Steden en dorpen

Laat je ogen op avontuur gaan in de middeleeuwse dorpjes en steden

“Authentiek Italië met pittoreske dorpjes en kronkelende weggetjes door de wijngaarden”

Steden en dorpen

Het ultieme Italiaanse gevoel

De mooiste steden en dorpen van Piemonte. Word verliefd op deze prachtregio met glooiende heuvels, wijnranken en middeleeuwse kastelen, paleizen en kerken. Niet voor niets is dit gebied Unesco werelderfgoed. Piëmonte heeft een oppervlakte van 25.400 m2 en telt ongeveer 4,4 miljoen inwoners. Het is het rijkste gebied van Italië. Het landschap is gevarieerd. In het noorden zie je vochtige rijstvelden. Langhe en Monferrato kenmerken zich door groene heuvels met wijnranken die onderbroken worden door historische paleizen, kerkjes en torens.

Alpen

Piemonte is omringd door de Alpen. Daardoor is het landschap voor 43% bergachtig. Tot slot ligt in het noorden het populaire Lago Maggiore met verschillende pittoreske eilandjes. Rivier de Po stroomt eveneens door dit grondgebied. De hoofdstad van Piemonte is Turijn. De barokke stad heeft zo’n 2 miljoen inwoners. Piemonte is verder opgedeeld in acht provincies. Elk provincie heeft z’n eigen karakter en charme.

Borghi piú belli d’Italia

Italië heeft een lijst samengesteld van de 200 meest mooiste dorpen. Deze dorpen zijn de Borghi piú belli d’Italia. Veertien hiervan liggen in de Piemonte. Door de rijke historie vind je overigens nog veel meer middeleeuwse dorpen die een ware lust zijn voor het oog. Niet zelden boven op een berg tussen de glooiende heuvels. Pak je scooter, fiets of auto en laat je ogen op avontuur gaan.

Wil je meer weten?

Ben je enthousiast over Piemonte? Ben je nieuwsgierig naar iets?

Vraag het aan Tante

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?