet ik me de verrukkelijke pasta met kerrie, peper, champignons en maïs te herinneren. Toch duurt het nog jaren voordat ik naar ‘de laars’ terugkeer.

Toscaanse Italië

De stranden van Kreta, Turkije en andere tropische oorden waren meer intrek. Net zoals de ‘stedentrip’-steden in Spanje. Het zal met de leeftijd te maken gehad hebben. Het is een jaar of tien geleden, dat ik opnieuw afreis naar Italië. Terug naar Toscane om nog eens die Italiaanse sfeer te beleven. We hebben een rondreis gemaakt van Bologna, Rimini, Bettona, Siena, Florence naar Garda. Een gebied waar veel Nederlanders komen. Het Gardameer, Toscane en Umbrië zijn immers favoriete regio’s voor veel vakantiegangers. Terwijl het land van de pasta en pizza zoveel meer te bieden heeft. Net zoals je veel meer kunt eten dan alleen die pasta en pizza.

Piëmonte

Het is die vakantie dat Italië me echt gegrepen heeft. Het jaar daarop vertrekken we daarom wederom. Al staat deze keer naast Toscane ook Piëmonte op de route. Ik word verrast door de groene heuvels, de mooie middeleeuwse dorpjes, de gastronomie en de warmhartigheid van de mensen. Het is alsof ik thuis kom. Stress glijdt van je schouders. Tijd speelt niet langer een rol. Maar genieten van wat je ziet, ruikt, proeft en voelt. Inmiddels ben ik al vele keren in het mooie Piemonte geweest. Een huis aldaar staat op de bucket list. Met Mijn Italiaanse tante wil ik mijn passie voor dit gebied met jou delen. Het is voor velen namelijk een onontdekte regio. Toscane is een beauty, maar lieflijk Piemonte is niet voor niets Unesco werelderfgoed. Beleef het zelf!

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?