Golfen in Piemonte

Balletje slaan

“Een balletje slaan op de mooiste banen van de wereld”

Golfen Piemonte

Golfen in Piemonte is al een belevenis an sich omdat je in een prachtige regio bent. Piemonte heeft 39 golfbanen verspreid over de regio. Een aantal golfbanen behoort tot de beste van de wereld. Ben je golfliefhebber neem je golfclubs mee en trek een dag uit om te gaan golfen. Overigens zijn op de meeste banen golfclubs en buggies te huur. Wat ook plezierig is bij het golfen in Piemonte: bij een aantal banen is een zwembad. Ben je met een gemixt gezelschap waarin niet iedereen golft, kun je toch samen op één locatie doorbrengen. Een rondje golf kun je dus ook combineren met een duik in het zwembad. Houd er rekening mee dat de greens er in de zomer tijdens hittedagen er wat minder goed bij kunnen liggen vanwege de droogte. Zorg in ieder geval voor een petje, zonnebrand en een flesje water in je golftas.

Golfen in Piemonte

Ik heb een aantal golfbanen eruit gepikt. Waaronder de topper Golf Club Biella Le Betulle die standaard in de top tien van de wereld staat. Overigens is het voor mij jaren geleden dat ik gegolfd hebt. De clubs staan een beetje te verstoffen. Maar zodra ik de rust weer vindt (en dat moet lukken als ik in Piemonte woon), wil ik weer een poging gaan wagen. Dus helaas kan ik nog niet uit eigen ervaring spreken als het over onderstaande golfbanen gaat.

Nog geen familie van tante? Maak een gratis account aan.

Ben je van plan om naar Piemonte in Italië te gaan? Kom bij de familie en maak gratis een eigen account op mijnitaliaansetant.nl. Bewaar al je favoriete plekken. Zo heb jij altijd en overal je reisplanner bij de hand. Geen lastminute gezoek en gepuzzel meer maar goed voorbereid op pad.

Account maken

Golf Club Biella Le Betulle

Golf Club Biella Le Betulle behoort tot de beste golfclubs van de wereld. De 18 holes baan is een oase van rust tussen de bomen en met uitzicht op de Alpen. Eerste klas speeltechniek is vereist om de natuurlijke elementen zoals bomen, waterpartijen en bunkers te trotseren. Voor de ultieme golfbeleving overnacht je in het bijbehorende hotel; midden in het groen van de Serramorene heuvel genieten van golf en Piemontese keuken.

Regio Viacorrozzo 2, 13887 Magnano (BI)

Golf Club Biella

Golf Club Castelconturbia

Koninklijk golfen op Club Castelconturbia. Een fantastische  golfbaan met 27 holes. In vroeger tijden sloeg de koninklijke familie Savoye hier een balletje. De golfbaan behoort steevast tot de top tien banen van Europa. De glooiende green ligt aan mooie meertjes. De eeuwenoude bomen zorgen voor schaduw tijdens een warme zomerdag. Het terrein omvat  meer dan een miljoen hectare groen. Een rondje golf sluit je af met een mooie glas wijn en fijn diner in het eerste klas restaurant. Je hebt vanaf het panoramisch terras een top uitzicht op de laatste hole.

Via Castelconturbia 10
28010 Agrate Conturbia (NO)

Golf Club Castelconturbia

Golf Colline del Gavi

Een geweldige golfbaan met drie routes van elk 9 uitdagingen, 27 holes golfplezier dus. Elke hole is anders en kent z’n eigen uitdaging. Bomen, bloemen, water en bruggetjes maken het een afwisselend parcours. Deze golfbaan heeft een sfeervol clubhuis Foresteria met restaurant en hotelfaciliteit. Na een rondje golfbaan kun je een bezoek brengen aan Forti di Gavi, Castello i Casaleggio di Boiro of lekker shoppen in de grootste outlet van Europa Serravalle Scrivia.

 

Località Fara Nuova 7
15060 Tassarolo (AL)

Golf Colline del Gavi

Golf Cherasco

De golfbaan van Cherasco ligt bij de gelijknamige plaats op het punt waar rivier de Tanaro en de Stura elkaar ontmoeten. De greens zijn enigszins glooiend, er zijn waterpartijen met bruggetjes en door de vele bomen zijn de schaduwplekken talrijk. De baan is gevarieerd voor alle niveaus. Je kunt inslaan en oefenen op de driving range, putting green met 18 holes of in de trainingsbunker. In restaurant Club Head eet je lokale producten. Je kunt een duik nemen in het zwembad of een rondje door de sportschool met een personal trainer.

Via Fraschetta 8
12062 Cherasco (CN)

Golf Cherasco

Golf Club Margara

Tussen de wijnheuvels van Monferrato liggen de 18-holes wedstrijdbanen van Golfclub Margara. Twee prachtige banen met vijvers, eiken, wilgen en esdoorns. De fairways liggen op glooiende heuvels dat voor extra uitdaging zorgt. Er is een driving range van maar liefst 290 meter. Het korte spel oefen je op één van twee putting greens. Weet je wat leuk is? Je hond is van harte welkom om je te vergezellen. Bij de golfbaan hoort een country club met zwembad, tennisbaan, sauna en fitness club. Voor de ultieme beleving overnacht je in een lodge, appartement of villa.

Regione Margara 7
15043 Fubina Monferrato (AL)

Golf Margara

Golf Club Città di Asti

Een verrassende 9 holes golfbaan met zwembad onder de rook van Asti. Perfect voor een mooi rondje in de ochtend of middag. Of om lekker ballen te meppen op de driving range. Daarna kun je in het zwembad plonsen. Ideaal voor de beginnende of de speler met een dubbele handicap. De golfbaan ligt wat minder beschut, dus denk op een warme zomerdag aan zonnebrandcrème, zonnebril en een pet. In het gezellige clubhuis zak je neer voor een hapje en een drankje.

Recinto San Rocco 5,
14100 Asti (AT)

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?