Wijndorp Castiglione Tinella

Loading Als favoriet toevoegen

Schitterende ligging

Beleef Castiglione Tinella in de Piemonte

Castiglione Tinella is een wijndorp in Piemonte. Deze plaats bezoek je vooral om te overnachten in Albergo Castiglione Langhe of voor een bezoek aan één van de vele wijnboeren. Een leuk detail. Het was Enrico Orlando van Ca’Richeta die Tante Xan heeft geïnspireerd tot het opzetten van Mijn Italiaanse tante. Hij vroeg me zo rond 2018 om eens na te denken over de promotie van de wijnboeren in Piemonte. In Toscane zijn ze goed om zichzelf op de kaart te zetten met hun zelfbedachte Super Toscane’s.

Tijdens corona bedacht ik om versneld te emigreren naar Piemonte. Ik had het idee om een Bed & Wine te openen. Inderdaad, geen ontbijt maar een glas wijn in de middag. Om alvast zichtbaarheid te creëren moest ik wat verzinnen. Gelijktijdig rees de vraag van Enrico. En zie hier, het ontstaan van Mijn Italiaanse tante.

Castiglione Tinella

Hoe dan ook Castiglione Tinella is een mooi Italiaans dorp maar heb je in een kwartiertje gezien. Het uitzicht op de wijnranken is adembenemend. Voor mij is het een geliefde plaats vanwege Enrico en Sonia. Maar ook vanwege het hotel. Ik breng hier graag gasten onder omdat ik weet dat je dan een geweldige vakantie hebt.

Zien

Cattedrali Sotteranne

Doen

Truffels zoeken

Beleven

Castelmagno Experiecen

Meer dorpen en steden in Piemonte

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?