Visrestaurant Abissi

Loading Als favoriet toevoegen

Cucina di Mare

Adresgegevens
Via Crova 11, 14049 Nizza Monferrrato
“Als een zilte zoen van een zeemeermin”
Nizza Monferrato

Visrestaurant Abissi

Als een parel in een oester.

Als een zilte zoen van een zeemeermin. Zo proeven de verrassende gerechten van visrestaurant Abissi Cucina di Mare. Alsof je de zee induikt en de wonderen van de zeebodem ontdekt. De pracht van de kleurrijke vissen, het adembenemende koraal en de veelzijdige zeesterren zorgen namelijk voor euforie. De kleuren, structuren van de onderwaterwereld prikkelen je zintuigen. Niet alleen op je bord maar ook door de decoratie van het visrestaurant. Bij visrestaurant Abissi dompel je je onder in de mystiek van het nautische leven. Dezelfde ontspannenheid als de zeebewoners heeft ook de bediening. Ze varen mee op jouw tempo. Dus je geniet van je gerechten zonder in een speedboot te zitten. Wat bij sommige restaurants in Italië wel eens het geval kan zijn.

Naar website

Visrestaurant Abissi

Visrestaurant Abissi

Als je in zo’n inspirerende omgeving in goed gezelschap bent, is er alle reden om een fles bubbels open te trekken. Overigens volstrekt normaal in Italië om een lunch of diner te starten met Spumante. Hier bewaren ze een mousserende wijn niet voor Oud en Nieuw, maar elk moment is een goed moment voor Spumante. Wij kozen de Alta Langa van Contratto. Contratto is trouwens één van de wijnhuizen van de Cattedrale Sotterrane. Dit zijn kilometerslange wijnkelders onder de stoeptegels van Canelli. Een verhalenverteller neemt je mee in deze mystieke wereld onder grond. Allora, na een toast op het leven kregen we een amuse van zalm van het huis. Kort gezegd, een heerlijke eetlust-opwekkende bonbon.

Smaakvol

De kaart van Abissi is compact. Tante’s partner mag geen schaal- en schelpdieren. Daardoor was de keuze voor hem iets meer beperkt, toch had hij ook keuzestress omdat er zoveel lekkers te kiezen valt. Ook al lust je helemaal geen vis, je kunt gerust aanschuiven. Als alternatief staan er vegetarische gerechten op de kaart met een bijzondere twist. Zo at hij een gepocheerd ei me een crème van artisjok, gorgonzola en donkere chocolade. Ik genoot van een potje van verschillende vissoorten met Marsala wijn en champignons. Ook dit was bijzonder smaakvol.

Genieten

Wat kwam er verder ter tafel? Polpo, oftwel octpus….werkelijk fantastisch. Zo mals. Zo smaakvol. John en Martijn lieten hun oog vallen op de Fritto Misto Di Pesce alla Piemontese. Een traditioneel gerecht dat je veel terugziet op de Piemontese menukaarten. Desondanks was dit de lekkerste ooit, aldus beide heren. We dronken trouwens een Sauvignon blanc uit de Alto Adige. Een frisse wijn waarbij het bouquet uit het glas stuift. Uiteraard hebben we ons laten verleiden tot een toetje. Ik ga er niet teveel over verklappen, maar die zilte zoen van de zeemeermin…ja….denk daar maar aan.

Gastvrij

Samengevat komt Abissi bij tante op haar favorietenlijstje. Zeker omdat in deze regio veel vlees wordt gegeten, is dit een welkome afwisseling. De medewerkers zijn ontzettend vriendelijk, openhartig en gaan mee in jouw cadans. Dat is prettig. Ook spreken ze Engels, handig als je geen Italiaans spreekt. Visrestaurant Abissi is geopend van woensdag tot en met vrijdag voor het diner. Op zaterdag en zondag ook voor de lunch. De derde zondag van de maand is er altijd antiekmarkt in Nizza Monferrato. Dus je kunt het ook combineren met een bezoek aan dit gemoedelijke stadje.

Via Crova 11 Nizza Monferrato

Indruk van Visrestaurant Abissi

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?