L’Osteria del Vignaiolo

Loading Als favoriet toevoegen

Voor dit restaurant rijd je graag een stukje om.

“Zo'n restaurant waar je even voor naar de Piemonte wil”
La Morra

L’Osteria del Vignaiolo

Eén keer gas geven en je bent frazione Santa Maria voorbij. Op tijd remmen dus voor deze culinaire topper. L’Osteria del Vignaiolo staat voor puur genieten van bijzondere gerechten en lokale wijnen. Bovendien hebben ze vijf kamers om te overnachten.

L’Osteria del Vignaiolo in La Morra is voor mij elke keer een feestje om aan te schuiven. Ik verheug me al bij het reserveren van een tafel. Reserveren is noodzakelijk. De Italianen weten namelijk dat het hier fijn tafelen is. Op het terras kijk je enerzijds over de vallei met wijnranken anderzijds op de straatkant. De tafeltjes staan gemoedelijk gerangschikt zonder direct bij je buurman op schoot te zitten. Binnen is de aankleding wat sober, maar dat is voor Italië niet ongewoon. Het gaat uiteindelijk om hetgeen op je bord komt.  

Naar website

Gastvrijheid

De ontvangst bij L’Osteria Vignaiolo is vriendelijk. Er werkt al jarenlang een vast team dat ingespeeld is op elkaar. De medewerkers spreken inmiddels aardig wat Engels, dat communiceert makkelijk. De ober adviseert je met plezier om een juiste fles wijn uit te kiezen. Je bent hier een avondje uit. Je eet daardoor in alle rust. Gerechten volgen elkaar in een prettig tempo op. De twee katten op terras lopen af en toe lonkend langs, zonder opdringerig te zijn. Het komt de gemoedelijke sfeer ten goede.  

Verrukkelijke gerechten

Onder het genot van een prosecco, een maandje grissini, breekbrood en toastjes en een amuse van het huis bestudeer je de menukaart. Lastig kiezen. De gerechten hebben elk een eigen twist. Bijzonder smakelijk zijn de kwartel met kaas, konijn en biefstuk in rozemarijnparneer. Bij het nagerecht krijg je een glas Moscato d’Asti aangeboden. Smullen: de chocoladebol met frambozen. Vooral als je de bol opent…. Wil je uitgebreid genieten, neem dan il menu degustazione

Dresscode

De wijnkaart staat boordevol met lokale en regionale wijnen. Hierbij heeft L’Osteria Vignaiolo een uitgebreide collectie Barolo van een gevarieerd prijsniveau. Een avond als deze sluit je af met een pittige espresso. Dat gaat vergezeld met Italiaanse koekjes en pruimen uit eigen tuin. Kortom, het is hier genieten in het kwadraat. De gerechten zijn van culinair niveau. Toch voel je je hier snel thuis. Korte broek, sneakers, het kan allemaal. Maar let wel: de Italianen zelf zien er stylisch als altijd uit. Dus met een beetje aandacht voor je uiterlijk val je niet uit de toom.

Frazione Santa Maria 12, 12064 La Morra

Indruk van L’Osteria del Vignaiolo

Gerard Klein Bluemink
Gerard Klein Bluemink
4 Oktober 2023
Perfecte plek, perfect geregeld van proeverijen en restaurants, zeer betrokken
Sander van Bellen
Sander van Bellen
2 Oktober 2023
We hebben met een groep wijnliefhebbers en levensgenieters een driedaagse trip door Piemonte gehad georganiseerd door Xandra. Het was een mooi en afwisselend programma. Een aanrader voor iedereen die met een groep een leuke, mooie en leerzame wijnreis willen beleven.
Boy Sluiter
Boy Sluiter
2 Oktober 2023
Samen met 7 andere mannen een fantastische wijnreis beleefd. Het programma dat Xandra samen had gesteld sloot helemaal aan bij onze wensen. Authentieke restaurants, top wijnen en alles van A tot Z geregeld. Het enige dat wij hoefden te doen was puur genieten. En dat is gelukt. Xandra, bedankt voor deze geweldige reis.
Ewald Jansen
Ewald Jansen
24 Augustus 2023
Mijn Italiaanse tante is de persoon die je alles kan vertellen over de fantastische regio Piëmonte.. en hoe eervol is het dat mijn bedrijf op haar website staat vermeld. Grazie mille Xandra! A presto e Saluti 🇮🇹🍷
Mark de Ruijter-Groenewold
Mark de Ruijter-Groenewold
11 Augustus 2023
Vanmiddag even langs geweest bij het huis van mijn Italiaanse tante. Ik wist niet dat ik nog een tante had maar ze is net zo gezellig als de rest van de familie dus dat zal wel kloppen. Natuurlijk kwam er vrijwel meteen wijn een lekkere hapjes op tafel en voerden we een gezellig gesprek. Dit was nog een aanwijzing dat het echt een verre tante is. Wij hebben veel gebruik gemaakt van haar website om ons voor te bereiden op onze vakantie. Nu blijkt ook nog dat ze een heel leuk mens is. De locatie is top, het gaat ook vast goed komen met de drie appartementen die er gaan komen. Wij gaan zeker terug komen in Piëmont en ook bij Xandra (en bij Rolf)
Michiel de Vor
Michiel de Vor
23 Juli 2023
Dankzij Xandra (Tante) hebben wij last minute in het hoogseizoen nog een fijne agriturismo gevonden. Communicatie via whatsapp verliep fijn en snel. Geweldig dat ze je zo kan helpen met inside tips
Severien Jansen
Severien Jansen
4 Juli 2023
Xan kan je alles vertellen over de Piemonte! De mooiste accommodaties voor je vinden, wijproeverijen organiseren, wandelroutes en restaurants aanbevelen etc. Heerlijk om zo’n Tante te hebben in de mooiste streek van Italie. Bedankt voor al je gouden tips!
Noor Osse
Noor Osse
4 Juli 2023
Voor mijn stage zal ik voor 5 maanden naar Turijn verhuizen. Dit is voor mij een flinke stap waar veel voor geregeld moet en moest worden. Via via hoorde ik over Mijn Italiaanse Tante, en heb toen meteen contact opgenomen voor advies. Door Tante Xandra heb ik nu meer duidelijkheid over belangrijke documentatie (bv. Codice Fiscale) die ik nodig zal hebben, wat mij enorm veel tijd en moeite heeft gescheeld. Daarnaast kan je ook gezellig met haar kletsen. Bedankt Tante Xandra!
Richard Delfsma
Richard Delfsma
4 Juli 2023
Druk bezig met allerlei instanties en dan is het fijn dat Mijn Italiaanse tante helpt. Super handig en snel antwoord.


Kom als vriend, ga weg als familie

Tante neemt je mee op reis naar Piemonte. Wil je ook haar post ontvangen?