Castelmagno
Een verrukkelijk kaasje als aperitief, nagerecht of gesmolten over gnocchi.
Castelmagno is de koning onder de kazen van Piemonte. De herkomst van dit half-harde kaasje gaat terug naar de dertiende eeuw. De kaasmakerijen mogen zich uitsluitend in de dorpen Castelmagno, Pradleves en Monterosso Grana bevinden. Alleen als de kaas uit deze bergdorpen in de Valle Gana in de provincie Cuneo gemaakt is, mag het Castelmagno heten. Om de herkomst en kwaliteit te garanderen, is de kaas D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta) gecertificeerd. Eigenlijk vergelijkbaar met de beschermde herkomstgebieden DOC en DOCG bij wijn.
Bergkaas
De kazen worden gemaakt van melk en zout op een kaasboerderij of in een speciale kaasmakerij. De melk komt van de koeien die grazen op de bergrug van de Alpen in dit gebied. Bij een blauw label, prodotto di Montagna, grazen de koeien 1000 meter of hoger. Het groene label, di Alpeggio, staat voor alpenweide.
Maak tante blij
Vind je dit een gave website? Heb je leuke plekken ontdekt? Heeft Mijn Italiaanse tante geholpen bij het samenstellen van je vakantie? Spreek je waardering uit! Deel je ervaring door het schrijven van een Google Review. Daarmee help je anderen om tante online te vinden. Je maakt er mij in ieder geval ontzettend blij mee.
Schrijf een review