Oriëntatiegesprek

Praktische vraagbaak

“Google weet alles, maar kost uren scrollen”

Oriëntatiegesprek

Een wegwijzer in het Italiaanse huizenlandschap.

Spannend. Een huis kopen in Piemonte. Hoe ga je dit aanpakken? Een oriëntatiegesprek met tante is in ieder geval een verhelderend vertrekpunt. Heerlijk wegdromen achter computer en huizen kijken op Idealista of Immobilaire. Wanneer het eerste idee is ontstaan om iets te kopen in Italië is dat een leuke bezigheid. Vervolgens ga je je verder verdiepen. Hoe werk het in Italië? Al snel zul je erachter komen dat vastgoed kopen in Italië afwijkt van de Nederlandse regelgeving. Het belangrijkste verschil is wellicht de rol van de makelaar en de geometra. De wat? Precies een geometra kennen wij in Nederland niet.

Oriëntatiegesprek

Is een oriëntatiegesprek zinvol? Op internet kun je alles vinden. Maar je zult ontdekken dat de berichtgeving niet eenduidig is. Bovendien kost het veel tijd om alles uit te zoeken. Ik spreek uit ervaring. Uren heb ik doorgebracht achter de computer. Een handig boek is Vastgoed en wonen in Italië. Daarin staat veel waardevolle informatie. Het is daarentegen wel saaie kost om door te nemen. Naast deze desk research is het fijn om met iemand van gedachten te wisselen tijdens een oriëntatiegesprek. Wat komt er kijken bij de aankoop van een huis in Piemonte? Hoe werkt het systeem? Waar moet je aan denken? Wat zijn valkuilen? Het zijn deze vragen die door je hoofd spoken en waarop je antwoord wil.

Een droomhuis in Piemonte

Ik wil meer informatie over tante's hulp bij het vinden en aankopen van een huis.

Informatievraag

Bijpraatgesprek

Tijdens een oriëntatiegesprek van twee uur praat ik je bij over de aankoop van een woning in Piemonte. Of dat nu is als tweede huis, investering, een huis voor permanente bewoning of voor het starten van Bed & Breakfast. Je kunt terecht met al je vragen. Ik begrijp als geen ander jouw Italiaanse droom, maar ik ben eerlijk. Is je beeld romantisch of reëel? Zijn je plannen financieel haalbaar? Leidraad van het gesprek zijn jouw plan en jouw vragen. Het oriëntatiegesprek houden we online of aan onze keukentafel of liever nog terrastafel in Piemonte. Uiteraard maken we daar een Italiaans tafereel van met een glas wijn en borrelplank. De kosten zijn 170 euro voor 2 uur (2 personen). Sta je te trappelen en wil je telefonisch informatie? Ook dat kan uiteraard. De kosten bedragen 85 euro per uur of gedeelte daarvan.

Hulp bij huizenjacht

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?