Cantina Comunale di La Morra

Loading Als favoriet toevoegen

Het aanbod van zeventig wijnboeren op een rij.

“De beste fles van de wijnboer uit La Morra vind je hier. ”
Wijn winkel

Cantina Comunale di la Morra

Generaties wijn verenigd.

Uit de gemeente La Morra hebben zeventig wijnproducenten zich verenigd. Gezamenlijk verkopen ze hun wijnen in de gemeentelijke wijnkelder: Cantina Comunale di La Morra. Aanvankelijk is deze samenwerking geïnitieerd door het gemeentebestuur en de burgemeester, maar sinds 1987 zijn de wijnboeren onafhankelijk. In de verbouwde stallen van het achttiende-eeuwse paleis van de markiezen van Faletti vind je de kelder vol prachflessen. Van Dolecetto, Barbaresco, Barolo tot grappa’s.

Loading Als favoriet toevoegen

Een greep uit de wijncollectie

Witte wijn
- Chardonnay
- Gavi
- Roero Arneis
Rosé wijn
- Nebbiolo

- Pinot Noir
Rode wijn
- Dolcetto

- Barbera
- Ruché

- Nebbiolo
- 
Barbaresco
- 
Barolo
Dessertwijn
- Zoete wijn
- Moscato
- Grappa

Wijnproeverij

Wil jij meer weten over deze verrukkelijke wijnen? Een inspirerende wijnproeverij plannen? Of lekkere flessen voor thuis inslaan? Of wil je het groter aanpakken en deze wijnen importeren? Mijn Italiaanse tante legt met genoegen contact voor je. Kleine moeite, groot plezier.

Ik wil meer weten

Plaatselijke helden

Welke flessen staan er zoal op de planken? Als eerst noem ik de wijn en grappa Barolo van Crissante Wines. Zij maken niet alleen fantastische wijnen, maar je logeert eveneens fantastisch in hun familiehuis Villa Crissante in Frazione Santa Maria. De provinciale weg door deze buitenwijk begrenst de twee oudste wijngaarden. Stroom opwaards bij Bricco Chiesa (bij restaurant L’Osteria Vignaiolo en wijnboer Walter Viberti) en de Sarmassa stroom afwaards. Als je doorrijdt naar Alba vind je de wijnboerderij van Silvio Alessandria. Verder vind je in de kelder de wijnen van onder meer Roggero, Oddero, Negretti.

 

Wijnboer plus

Ook wil ik Gianfranco Bovio noemen. In het familierestaurant eet je bovendien verrukkelijk. De flessen van Renato Ratti staan ook bij Cantina Comunale di la Morra te pronken. Overigens vind je deze eveneens in de supermarkt. Afijn, zo kan ik nog wel even doorgaan.  Je zou er keuzestress van krijgen. Tip: gewoon lekker proeven. En wil je een rondleiding door de kelders of wijngaarden? Die kun je afzonderlijk regelen bij de wijnboeren. Alle wijnen zijn trouwens ook online te bestellen.

Cantina La Morra, Via C. Alberto 2, 12064 LA Morra CN

Wijnshop Cantina La Morra

Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?