Fietsen in Piemonte

Haren in de wind

“Piemonte leent zich uitstekend voor een fietsvakantie”

Fietsen in Piemonte

Fietsen in Piemonte is genieten in het nu.

Fietsen in Piemonte is alsof je door een sprookjeslandschap rijdt. Je fietst door een schilderachtig heuvellandschap met wijnranken, middeleeuwse huizen en kastelen. Het is wel heuvel op heuvel af. Dat betekent dat je over een goede conditie moet beschikken of over een elektrische fiets. De wegen zijn voornamelijk verhard, maar off road zijn er ook leuke zandpaden en bosroutes.

Fietsen in Piemonte

Tijdens een fietstocht zijn er plenty mogelijkheden voor een pauze. Elk dorp heeft wel een aanlokkelijk terras of fijn restaurant om even neer te ploffen. Verder zijn er honderden fotopunten als je gaat fietsen in Piemonte. Tot slot is het ook heel leuk om een kelder van een wijnmaker te bezoeken voor een proeverij. Zo maak je van een fietstocht een unieke belevenis.

Bike Park Il Falchetto

Je kunt zelf een fietsenroute uitstippelen via de Komoot of Wiciloc. Ongeacht of je nu met een mountainbike, tourfiets of racefiets bent, Ben je een MTB-liefhebber, in de buurt van Santo Stefano Belbo is een heus fietspark: Bike Park Il Falchetto. Alle routes in het park zijn in twee dagen te fietsen. MTB-prominent Igor Saracco is jouw gids tijdens op één van de veertien routes.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Fietsen met een gids

Wil je meer te weten komen over gastronomie, historie en cultuur ga dan niet op jezelf fietsen in Piemonte maar ga op pad met een gids. Geweldig is een fietstocht met een gids door de wijngebieden Moscato d’Asti, Barolo of Barbaresco. De eenvoudige routes zijn voornamelijk op geasfalteerde wegen en met weinig autoverkeer. Wil je wat meer uitgedaagd worden, dan is een off road route over hobbelige paden iets voor jou. De echte fanaten kunnen meedoen aan een uitdagende trail. Je kunt de Langhe ook ontdekken off road met een MTB-gids. In principe zijn deze routes allemaal met een e-bike. Je kunt je fietsen op je eigen e-bike of er een huren. Vaak zijn bij de excursieroutes een wijnproeverij of picknick bij te boeken.

Georganiseerde fietsroutes
MTB Lange Roero
Meravigna bike

Goed voorbereid

Als je op de fiets stapt, zorg dat je goed voorbereid bent. Neem een flesje water voor onderweg mee. Schijnt de zon denk dan ook aan zonnebrand, een zonnebril en eventueel een petje. Heb je nog ruimte in je tas, een setje bandenplakspul kan handig zijn. Je moet er immers niet aan denken om in the middle of nowhere met een lekke band te staan. Fietswinkels zijn veelal tussen 12.30 en 15.00 uur en op zondag gesloten. Kortom, wil je een actieve vakantie in Italië? Ga dan fietsen in Piemonte.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?