Agriturismo Bottega di Rosanna

Loading Als favoriet toevoegen

Sprookjestuin

Adresgegevens
Via San Nicolao 5, Castagnole delle Lanze
“Romantisch tafelen in betoverende tuin”

Agriturismo Bottega di Rosanna

Sprookjesachtig tafelen

Het zal 2014 zijn geweest dat wij in één van de twee appartementen bij Agriturismo Bottega di Rosanna hebben gelogeerd. Toen wijnimporteur Ewald van Wijnwinkel Vino dalla Fonte voorstelde om ergens een hapje te gaan eten was, was de keuze snel gemaakt. Op naar de betoverende tuin van Bottega di Rosanna in Castagnole delle Lanze.

Rosanne is de misschien wel de liefste chef-kok die ik ken. Zij straalt een enorm enthousiasme uit en benadert je met een big smile. Samen met haar wijnboerenman Marco Mo en haar voorkomende team runt zij het restaurant. Zodra je de poort binnenkomt, stap je een sprookjestuin binnen. Het uitzicht is fabuleus. Een saaie disgenoot? Geen zorgen, er valt altijd iets te kijken. De glooiende heuvels met wijnranken zijn aangename blikvangers. Overal staan fraai verlichte bollen en andere kunstzinnige objecten. Een bescheiden aantal tafeltjes zijn elegant ingedekt met witte tafellakens en mooi servies. Hierdoor ontstaat een intieme sfeer die als een aangename warme deken over je heen valt.

Naar website

Alsof een engeltje....

Op de kaart vind je een selectie aan anti pasti waaruit het lastig kiezen is. Neem gerust twee anti’s, daarvan kijken ze hier niet op. Bij een andere tafel zag ik een spannend ei op de tafel verschijnen. Een no brainer, mijn nieuwsgierigheid wint in zo’n geval. Het was een speciaal bereid ei met tomatensaus. Verrukkelijk. Als hoofdgerecht viel mijn keuze op riso met tartaar van garnalen. Mijn tafelgenoot smulde van tartaar met burrata (vergelijkbaar met mozzarella maar dan veel romiger) en daarna van courgette. Helaas was de voorraad Barbara d’Asti van manlief op. Ik begrijp het wel, verrukkelijke wijn. Dus koos Ewald een vintage blend uit 2017: Barbera met 15% Nebbiolo. Heerlijk fruitig en niet te zwaar bij deze warme zomerse temperatuur (zeg maar gerust heet, 35 graden).

Een heerlijk dessert maakte de avond culinair compleet. Uiteraard een espresso als afsluiting. Als klein mondvermaak kregen we een heerlijk hazelnootkoekje met een dot slagroom. Wat een avond! Dan wil je maar één ding. Snel terugkomen. Met die belofte ben ik vertrokken.

Indruk van Agriturismo Bottega di Rosanna

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?