L’Osteria del Vignaiolo

Loading Als favoriet toevoegen

Voor dit restaurant rijd je graag een stukje om.

“Zo'n restaurant waar je even voor naar de Piemonte wil”
La Morra

L’Osteria del Vignaiolo

Eén keer gas geven en je bent frazione Santa Maria voorbij. Op tijd remmen dus voor deze culinaire topper. L’Osteria del Vignaiolo staat voor puur genieten van bijzondere gerechten en lokale wijnen. Bovendien hebben ze vijf kamers om te overnachten.

L’Osteria del Vignaiolo in La Morra is voor mij elke keer een feestje om aan te schuiven. Ik verheug me al bij het reserveren van een tafel. Reserveren is noodzakelijk. De Italianen weten namelijk dat het hier fijn tafelen is. Op het terras kijk je enerzijds over de vallei met wijnranken anderzijds op de straatkant. De tafeltjes staan gemoedelijk gerangschikt zonder direct bij je buurman op schoot te zitten. Binnen is de aankleding wat sober, maar dat is voor Italië niet ongewoon. Het gaat uiteindelijk om hetgeen op je bord komt.  

Naar website

Gastvrijheid

De ontvangst bij L’Osteria Vignaiolo is vriendelijk. Er werkt al jarenlang een vast team dat ingespeeld is op elkaar. De medewerkers spreken inmiddels aardig wat Engels, dat communiceert makkelijk. De ober adviseert je met plezier om een juiste fles wijn uit te kiezen. Je bent hier een avondje uit. Je eet daardoor in alle rust. Gerechten volgen elkaar in een prettig tempo op. De twee katten op terras lopen af en toe lonkend langs, zonder opdringerig te zijn. Het komt de gemoedelijke sfeer ten goede.  

Verrukkelijke gerechten

Onder het genot van een prosecco, een maandje grissini, breekbrood en toastjes en een amuse van het huis bestudeer je de menukaart. Lastig kiezen. De gerechten hebben elk een eigen twist. Bijzonder smakelijk zijn de kwartel met kaas, konijn en biefstuk in rozemarijnparneer. Bij het nagerecht krijg je een glas Moscato d’Asti aangeboden. Smullen: de chocoladebol met frambozen. Vooral als je de bol opent…. Wil je uitgebreid genieten, neem dan il menu degustazione

Dresscode

De wijnkaart staat boordevol met lokale en regionale wijnen. Hierbij heeft L’Osteria Vignaiolo een uitgebreide collectie Barolo van een gevarieerd prijsniveau. Een avond als deze sluit je af met een pittige espresso. Dat gaat vergezeld met Italiaanse koekjes en pruimen uit eigen tuin. Kortom, het is hier genieten in het kwadraat. De gerechten zijn van culinair niveau. Toch voel je je hier snel thuis. Korte broek, sneakers, het kan allemaal. Maar let wel: de Italianen zelf zien er stylisch als altijd uit. Dus met een beetje aandacht voor je uiterlijk val je niet uit de toom.

Frazione Santa Maria 12, 12064 La Morra

Populaire accommodaties


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?