Reisbureau

Op zoek naar een technisch directeur

“Wat ben jij aan het doen?”

Reisbureau

Kun je voor ons team een reis organiseren naar Piemonte? Destijds een vraag van een ondernemer uit mijn netwerk in Arnhem. “Jij weet vast de leukste plekken”. Vol enthousiasme ging ik aan de slag om een mooie reis samen te stellen. Gelijktijdig was daar de spontane geboorte van mijn reisbureau. Meteen goed geregeld en reisorganisatie als extra activiteit van Mijn Italiaanse tante ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Reisbureau

Soms ontstaan dingen, vanwege je expertise en vaardigheden. Ik heb er ontzettend veel lol in om een mooi programma samen te stellen en het vervolgens in gang te zetten. Om een groep een herinnering te geven waar ze met plezier op terugkijken. Nu ik in Italië woon is reisorganisatie bovenal zo veel makkelijker. Hier leg je immers sneller contacten met hotels, restaurants en andere partijen. Ik was amper gesetteld in Costigliole d’Asti of ik kreeg twee nieuwe aanvragen voor een groepsreis. Eén uit mijn eigen netwerk en één via de website. Gaaf. Hopsakee. Regelen!

Technisch directeur

Vervolgens ontstaat er betalingsverkeer: voor aanbetalingen, reserveringen, et cetera. Kort daarna kreeg ik een verzoek van mijn commercialista Carlo (accountant). Of ik even naar zijn kantoor wil komen. “Wat ben je aan het doen?” Niets vermoedend en vol enthousiasme was ik mijn reisbureau aan het voortzetten. Ik dacht dat ik het indertijd goed aan hem uitgelegd had, wat Mijn Italiaanse tante doet. Wat blijkt? Reisagent is een beschermd beroep. Je mag dat niet zomaar uitoefenen. Voor een reisbureau heb je een technisch directeur nodig. En die heb ik niet en ben ik niet.

Tweesporenbeleid

Nu neem ik niet zomaar alles klakkeloos aan. Dus zelf internet opgedoken. Helaas, Carlo heeft het bij het rechte eind. Maar gelukkig is er een escape. Je kunt je diploma’s en werkervaring voorleggen aan de overheid. Zij buigt zich erover en bepaalt of je geschikt bent om een reisbureau te runnen. Nu heb ik geen toeristische opleiding, daardoor is het wel een kleine uitdaging. Daarnaast heeft Carlo een andere oplossing: laten we op zoek gaan naar een technisch directeur. Goed idee. We richten ons op beide sporen. En mijn reizen dan? Afzeggen? Nee toch? Gelukkig niet, maar voor even ermee stoppen en niet meer promoten.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?