Mijn Piemonte

Mijn Piemonte: 250 pagina’s Piemonte

“Mijn Piemonte: kookboek, koffietafelboek en toeristische gids inéén”

Mijn Piemonte

Mijn Piemonte: gaaf boek voor jezelf of om cadeau te geven.

Mijn Piemonte is een boek van Martino di Piemonte waarin hij zijn ervaringen en kennis over deze noordelijke regio in Italië deelt. De liefde van Martino is na zijn eerste bezoek ontstaan en nooit meer uit zijn leven weggegaan. Dat was in de jaren ’80, als wijnliefhebber in Italië rond op ontdekkingstocht om zijn wijnkennis te verbreden. Dan kom je dus in het walhalla terecht. De lekkerste wijnen komen uit dit gebied. Als je daarnaast ook nog van heerlijk tafelen houdt, tja, dan is die liefde snel beklonken. Mijn Italiaanse tante is dus niet de enige die haar hart heeft verloren aan Piemonte. Daarom heb ik Martino omgedoopt tot Mijn Italiaanse neef. We hebben samen één missie: dit prachtgebied op de kaart zetten zodat ook anderen verknocht raken. Ieder op z’n eigen manier. Martino dus onder andere met het boek Mijn Piemonte.

Gezamenlijke passie

Tijdens een diner ontmoet Martino Chef-kok Angelo Colombo waarbij hun gezamenlijk passie voor Piemonte duidelijk wordt. Deze ontmoeting leidde tot een culinaire samenwerking. Samen verzorgen ze Piemontese kookworkshops aan de Oude Gracht in Utrecht. Angelo begeleidt de kookliefhebbers bij het kokkerellen. Gastheer Martino schenkt bijpassende wijnen en deelt zijn kennis hierover. Dat maakt dat Martino altijd op expeditie is naar mooie wijnen, spannende gerechten en wetenswaardigheden. Inmiddels is zijn kennis enorm. Reden om deze waardevolle wijsheden te bundelen in Mijn Piemonte.

Mijn Piemonte

Een koffietafelboek, kookboek en reisverhaal in één. Martino di Piemonte vertelt zijn verhaal en geeft zijn lekkerste recepten prijs. Leuk om cadeau te geven of gewoonweg voor jezelf. Koop nu: € 39,50

Koop dit boek

Mijn Piemonte

Mijn Piemonte vertelt het persoonlijk verhaal van Martino di Piemonte. Een verslag van zijn vele bezoeken aan Piemonte aan wijnboeren, restaurants en meer. Hij gaat op truffeljacht, bezoekt kunstenaars en bestudeert menukaarten. Je krijgt onder meer uitleg over de geschiedenis van de wijnbouw, de wijnstreken Monferrato, Langhe en Roero en hun druivenrassen en de wijnwetgeving. Ook deelt hij authentieke Piemontese gerechten. Je kunt dus zelf aan de slag in de keuken met zijn recepten. Tot slot vind je leuke restaurants en overnachtingsplekken. Kortom, een koffietafelboek, kookboek en toeristische gids inéén. Een must have voor elke Italiëliefhebber, kookgek of wijnfan. Leuk voor jezelf, maar zeker om cadeau te geven.

Hard cover, 250 pagina’s € 39,50 inclusief verzendkosten.

Bestel het boek Mijn Piemonte

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?