Logeren bij Nederlanders in Italië

Overnachten bij landgenoten. Vijf leuke plekken.

“Italiaanse sferen met Hollands tintje”

Logeren bij Nederlanders in Italië

Logeren bij Nederlanders in Italië is ontzettend leuk omdat deze landgenoten vaak trots zijn op hun vakantieverblijf in Italië. Ze vertellen daarom met liefde over hun droomplek, de leukste uitstapjes in de omgeving en de fijnste restaurants. Verder heeft het als voordeel dat je in je eigen taal kunt communiceren. Dat scheelt handen- en voetenwerk als je de Italiaanse taal niet machtig bent. We hebben 5 x logeren bij Nederlanders in Italië op een rijtje gezet. Natuurlijk allemaal uit Piemonte.

Cascina Giantino

De heren Martijn en John geven jou een vakantie om nooit meer te vergeten. Je kunt namelijk zijn wie je bent. Ze richten zich op gays, maar ieder ruimdenkend mens is welkom. Cascina Giantino ligt op een heuvel en heeft daardoor fantastisch uitzicht. De b&b kamers zijn ruim en sfeervol ingericht. In het zwembad neem je een verkoelende duik. Ook ’s avonds laat op een hete zomerdag. Het ontbijt is verrukkelijk enne hun aprecena’s legendarisch.

Casa Dolce Vista

Een heerlijk familiehuis voor 10 personen midden tussen de wijnranken en boomgaarden. Je bent ver weg van de massa maar met het leuke Acqui Terme op steenworpafstand. Casa Dolce Vista grote huis is zowel een fijne plek in de zomer als de winter. Alle faciliteiten voor een onbezorgde vakantie zijn aanwezig. Bovendien is dit vakantiehuis van Hollanders ook geschikt voor trainings- en coachingsdoeleinden voor groepen.

Casa Barbarella  

Wil je logeren bij Nederlanders in Italië met je gezin dan is Casa Barbarella een aanrader. Voor kinderen is het namelijk een paradijs in en rond het huis. Stapels speelgoed, een mega trampoline, een opzetzwembad en zandbak zorgen voor veel vertier. Als ouders kun je lekker luieren met een boekje. Deze zespersoons vakantiewoning ligt op de grens met Ligurië. Je bent daarom zo bij de zee.

Sotto La Vigna

Sotto La Vigna Suites & Apartments is een adults only vakantieresort. De Nederlandse eigenaars ontvangen je met alle egards. Je bivakkeert op het platteland van Piemonte tussen de wijnranken. Asti, Alba en Barolo zijn op steenworpafstand. Heb je geen zin om erop uit te trekken? Een dagje op een loungebed aan het zwembad is ook genieten. Boekje en glas wijn erbij en klaar. Voor een ultiem relaxt gevoel ga je in de sauna of de hottub.

Casa Dormiveglia

Sluimerend wegdromen in een hectisch bestaan. Bij Casa Dormiveglia kom je helemaal tot rust. Mooie B&B kamers, een fantastische portico om ’s avonds samen onder te eten en het design zwembad is echt geweldig. Een heerlijk ontbijt wordt voor je bereid en meerdere keren per week kun je aanschuiven voor het familiediner. Italiaanse taferelen dus, terwijl je gaat logeren bij Nederlanders in Italië. Casa Dormiveglia ligt in de buurt van Acqui Terme. Een dagje Genua of de Bloemenrivièra behoort daardoor tot de mogelijkheden.

Logeren bij Nederlanders in Italië

Uiteraard zijn er nog veel meer plekken waar je gastvrij onthaald wordt door medelanders. Dit is een willekeurige selectie.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?