Snel

Snel is mijn basisinstelling…..sjuust…in Italië….succes

“Familiekwaal”

Snel

Wat ik in mijn hoofd heb, moet snel. Het liefst nu. Het liefst vandaag. ‘Da hedde gij van gin vrimde’. Sjuust, een familietrek van de Graauwmansen-kant. Of het nu gaat om directe schoonmaakwoede, een nieuw bankstel of een te gek business idee. Ik ga er direct mee aan de slag. Waarom wachten tot later? We behoren niet tot het geduldige ras, zeg maar.

Stress

Met deze wetenschap in het achterhoofd zit ik nu dus in Italië. Het land waar ze vooral het gaspedaal weten te vinden in de auto, maar verder. Tsja. Desondanks ervaar ik geen stress, bijvoorbeeld van het uitblijven van de verbouwing. Ik heb het naar mijn zin en ben hier op mijn plek. Het feit dat we leven met het comfort van de jaren ’50 boeit me niet. Het mooie weer, de fijne mensen, de gastronomie, de wijnen, het lijstje met plezierigheden is ontiegelijke lang. Daarbij kom ik tijd te kort. Elke dag kan ik opnieuw kiezen: klussen, website uitbouwen, een reis of experience vormgeven, netwerk uitbreiden, nieuwe keuken uitzoeken, tuinieren, wijnproeven, et cetera.  

Progressie

Klussen is trouwens niet mijn hobby, maar we willen progressie maken. Dan maar zelf doen. En wie ook progressie maakt, is geometra Alessandro en zijn team. Vorige week heeft hij de tekeningen gepresenteerd: alleen een paar kleine wijzingen zijn nodig. We hebben eindelijk een team met verstand van zaken, dat luistert en geen valse agenda heeft. Zo was bijvoorbeeld de portico (overkapping) bij Suite Erbaluce afgewezen. Alleen had de vorige geometra geen idee waarom. Alessandro heeft het uitgezocht. Het ontwerp is nu zo aangepast dat het waarschijnlijk geaccordeerd wordt door de comune en landschapscommissie. Het proces gaat niet snel, maar we komen eindelijk wel ergens.

Hij kan nu aan de slag met de computo metrico. Daarna als een speer de paperassen inleveren bij de gemeente voor de vergunning. Nu hoor ik je denken…..bereid je maar voor, dat duurt lang. Wanneer je een SCIA (bepaalde vergunningssoort) indient, moet de gemeente binnen 30 dagen regeren. Dus het kan zomaar snel zijn dat de sloophamer erin kan.

Mail Tante

Mijn Italiaanse tante brengt alles van de Piemonte samen.

Idee bespreken?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?