Agriturismo Bottega di Rosanna

Loading Als favoriet toevoegen

Sprookjestuin

Adresgegevens
Via San Nicolao 5, Castagnole delle Lanze
“Romantisch tafelen in betoverende tuin”

Agriturismo Bottega di Rosanna

Sprookjesachtig tafelen

Het zal 2014 zijn geweest dat wij in één van de twee appartementen bij Agriturismo Bottega di Rosanna hebben gelogeerd. Toen wijnimporteur Ewald van Wijnwinkel Vino dalla Fonte voorstelde om ergens een hapje te gaan eten was, was de keuze snel gemaakt. Op naar de betoverende tuin van Bottega di Rosanna in Castagnole delle Lanze.

Rosanne is de misschien wel de liefste chef-kok die ik ken. Zij straalt een enorm enthousiasme uit en benadert je met een big smile. Samen met haar wijnboerenman Marco Mo en haar voorkomende team runt zij het restaurant. Zodra je de poort binnenkomt, stap je een sprookjestuin binnen. Het uitzicht is fabuleus. Een saaie disgenoot? Geen zorgen, er valt altijd iets te kijken. De glooiende heuvels met wijnranken zijn aangename blikvangers. Overal staan fraai verlichte bollen en andere kunstzinnige objecten. Een bescheiden aantal tafeltjes zijn elegant ingedekt met witte tafellakens en mooi servies. Hierdoor ontstaat een intieme sfeer die als een aangename warme deken over je heen valt.

Naar website

Alsof een engeltje....

Op de kaart vind je een selectie aan anti pasti waaruit het lastig kiezen is. Neem gerust twee anti’s, daarvan kijken ze hier niet op. Bij een andere tafel zag ik een spannend ei op de tafel verschijnen. Een no brainer, mijn nieuwsgierigheid wint in zo’n geval. Het was een speciaal bereid ei met tomatensaus. Verrukkelijk. Als hoofdgerecht viel mijn keuze op riso met tartaar van garnalen. Mijn tafelgenoot smulde van tartaar met burrata (vergelijkbaar met mozzarella maar dan veel romiger) en daarna van courgette. Helaas was de voorraad Barbara d’Asti van manlief op. Ik begrijp het wel, verrukkelijke wijn. Dus koos Ewald een vintage blend uit 2017: Barbera met 15% Nebbiolo. Heerlijk fruitig en niet te zwaar bij deze warme zomerse temperatuur (zeg maar gerust heet, 35 graden).

Een heerlijk dessert maakte de avond culinair compleet. Uiteraard een espresso als afsluiting. Als klein mondvermaak kregen we een heerlijk hazelnootkoekje met een dot slagroom. Wat een avond! Dan wil je maar één ding. Snel terugkomen. Met die belofte ben ik vertrokken.

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?