Coronamaatregelen Italië

Veilig op samen reis

“In Italië voel je je veilig door gezamenlijke discipline”

Italië coronamaatregelen

Hoe zit het met de covid-19 regels in Piemonte?

Italië coronamaatregelen: er bestaan coronamaatregelen die geleden voor heel het land. Daarnaast zijn er afzonderlijk regels voor elke regio. Italië is immers een groot land. De verspreiding van de het coronavirus verloopt verschillend in de gebieden. Daarom zijn de covid-maatregelen per regio maatwerk. Welke regels gelden, is afhankelijk van de kleurcode die de Italiaanse regering een regio heeft gegeven. Op Mijn Italiaanse tante vind je de coronamaatregelen Italië voor Piemonte.

Tante’s ervaring

Kun je veilig reizen naar Piemonte? Gedurende de gehele pandemie ben ik meermaals naar Italië gereisd. Zowel met de auto als met het vliegtuig. Ik heb me te allen tijde veilig gevoeld. Waarom? Omdat de Italianen zich strikt aan de regels houden. Ze gaan er inmiddels wel wat relaxter mee om, maar mondkapje op is ook echt mondkapje op. Geen oeverloze discussies dus. Bovendien houden ze keurig 1 meter afstand. Code wit (wat bij ons groen is) betekent veilig reizen. Ook code geel staat voor veilig.

Italië Coronamaatregelen

Voor alle reizigers geldt ongeacht het vervoersmiddel:
PCR-test (maximaal 48 uur oud) of een anti-geentest (max 24 uur oud) én daarnaast een vaccinatiebewijs van minimaal 6 maanden oud of een herstelbewijs. Kun je dit niet overleggen moet je vijf dagen verplicht in quarantaine op eigen kosten. Na vijf dagen moet je opnieuw testen. Ook worden er steekproefsgewijs covid-testen gedaan bij binnenkomst. Test je positief, dan moet je tien in quarantaine op eigen kosten. Tot slot moet je een Digital Passenger Locator Form invullen. Heb je symptomen die op covid-19 kunnen wijzen of ben je besmet dan mag Italië niet inreizen.

Met collega's op reis

Tante organiseert de leukste business trip

Zakelijke groepsreis

Kan ik je ergens mee helpen?

Ben je nog nooit naar Piemonte geweest? Dan kan ik me voorstellen dat je vragen hebt. Over de regio zelf, overnachtingsmogelijkheden onderweg, mooie plekken of anderszins. Vind je het fijner om een kant-en-klare reis door mij uitgestippeld te hebben? Dan kan natuurlijk. Laat het me weten en ik help je met plezier.

Kan ik je ergens mee helpen?

2G-beleid

Verder werkt Italië met een 2G-beleid voor iedereen boven de 12 jaar. Je krijgt met een geldige QR-code toegang tot horecagelegenheden, concerten, musea, zwembaden, festivals en vergelijkbaar. 2G houdt in een vaccinatie- of herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden. Voor overnachtingsaccommodaties, hotels, B&B’s en openbaar vervoer geldt 3G. Dan is een negatieve test ook voldoende.

Mondkapje
Het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte als buitenlucht behoort ook tot de Italië coronamaatregelen. In het openbaar vervoer, bioscoop, sportstadion en theater is een FFP2-mondkapje verplicht. Concluderend, een vrolijk stoffen mondkapje mag dus niet.

Algemene coronaregels Italië

1 meter afstand
Gele gebieden: maximaal 4 personen in restaurant
Oranje gebieden: alleen afhaal tot 22.00 uur bij horecagelegenheden, reisbewegingen tussen regio’s beperkt, bepaalde locaties gesloten
Rode gebieden: harde lockdown

Check de website van de Nederlandse overheid voor de Italië coronamaatregelen: Nederland Wereldwijd voor de actuele stand inzake COVID-19

Nederland Wereldwijd

Vakantie boeken

Corona en vakantie blijft een combinatie die voor onzekerheid zorgt. Boek een accommodatie in ieder geval met soepele annuleringsvoorwaarden. Wanneer je rechtstreeks bij de accommodatie boekt, heb je een grotere kans dat je voor annuleringsvoorwaarden geen toeslag betaalt. Je kunt je vakantie dan kosteloos annuleren of verplaatsen. Via Mijn Italiaanse tante kom je direct op de website van dat leuke hotelletje of agriturismo terecht. Dat scheelt ze bovendien commissie aan boekingssites. Een sympathiek gebaar dus.

EU Digital Passenger Locator Form (dPLF)

Het EU dPLF is een formulier om je te registreren waar je verblijft in Italië. Allereerst maak je een account aan. Je krijgt een mail ter bevestiging. Deze mail ziet er wat onprofessioneel uit vanwege een hele lange link waarop je moet klikken. Vervolgens vul je het formulier in. Dat mag je als hoofdboeker van een familie of groep doen. Daarna ontvang je een QR-code. Deze moet je altijd bij de hand hebben. Eénmaal een account aangemaakt, kun je daarna elke reis eenvoudig het formulier invullen.

EU Digital Passenger Locator Form

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?