Coronamaatregelen Italië

Veilig op samen reis

“In Italië voel je je veilig door gezamenlijke discipline”

Italië coronamaatregelen

Hoe zit het met de covid-19 regels in Piemonte?

Italië coronamaatregelen: er bestaan coronamaatregelen die gelden voor heel het land. Daarnaast zijn er afzonderlijk regels voor elke regio. Italië is immers een groot land. De verspreiding van de het coronavirus verloopt verschillend in de gebieden. Daarom zijn de covid-maatregelen per regio maatwerk. Welke regels gelden, is afhankelijk van de kleurcode die de Italiaanse regering een regio heeft gegeven. Op Mijn Italiaanse tante vind je de coronamaatregelen Italië voor Piemonte.

Tante’s ervaring

Kun je veilig reizen naar Piemonte? Gedurende de gehele pandemie ben ik meermaals naar Italië gereisd. Zowel met de auto als met het vliegtuig. Ik heb me te allen tijde veilig gevoeld. Waarom? Omdat de Italianen zich strikt aan de regels houden. Ze gaan er inmiddels wel wat relaxter mee om, maar mondkapje op is ook echt mondkapje op. Geen oeverloze discussies dus. Bovendien houden ze keurig 1 meter afstand. Code wit (wat bij ons groen is) betekent veilig reizen. Ook code geel staat voor veilig.

Italië Coronamaatregelen

Voor alle reizigers geldt ongeacht het vervoersmiddel: op dit moment zijn er geen coronamaatregelen meer aangaande het reizen naar of vanuit Italië. Je hebt dus geen coronabewijs meer nodig. Ook het Passenger Locator Formulier hoeft niet meer ingevuld te worden. Desondanks is het nog altijd verstandig om een coronatest te doen bij klachten. Je wil anderen immers niet aansteken. Neem voor de zekerheid wel mondkapjes mee. In Italië zijn alleen de medische mondkapjes FFP-2 toegestaan en niet de stoffen exemplaren.

Met collega's op reis

Tante organiseert de leukste business trip

Zakelijke groepsreis

Mijn Piemonte

Een koffietafelboek, kookboek en reisverhaal in één. Martino di Piemonte vertelt zijn verhaal en geeft zijn lekkerste recepten prijs. Leuk om cadeau te geven of gewoonweg voor jezelf. Koop nu: € 39,50

Koop dit boek

Algemene coronaregels Italië

Check de website van de Nederlandse overheid voor de Italië coronamaatregelen: Nederland Wereldwijd voor de actuele stand inzake COVID-19

Nederland Wereldwijd

Vakantie boeken

Corona en vakantie blijft een combinatie die voor onzekerheid zorgt. Boek een accommodatie in ieder geval met soepele annuleringsvoorwaarden. Wanneer je rechtstreeks bij de accommodatie boekt, heb je een grotere kans dat je voor annuleringsvoorwaarden geen toeslag betaalt. Je kunt je vakantie dan kosteloos annuleren of verplaatsen. Via Mijn Italiaanse tante kom je direct op de website van dat leuke hotelletje of agriturismo terecht. Dat scheelt ze bovendien commissie aan boekingssites. Een sympathiek gebaar dus.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?