De mooiste regio van Italië

Mijn Italiaanse tante is de Piemonte expert

“Verhalen voor een glimlach en een moment ontspanning”

Verhalen

Mijn Italiaanse tante zit boordevol inspirerende verhalen. Waarom? Omdat ze net dat beetje brutaliteit heeft waardoor ze op andere plekken komt, in gesprek raakt en de mooiste momenten beleeft.

De verhalen van Mijn Italiaanse tante gaan over mijn leven in Piemonte. Het was liefde op het eerste gezicht: Piemonte en ik. De combinatie van de schitterende vergezichten van het landschap, het verrukkelijke eten, de goddelijke wijn en de vriendelijkheid van de mensen maken het voor mij een plek waar ik wil zijn. Niet alleen voor vakantie maar voor altijd. Daarom mag ik mezelf inmiddels Costigliosè noemen: inwoner van een kasteel- wijndorp in het hart van deze Italiaanse regio.

Verhalen

Zodra ik het heuvellandschap binnenrijdt, vertraagt mijn tred. Het panoramisch uitzicht op groene heuvels vol wijnranken en pittoreske dorpjes zorgen voor verwondering. Ver weg van de massa kan ik mijn gedachten laten glijden. Het maakt mijn soms gestreste hoofd leeg en zet aan tot nieuwe ideeën. Inmiddels ben ik al vaak verrast door deze regio in Italië. Het leidt tot de mooiste verhalen, verhalen die ik graag wil delen.

Ontmoetingen

Urenlang tafelen en genieten van de mooiste gerechten en beste wijnen. Daar waar er tijd genomen wordt om te eten en te drinken ontstaan de mooiste ontmoetingen. Ontmoetingen waarbij het eerste zaadje voor Mijn Italiaanse tante is geplant: “Hoe kan ik Piemonte naar Nederland brengen?” Mijn enthousiasme over de cultuur, gastronomie, natuur en gastvrijheid wil ik delen. Daarom vertel ik mijn verhaal. Over mooie plekken, leuke gesprekken, anekdotes maar ook over onze emigratie. Ik voel me namelijk thuis in Piemonte. Hopelijk kan ik jou ook inspireren….al is het om ook even je gedachten te laten varen.

Kan ik je ergens mee helpen?

Ben je nog nooit naar Piemonte geweest? Dan kan ik me voorstellen dat je vragen hebt. Over de regio zelf, overnachtingsmogelijkheden onderweg, mooie plekken of anderszins. Vind je het fijner om een kant-en-klare reis door mij uitgestippeld te hebben? Dan kan natuurlijk. Laat het me weten en ik help je met plezier.

Kan ik je ergens mee helpen?

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?